Rabarbercrumble
Til rigtig rabarbercrumble skal bruges tynde stængler, af friske vinrabarber eller jordbærrabarber.
Du kan lade rabarber trække i sukkeret i en dag eller to i køleskabet. Derved kan sukkeret trænge ind i rabarberstykkerne, og give en dejlig smag. Smag på dine rabarber, ellers kan du få du en for syrlig rabarbercrumble.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Rabarbercrumble
- 800 gram rabarber
- 130 gram smør, blødt
- 2 ½ dl mel
- 2 dl havregryn, finvalsede og økologiske
- 3 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 75 gram mandler, grofthakket
- 25 gram hasselnødder, grofthakket
- 100 gram ren rå marcipan
Tilbehør
Flødeskum
Fremgangsmåde
Skyld rabarber og skær dem i små ½ til 1 cm tynde skiver og kom dem i en skål eller et ildfast fad.
Drys nu 1 dl sukker ud over rabarberstykker. Lad det trække en dag i køleskabet.
Kom mandler og nødder i en multihakker eller hak dem groft med en stor kniv.
Bland havregryn, sukker, mel nødder og mandler sammen i en stor skål. Tag smørret og fordel det med fingrene til du har en lidt klumpet dej.
Skær marcipan i små stykker og fordel det over rabarberstykker.
Nu fordeler du den tørre dej over fadet, tryk den forsigtigt ned i rabarberstykker.
Sæt det ind i en varm ovn på 150 grader i ca. 30 min.
Derefter skruer du varmen op på 200 grader og giver den ca. 10 mere, til den er gylden og sprød.
Pisk fløden så den er til den bløde side.
Server Rabarbercrumblen lun med iskoldt flødeskum til.
Prøv også trifli med rabarberkompot
Tips til Rabarbercrumble med mandler og marcipan
Du kan udelade nødder og nøjes med mandler
Du kan servere en vaniljecremefraiche til i stedet for flødeskum
Du kan servere vaniljeis eller jordbæris til Rabarbercrumblen
Kommentarer
Ingen kommentarer