Mørbrad grillet med ovnstegte kartofler og braiserede grøntsager
Til 4 personer
Af Min madopskrift
Grillet mørbrad med ovnstegte kartofler er en meget velsmagende og forholdsvis nem ret at lave. Mørbraden får sin smag fra bacon og grøn pesto.
- Grillet mørbrad
Ingredienser Mørbrad grillet:
- 2 stk. svinemørbrad
- 2 spsk. grøn pesto
- 1 pakke bacon som skæres i ca. 20 stk. strimler.
Fremgangsmåde mørbrad på pande:
- Mørbraderne afpudses for sener og fedt.
- Smøres med pesto og bacon rulles omkring.
- Mørbraderne brunes på alle sider i en stor stegepande på kraftig varme.
- Når mørbraderne er brunet af, skrues ned for varmen, og mørbraderne steger videre. I alt ca. 20 – 25 min.
- Herefter hviler mørbraderne i ca. 5 minutter.
Fremgangsmåde mørbrad grillet:
- Mørbraderne brunes på alle sider i en stor stegepande på kraftig varme.
- Når mørbraderne er brunet af, skrues ned for varmen, og mørbraderne tages af. Gem stegesky til grøntsager.
- Læg nu mørbrad på grillen og lav dem færdige. Enten over gløder eller på indirekte måde. I alt ca. 20 – 25 min.
- Tag kernetemperaturen på mørbrad med et stegetermometer.
- Husk kernetemperaturen skal være ca. 65 grader.
- Herefter hviler mørbraderne i ca. 5 minutter.
Ingredienser braiserede grøntsager:
- 1 stk. aubergine
- 6 stk. forårsløg
- 1 stk. squash
- ½ stk. kål (Spidskål, kinakål eller anden kål)
- 4 stk. gulerødder
- 2 spsk. sød chilisauce
- ½ rød chili
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
- 2 spsk. sukker
Fremgangsmåde grøntsager:
- Alle grøntsagerne rengøres og skæres og snittes i lidt grove skiver.
- Hvidløg og chili hakkes fint. Svits grøntsagerne i fedtet fra mørbraderne.
- Grøntsagerne braiseres i 5 minutter hvorefter hvidløg, chili og chilisauce hældes over og braiseres med ved svag varme i yderligere 5 minutter.
- Smag til med sukker, salt og peber.
Ingredienser ovnkartofler:
- 800 gram nye kartofler
- Olie
- Timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde ovnkartofler:
- Nye kartofler skrubbes rene og urenheder fjernes. Del alle kartofler i 4 stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Hæld olie og timian hen over, og sæt det i ovnen på 220 grader.
- Efter ca. 10 – 15 min, skrues temperaturen ned til 200 grader.
- Tag kartoflerne ud, når de har fået farve og er møre.
Tips
- Honning eller sirup kan erstatte sukker
Skriv en kommentar