Lammekølle
Til 6 personer
Af min Madopskrift
Der er masser af smag i denne anderledes opskrift på særdeles velsmagende Lammekølle cognac og timianmarineret. Ingredienser som ægte cognac, ansjoser, timian, hvidløg, citron, rosmarin og kanel
Ingredienser
- 1 lammekølle
- 1 helt hvidløg
- 1 dåse ansjosfileter eller ca. 4 stk.
- 1 citron, økologisk ikke sprøjtet
- Olivenolie
- Cognac
- 3 dl bouillon
- 1 bundt timian
- 1 kvist rosmarin
- Knivspids kanel
- Salt og peber
Tilbehør
- Kartofler
Fremgangsmåde
- Hak ansjoser fint.
- Krydr med kanel, salt og peber og bland det.
- Kom et par dråber olivenolie med og rør rundt.
- Læg lammekøllen på køkkenbordet og lav nogle små snit.
- Kom blandingen i hullerne og stik et helt fed hvidløg helt ind i hullet med blandingen.
- Skyl de friske krydderurter og riv bladene fra stængerne og hak det groft.
- Pres saften fra citron og riv evt. lidt af den gule skal af.
- Kom olivenolie i en skål. Kom cognac, citronsaft (evt. lidt revet skal), og friske og tørre krydderier med i skål og bland det godt sammen.
- Fordel blandingen over hele lammekøllen.
- Kom lammekøllen i en lufttæt beholder og sæt den i køleskabet til næste dag.
- Tænd ovnen op på 220 grader eller kom lammekøllen på grillen og følg vejledningen her: https://minmadopskrift.dk/grill/grillet-lammekoelle-paa-kuglegrill.html/.
- Krydr lammekøllen med salt og friskkværnet peber.
- Kom lammekøllen i et ildfast fad eller bradepande.
- Vend køllen efter 15 minutter og gør det hvert 15 minut for bedste resultat.
- Skru varmen ned til 150 grader efter de 15 minutter.
- Sæt et stegetermometer i lammekøllen.
- Lad den få en time mere, indtil lammekøllen er gennemstegt eller til stegetermometer viser ca. 60 – 62 grader. (Rosa kød) Ønskes helt gennemstegt kød, skal kernetemperatur være 70 grader.
- Ønskes salviekartofler følger du opskriften her: https://minmadopskrift.dk/lammekoed/lammekoelle-provencale-med-salvie-kartofler.html/.
- Ellers kan du lave almindelige ovnkartofler som anvist nedenunder.
- Skræl alle kartofler og skær dem i ens tynde skiver.
- Læg kartoflerne i et pænt lag på en smurt bradepande og kom olivenolie over.
- Krydr med salt og peber og evt. timian.
- Kom et par smørklatter over hist og her.
- Sæt det ind nederst i ovnen.
Tips
- Pak lammekøllen ind i folie og lad den hvile i ca. 20 min.
Kommentarer
Ingen kommentarer