Brombærmousse med fløde
(Til 6 personer)
Brombærmousse med fløde er en efterårsdessert med flot rød og hvide farver og let cremet konsistens.
Af Min Madopskrift
Ingredienser:
- ¼ liter fløde
- 400 gram friske brombær
- 6 spsk. sukker
- 2 pasteuriserede æg
- Revet skal af økologisk citron
- Saften fra citron
- 2 hele vaniljestænger.
- 3 blad husblas (udblødt i koldt vand)
Pynt:
¼ liter piskefløde, friske brombær og evt. et grønt mynteblad på toppen.
Fremgangsmåde:
Pisk den ¼ liter fløde til flødeskum. Pisk æggeblommerne og tilsæt 5 spsk. sukker og vaniljekorn fra vaniljestængerne og pisk det til en luftig æggesnaps.
Brombær, citronsaft, 1 spsk. sukker og citronskal blendes til puré.
Husblassen udblødes i koldt vand. Tryk vandet af husblassen og smeltes det over et vandbad.
Rør den smeltede husblas og brombærpuré sammen. Bland æggesnaps og brombærpuré og vend forsigtigt flødeskummen i blandingen.
Anret i dessertglas og stil brombærmoussen koldt indtil servering.
Inden servering pyntes med friske brombær og flødeskum.
Tips
Begynd og slut af med et lag flødeskum, hvis det skal være lidt anderledes.
Kommentarer
Ingen kommentarer