Lækre sprøde æblechips med vanilje som smager og syrligsødt. Dyp dem i cremefraiche med vanilje og du har en lækker sund snack.
Jo større æbler du bruger jo større chips får du. Brug både gule og røde æbler, enten blandet eller i hver sin skål.
Ingredienser Æblechips med vanilje og dip:
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 4 dl vand
- Saft af 1 citron
- 6 Spise æbler (Vi anbefaler Filippa)
- 1 tsk. stødt kanel
Tilbehør til Æblechips med vanilje og dip:
Cremefraiche med vanilje
Fremgangsmåde Æblechips med vanilje og dip:
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud med en kniv. Bland kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet med kniven, så korn og sukker blandes.
Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, resten af sukkeret, vand og citronsaft i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og lad lagen svale lidt.
Skyld æbler og fjern kernehus. Brug gerne en speciel kernehus fjerner til dette, da du derved får perfekte runde chips.
Tag et mandolinjern og sæt skæret på tynde skiver, og lav så mange ringe som muligt. Kom æbleringene ned i den varme lage.
Hvis du ikke har et mandolinjern, skæres æblerne (med skræl) i tynde skiver (ca. 2 mm).
Lad skiverne trække i lagen, til den er blevet kold. (Ca. 1 times tid).
Tag derefter æbleringe op af lagen. Lad dem dryppe lidt af på et klæde. Læg æbleringe ved siden af hinanden, og i et lag, på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag æblechipsene i ovnen ved 60 grader i ca. 6 til 8 timer, ved alm. varme.
Tag dem ud, når de er sprøde og spis dem som de er.
Eller drys dem med lidt stødt kanel og kardemomme og lad dem køle på risten.
Opbevar æblechipsene tørt i en tætsluttende beholder, f.eks. en kagedåse.
Prøv også opskriften på Æblechips med kanel og vanilje
Tips til Æblechips med kanel og vanilje
Bland en cremefraiche med vanilje og brug som dip til æblechips
Kommentarer
Ingen kommentarer