• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Mad på 30 minutter

    Grillet svinemørbrad med ratatouille

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Ratatouille i ovn med svinemørbrad

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Grillet svinemørbrad med ratatouille er en af vore favoritopskrifter, som vi ofte laver, fordi svinemørbrad er et dejligt mørt stykke kød, som man kan købe til en fornuftig pris. Når du griller en hel svinemørbrad, beholdes saften i kødet og man får tilmed den lækre grillede smag, som passer perfekt til ratatouille, som er en fransk ret med nogle grøntsager, som smager rigtigt godt sammen. Ratatouillen laves normalt i en gryde, men vi laver den i et ildfast fad. Prøv også svinemørbrad grillet og fyldt

    Gå til
    • Tag dig god tid
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Tag dig god tid

    Svinemørbrad med ratatouille er en ret, som dufter pragtfuldt i hele huset imens den er i ovnen og man går hele tiden og glæder sig til at spise den. Selve ratatouillen er en grøntsagsret der tager lidt tid, da den skal have lov til, at simre for, at det hele kan samle sig til en perfekt smag.

    • Ratatouille med grillet svinemørbrad på tallerken
      Ratatouille med grillet svinemørbrad
    • Grillet svinemørbrad og ratatouille på tallerken
      Grillet svinemørbrad og ratatouille

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer

    🥘 Ingredienser

    • 1 stk. Svinemørbrad
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    Ratatouille

    • 1 stk. Aubergine
    • 1 stk. Squash
    • 1 stk. Peberfrugt
    • 2 stk. Skalotteløg eller 1 løg
    • 4 stk. Tomater Modne
    • 1 dåse Tomater Hakkede
    • 2 fed Hvidløg
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Oregano tørret
    • 2 spsk. Basilikum frisk
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber
    • 1 spsk. Vineddike
    • 100 g Gorgonzola

    🔪 Sådan gør du

    Ratatouille i ovn

    1. Skyl og rens alle grøntsager. Skræl squash og hak basilikum.
    2. Skær aubergine, squash, tomater og peberfrugt i grove tern, og løg i både.
    3. Kom de hakkede tomater i en skål. Pres hvidløg og rør det sammen i skålen med olivenolie, oregano, basilikum, vineddike, salt og peber.
    4. Kom grøntsagerne i skålen og rør det hele godt sammen og hæld det op i et ovnfast fad.
    5. Giv ratatouille 15 minutter midt i ovnen. Derefter røres der rundt i fadet og grøntsagerne fordeles. Fordel den hakkede gorgonzola over retten og giv den yderligere 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.

    ? Servering

    • Servér evt. med lidt koldt smør og varme flutes til.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Det kan være lidt svært, at få en svinemørbrad til, at sidde fast på rotisseriet, da mørbraden har tildens til, at glide rundt imens den snurrer. Derfor skal du først binde den ene ende af svinemørbraden fast til stangen med snor.

    Derefter “snor” du mørbrad tæt rundt om stangen og sætter et par kødnåle igennem kødet, så du kan binde mørbraden helt fast til kødnåle. Til sidst bindes den anden ende fast til stangen. Se billede i opskriften.

    ❓ FAQ

    Er retten fryseegnet ?

    Ja

    Hvordan skal retten opbevares ?

    Hvis den ikke spises straks den er lavet, skal den i køleskabet

    Hvad er holdbarheden i køleskabet ?

    Ca. 2 dage i en lukket beholder.

    📋 Opskrift

    Ratatouille i ovn med svinemørbrad

    Hel svinemørbrad på grill med ratatouille

    Opskrift på grillet svinemørbrad med ratatouille
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken Fransk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 43 %

    Ingredienser
      

    • 1 stk. Svinemørbrad
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber

    Ratatouille

    • 1 stk. Aubergine
    • 1 stk. Squash
    • 1 stk. Peberfrugt
    • 2 stk. Skalotteløg (eller 1 løg)
    • 4 stk. Tomater (Modne)
    • 1 dåse Tomater (Hakkede)
    • 2 fed Hvidløg
    • 2 spsk. Olivenolie
    • 1 tsk. Oregano (tørret )
    • 2 spsk. Basilikum (frisk)
    • 1 tsk. Salt og knivspids peber
    • 1 spsk. Vineddike
    • 100 g Gorgonzola

    Sådan gør du
     

    Grillet svinemørbrad

    • Tænd grillen på alle blus.
    • Afpuds svinemørbraden, og bind den evt. fast på et rotisseri. Krydr med salt og peber, og kom den på den varme grill.
    • Grill mørbraden i ca. 10 minutter så den er grillet hele vejen rundt. Fjern midterste blus, så kødet ikke bliver branket. Grill den i ca. 10 minutter igen. Pak svinemørbraden ind i folie og lad den hvile i 10 minutter, så saften trækker helt ind i kødet og skær den derefter i passende tykke skiver.
      Svinemørbrad sat fast på rotisseri med snor og kødnåle

    Ratatouille i ovn

    • Skyl og rens alle grøntsager. Skræl squash og hak basilikum.
    • Skær aubergine, squash, tomater og peberfrugt i grove tern, og løg i både.
    • Kom de hakkede tomater i en skål. Pres hvidløg og rør det sammen i skålen med olivenolie, oregano, basilikum, vineddike, salt og peber.
    • Kom grøntsagerne i skålen og rør det hele godt sammen og hæld det op i et ovnfast fad.
    • Giv ratatouille 15 minutter midt i ovnen. Derefter røres der rundt i fadet og grøntsagerne fordeles. Fordel den hakkede gorgonzola over retten og giv den yderligere 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.

    Servering

    • Servér evt. med lidt koldt smør og varme flutes til.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 853kcal (43%) | Kulhydrater: 44g (15%) | Protein: 81g (162%) | Fedt: 41g (63%) | Mættet fedt: 15g (94%) | Flerumættet fedt: 4g | Enkelumættet fedt: 18g | Trans fedt: 1g | Fiber: 16g (67%) | Sukker: 26g (29%) | Vitamin A: 4695IU (94%) | Vitamin C: 135mg (164%) | Calcium: 405mg (41%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword Grillet svinemørbrad, Grillet svinemørbrad med ratatouille
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Grillet svinemørbrad med ratatouille
    Grillet svinemørbrad med ratatouille
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Mørbradbøffer med butternut squash
    Grøntsager med gorgonzola og granatæble i ovn »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Fedtfattig, Grill og ild, Grøntsager, Mad på 30 minutter, Svinekød og flæskekød Tags: Aubergine, basilikum, Gorgonzola, hvidløg, oregano, peberfrugt, skalotteløg, squash, Svinemørbrad, Tomat, vineddike

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind