Gammeldags lagkage med hindbærmousse
Giver en lagkage
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Mangler du en lækker lagkage til fødselsdagsgæsterne som både er lækker og frisk og tung på samme tid?
Så kommer der her den lækreste opskrift på den dejligste lagkage som er “tung” men også frisk på samme tid. 🙂
Lagkage med hindbærmousse smager virkelig skønt og er populær hos fødselsdagsgæsterne.
Lagkagen bliver en lidt anden størrelse når bundende er hjemmebagte, fyldet er højere og der toppes med et marcipanlåg.
Så det er bare MUMS! 🙂 men den kan også sagtens laves med købe bunde hvis det skal gå lidt stærkt 🙂
Det skal du bruge til Lagkage med hindbærmousse:
Lagkagebunde (1 portion rækker til 2 bunde):
- 4 æg
- 140 g sukker
- 125 g hvedemel
- 50 g finthakkede mandler med skal
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 60 g smeltet, afkølet smør
Marcipanlåg:
- 1 rulle marcipan
Hindbærmoussen:
- 150 g frosne hindbær
- 75 g sukker
- ½ dl vand
- Maizena
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1½ dl fløde
Fremgangsmåden Lagkage med hindbærmousse:
Bunde:
- Tænd ovnen på 190 grader. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør siderne med smør – men drys ikke med mel.
- Pisk æg og sukker luftigt, det tager længere tid end du tror. Massen skal være næsten helt hvid og når piskeren tages op, skal der kortvarigt dannes spor i massen inden det flyder sammen igen.
- Mel blandes med vanilje og bagepulver inden det sigtes i dejen, og vendes forsigtigt i med smørret.
- Hæld til sidst mandlerne i og vend dem rundt.
- Hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen 25-35 minutter til den er fin lysebrun og består strikkepindstesten.
- Tag kagen ud på en bagerist og efter 10 minutters afkøling kan ringen fjernes og kagen køle helt ned.
- Når kagen er kold kan den deles i 2 (eller 3 hvis den vil hæve mere end min gjorde) med en skarp kniv.
- Lav gerne kagebundene i god tid og smid dem en tur i fryseren, eller lav dem dagen inden og lad dem overnatte lufttæt ved stuetemperatur.
Hindbær Moussen:
- Kog hindbær, sukker, vand og vanillesukker op til bærrene mister form.
- Opløs maizena i en smule vand inden til tilsættes og jævner det til en tyk grød.
- Lad grøden køle helt ned.
- Pisk fløden til skum og vend hindbærgrøden i, lidt af gangen – og moussen er klar.
Selve kagen:
- Kagen må meget gerne samles i god tid, nogle siger dagen før – men som regel foretrækker jeg at lægge den sammen om morgenen og lade den sætte sig i køleskabet til den serveres om eftermiddagen.
- Brug ringen fra springformen når der samles og mens den trækker – så holder den formen og det er lettere at få en høj kage.
Marcipanlåg:
- Spræt to fryseposer op og bred dem ud.
- Imellem dem placeres en håndfuld marcipan (100-150 g alt efter hvad man foretrækker i tykkelse).
- og med en kagerulle kan marcipanen nu let rulles ud mellem poserne.
- Brug ringen fra springformen til at trykke en cirkel ud – stadig oven på posen.
- Tag den øverste pose af, fjern overskydende marcipan og løft nu under nederste pose låget op på kagen.
- Marcipanen placeres og posen kan forsigtigt trækkes af.
- Pynt evt. kagen med lidt flødeskum og nød på toppen.
- Marcipanen kan tørre ud hvis det står over mere end 1 dag – så det kan gives et lag glasur af hensyn til det, eller smagen.
Prøv også Cremet og lækker jordbær lagkage
TIP
- Lagkage Rester kan fryses og nydes til en anden anledning 🙂
Velbekomme og rigtig god fornøjelse med den – pas nu på med ikke og tag for stort et stykke – man kan hurtigt få ondt i maven for den er MEGET tung 😀
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften.
Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden?
Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere.
Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer