• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Grill og ild

    Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 7 måneder siden

    Ribbensteg på rotisseri i grill

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total12
    • 12
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Ribbensteg på et rotisseri i en gasgrill eller i en kuglegrill, bliver meget mere sprød og saftig, end hvis ribbenstegen bliver lavet i ovnen. Hvis du laver stegen på et rotisseri i en gasgrill eller kuglegrill får du verdens mest saftige, smagsfulde og møre ribbensteg du kan tænke dig og med sprød svær. 

    Prøv også Hel kylling på gasgrill med Weber rotisseri

    Saftig ribbensteg

    Hemmeligheden ved at få ribbenstegen saftig er, at den hele tiden drejer rundt og saften derved bliver i stegen. Du får såmænd også den mest lækre stegesky du kan tænke dig.

    Garanti for sprød svær

    Hvis du vil have garanti for sprød svær, kan du forberede stegen ved, at du ridser sværen helt ud til kanten. Derefter kommer du stegen i et ildfast fad, med sværen nedad. Hæld vand i fadet så sværen er dækket af vand. Kom det ind i en 190 grader varm ovn i en halv time. Så krydrer du sværen med salt og kommer det godt ned i rillerne. Så er ribbenstegen klar til at komme på rotisseriet.

    Husk, du skal bruge en ribbensteg af god kvalitet. Dvs. mager ribbensteg.

    Ribbensteg på rotisseri i grill

    Ribbensteg på rotisseri

    Opskrift på ribbensteg på rotisseri i en gas- eller kuglegrill
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 1 t
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t 20 min
    Ret Grill og ild
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 38 %

    Ingredienser
      

    Ingredienser ribbensteg på rotisseri

    • 1 stk. Ribbensteg (På ca. 1.5 kilo)
    • 1 tsk. Salt

    Tilbehør

    • 250 g Franske kartofler
    • 200 g Agurkesalat
    • 400 g Rødkål (Lun)
    • 1.5 kg. Kartofler (Kogte hvide)

    Ingredienser Sauce

    • 2 spsk. Ribsgele
    • 1 dl. Kartoffelvand
    • 1 Knivspids Peber (Friskkværnet )
    • 1 dl. Meljævning (Af mel og vand)
    • 1 tsk. Kulør

    Sådan gør du
     

    Fremgangsmåde ribbensteg på rotisseri

    • Tag ribbensteg og rids den helt ud til siderne, da slagteren nok ikke er kommet helt ud der. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
    • Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 200 grader.
    • Sæt ribbenstegen ind på dit rotosseri og lad den være i 10 minutter. Du kan evt. binde den fast også. Stik spyddet ind under sværen, hvis du ikke vil have mærker fra spyd.
    • Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig. Nu smører du salt, godt ind mellem sværene.
    • Brug kun det nødvendige salt, da stegeskyen ellers bliver for salt og ødelægger saucen.
    • Nu får du verdens sprødeste svær.
    • Nu skal du lade ribbenstegen være i ca 30 minutter og så skruer du varmen ned til 190 grader i ca. 30 minutter.
    • Derefter sætter du et stegetermometer ind i stegen og lader kernetemperaturen blive mindst 80 grader.
    • Vi anbefaler en kernetemperatur 85 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige.
    • Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.

    Fremgangsmåde brun sauce

    • Nu hælder du det af stegeskyen du skal bruge, op i en lille gryde og tilsætter lidt kartoffelvand. (ikke for meget, da det kan give en bismag). Ellers brug, fløde, mælk, postevand, bouillon eller fond.
    • Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
    • Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet.
    • Smag til med ribsgele og hæld kulør i.

    Noter

    Tips til Ribbensteg på rotisseri
    • Lad ribbenstegen samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 757kcal (38%) | Kulhydrater: 123g (41%) | Protein: 16g (32%) | Fedt: 25g (38%) | Mættet fedt: 3g (19%) | Flerumættet fedt: 10g | Enkelumættet fedt: 11g | Trans fedt: 1g | Fiber: 14g (58%) | Sukker: 13g (14%) | Vitamin A: 1160IU (23%) | Vitamin C: 145mg (176%) | Calcium: 118mg (12%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword Ribbensteg på rotisseri
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    🥘 Ingredienser

    Klargøring ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 1 time. Samlet tid ca. 1 time og 20 min. Opskrift giver 8 forskellige tørrede krydderurter.

    Ingredienser ribbensteg på rotisseri

    • 1 stk. Ribbensteg På ca. 1.5 kilo
    • 1 tsk. Salt

    🥗 Tilbehør

    • 250 g Franske kartofler
    • 200 g Agurkesalat
    • 400 g Rødkål Lun
    • 1.5 kg. Kartofler Kogte hvide

    Ingredienser Sauce

    • 2 spsk. Ribsgele
    • 1 dl. Kartoffelvand
    • 1 Knivspids Peber Friskkværnet
    • 1 dl. Meljævning Af mel og vand
    • 1 tsk. Kulør

    🔪 Sådan gør du

    Fremgangsmåde ribbensteg på rotisseri

    1. Tag ribbensteg og rids den helt ud til siderne, da slagteren nok ikke er kommet helt ud der. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
    2. Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 200 grader.
    3. Sæt ribbenstegen ind på dit rotosseri og lad den være i 10 minutter. Du kan evt. binde den fast også. Stik spyddet ind under sværen, hvis du ikke vil have mærker fra spyd.
    4. Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig. Nu smører du salt, godt ind mellem sværene.
    5. Brug kun det nødvendige salt, da stegeskyen ellers bliver for salt og ødelægger saucen.
    6. Nu får du verdens sprødeste svær.
    7. Nu skal du lade ribbenstegen være i ca 30 minutter og så skruer du varmen ned til 190 grader i ca. 30 minutter.
    8. Derefter sætter du et stegetermometer ind i stegen og lader kernetemperaturen blive mindst 80 grader.
    9. Vi anbefaler en kernetemperatur 85 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige.
    10. Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.

    Fremgangsmåde brun sauce

    • Nu hælder du det af stegeskyen du skal bruge, op i en lille gryde og tilsætter lidt kartoffelvand. (ikke for meget, da det kan give en bismag). Ellers brug, fløde, mælk, postevand, bouillon eller fond.
    • Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
    • Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet.
    • Smag til med ribsgele og hæld kulør i.

    💭 Tips

    • Lad ribbenstegen samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.

    🍽 Servering

    • Server Ribbensteg på rotisseri med al tilbehøret.
    Del meget gerne
    • Total12
    • 12
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Hjemmelavet wienerstang med remonce
    Efterårspande med fisk og grøntsager »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Dansk mad, Grill og ild, Svinekød og flæskekød, Umami mad Tags: Agurk, kartofler, Ribs, rødkål

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Svend Aage Nygaard

      juli 20, 2021 at 5:34 pm

      Hej, vil bare lige sige tak for en god opskrift, afprøvet og det var bare super, absolut sprød svær og fantastisk kød ???

      Svar
      • Bjørn Nielsen

        juli 20, 2021 at 9:47 pm

        Hej Svend Aage
        Tak for de rosende ord.
        Vi er rigtig glade for, at du havde en god oplevelse med en af vores opskrifter.

        Med venlig hilsen
        Bjørn

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind