Spinatfad med oksekød
Til 2 personer
Fedtfattig, enkel, sund og velsmagende menu, er nøgleordene på denne skønne ret. Lad denne ret passe sig selv, mens du dækker bord, og gør klar.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Spinatfad med oksekød:
- 200 gram magert oksekød, 3 til 7 %
- 1 rødløg
- 250 gram champignons skåret i skiver
- 400 gram frossen eller frisk spinat, finthakket.
- 4 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. oregano
- 1 dåse koncentreret tomat
- 1 spsk. timian
- 250 gram græsk yoghurt eller skyr
- Friskkværnet peber
- ¼ tsk. Cayennepeber
- Olie
- Salt
- Oksebouillon 2 dl
- Honning
Pynt:
Fetaost
Syltede oliven
Fremgangsmåde Spinatfad med oksekød:
Svits kødet til det har fået lidt farve i en tykbundet gryde. Tilsæt krydderier, løg og hvidløg og svits det med. Kom koncentreret tomat i og rør rundt.
Tilsæt nu champignons og svits dem ganske kort.
Tilsæt oksebouillon og varm det op til det småsimrer. Tilsæt spinat og varm den med. Rør godt rundt i gryden.
Smag til med salt, peber og honning og kom skyr eller yoghurt i.
Smag igen til med salt, peber og honning.
Hæld indholdet i et ildfast fad og sæt det i ovnen på midterste rille i ca. 20 min. Ved 175 grader.
Tag den ud af ovnen og server. Sæt skåle med, brød, fetaost og oliven.
Vi har også Fedtfattig tunmousse opskrift med skyr du kan prøve.
Servering:
Retten kan spises som den er, eller du kan servere kogte ris og brød til som vi har gjort.
Tips til Spinatfad med oksekød
Ris kan erstattes af bulgur
Kommentarer
Ingen kommentarer