Til fire personer
Af Min madopskrift
Bun cha er en slags vietnamesiske frikadeller, som især de vietnamesiske gadekøkkener har specialiseret sig i at lave.
Ingredienser:
- 1000 gram hakket svinekød
- 1 bundt. forårsløg, hakket
- 60 gram karamelsauce
- 40 gram fiskesauce
Risnudel salat:
200 gram tynde risnudler
100 gram grøn papaya
Et bundt (100 gram) frisk plukket grøn mynte
Et bundt (100 gram) frisk plukket citronmelisse
Fire dl fiskesauce
Karamelsauce:
Kog 100 gram sukker med 50 gram vand til det får en gylden karamelfarve. Tilsæt 50 gram vand mere og kog det op.
Fars:
Mix alle ingredienserne og lad det trække en time i køleskab.
Form derefter farsen til flade ”frikadeller”.
Tænd for grillen og grill kødet til det er færdigt på begge sider. (Giver den bedste smag)
Kan eventuelt steges på panden (som flade frikadeller).
Risnudel salat:
Skræl papaya, halver den og fjern kernerne. Skæres i skiver og lægges i koldt vand i ca.10 minutter. Si vandet fra. Bland så papaya i en skål sammen med fiskesaucen.
Urterne anrettes pænt på en tallerken.
Nudlerne laves som anvist på pakken.
Hæld nu nudlerne i fire dybe skåle og fordel fiskesauce med papaja over. Det skal helt dække nudlerne.
Server det ved bordet med Bun cha.
Urterne spises som en salat til eller drysses henover retten, så alle smagsstofferne bliver blandet sammen.
Tilbyd evt. en vietnamesisk suppe til forret.
Kommentarer
Ingen kommentarer