Grillet svinemørbrad med ratatouille er en af vore favoritopskrifter, som vi ofte laver, fordi svinemørbrad er et dejligt mørt stykke kød, som man kan købe til en fornuftig pris.
Når du griller en hel svinemørbrad, beholdes saften i kødet og man får tilmed den lækre grillede smag, som passer perfekt til ratatouille, som er en fransk ret med nogle grøntsager, som smager rigtigt godt sammen.
Ratatouillen laves normalt i en gryde, men vi laver den i et ildfast fad.
Prøv også svinemørbrad grillet og fyldt
Gå til
Tag dig god tid
Svinemørbrad med ratatouille er en ret, som dufter pragtfuldt i hele huset imens den er i ovnen og man går hele tiden og glæder sig til at spise den.
Selve ratatouillen er en grøntsagsret der tager lidt tid, da den skal have lov til, at simre for, at det hele kan samle sig til en perfekt smag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 stk. Svinemørbrad
1 tsk. Salt og knivspids peber
Ratatouille
1 stk. Aubergine
1 stk. Squash
1 stk. Peberfrugt
2 stk. Skalotteløg eller 1 løg
4 stk. Tomater Modne
1 dåse Tomater Hakkede
2 fed Hvidløg
2 spsk. Olivenolie
1 tsk. Oregano tørret
2 spsk. Basilikum frisk
1 tsk. Salt og knivspids peber
1 spsk. Vineddike
100 g Gorgonzola
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Ratatouille i ovn
Skyl og rens alle grøntsager. Skræl squash og hak basilikum.
Skær aubergine, squash, tomater og peberfrugt i grove tern, og løg i både.
Kom de hakkede tomater i en skål. Pres hvidløg og rør det sammen i skålen med olivenolie, oregano, basilikum, vineddike, salt og peber.
Kom grøntsagerne i skålen og rør det hele godt sammen og hæld det op i et ovnfast fad.
Giv ratatouille 15 minutter midt i ovnen. Derefter røres der rundt i fadet og grøntsagerne fordeles. Fordel den hakkede gorgonzola over retten og giv den yderligere 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.
🍽Servering
Servér evt. med lidt koldt smør og varme flutes til.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til grillet svinemørbrad med ratatouille:
Det kan være lidt svært, at få en svinemørbrad til, at sidde fast på rotisseriet, da mørbraden har tildens til, at glide rundt imens den snurrer.
Derfor skal du først binde den ene ende af svinemørbraden fast til stangen med snor.
Derefter “snor” du mørbrad tæt rundt om stangen og sætter et par kødnåle igennem kødet, så du kan binde mørbraden helt fast til kødnåle.
Til sidst bindes den anden ende fast til stangen. Se billede i opskriften.
❓ FAQ
Ja
Hvis den ikke spises straks den er lavet, skal den i køleskabet
Ca. 2 dage i en lukket beholder.
Opskrift med noter
Hel svinemørbrad på grill med ratatouille
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. Svinemørbrad
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Ratatouille
- 1 stk. Aubergine
- 1 stk. Squash
- 1 stk. Peberfrugt
- 2 stk. Skalotteløg (eller 1 løg)
- 4 stk. Tomater (Modne)
- 1 dåse Tomater (Hakkede)
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Oregano (tørret )
- 2 spsk. Basilikum (frisk)
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 1 spsk. Vineddike
- 100 g Gorgonzola
Sådan gør du
Grillet svinemørbrad
- Tænd grillen på alle blus.
- Afpuds svinemørbraden, og bind den evt. fast på et rotisseri. Krydr med salt og peber, og kom den på den varme grill.
- Grill mørbraden i ca. 10 minutter så den er grillet hele vejen rundt. Fjern midterste blus, så kødet ikke bliver branket. Grill den i ca. 10 minutter igen. Pak svinemørbraden ind i folie og lad den hvile i 10 minutter, så saften trækker helt ind i kødet og skær den derefter i passende tykke skiver.
Ratatouille i ovn
- Skyl og rens alle grøntsager. Skræl squash og hak basilikum.
- Skær aubergine, squash, tomater og peberfrugt i grove tern, og løg i både.
- Kom de hakkede tomater i en skål. Pres hvidløg og rør det sammen i skålen med olivenolie, oregano, basilikum, vineddike, salt og peber.
- Kom grøntsagerne i skålen og rør det hele godt sammen og hæld det op i et ovnfast fad.
- Giv ratatouille 15 minutter midt i ovnen. Derefter røres der rundt i fadet og grøntsagerne fordeles. Fordel den hakkede gorgonzola over retten og giv den yderligere 15 minutter eller indtil grøntsagerne er møre.
Servering
- Servér evt. med lidt koldt smør og varme flutes til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer