Luksus chokoladesauce
Giver ca. 4 dl. chokoladesauce
Af Min madopskrift
Blank Luksus chokoladesauce som både smager og ser fantastisk blank og smuk ud som tilbehør til f.eks. pandekager, frugter, is, eller som pynt på kager. Blank Chokoladesauce forveksles ofte med blank chokoladeglasur. Chokoladesauce er flydene tilbehør til f.eks. pandekager, frugter eller is hvor glasur kommes ovenpå kager. Du kan købe færdiglavet chokoladesauce, men det smager ikke tilnærmelsesvis så godt som hjemmelavet.
Ingredienser
- 125 gram sukker
- 1 ½ dl vand, koldt
- 200 gram mørk chokolade på min. 70 %
- 25 gram usaltet smør
- 3 spsk. cognac
Fremgangsmåde
- Knæk og hak chokolade og smør groft.
- Tag en lille gryde og kom sukker og vand i og varm det op uden kogning og rør rundt indtil sukker er flydende.
- Nu koger du blandingen mens du rører kraftigt rundt i ca. 1 minut.
- Tag af varmen og kom chokolade og smør i under omrøring.
- Nu tilsætter du cognac og rører det ud i chokoladesaucen.
- Bruges straks.
Prøv også Blank chokoladeglasur
Tips
- Du kan erstatte cognac med en billigere brandy.
- Du kan udelade cognac.
Kommentarer
Ingen kommentarer