Gammeldags flæskesteg laves af udskæringen svinekam, der er en udskæring der er meget mør og som når den bliver tilberedt, giver en helt fantastisk smag til den brune sauce. Når man sætter en flæskesteg på et rotisseri i gasgrill, drejer stegen hele tiden rundt, så den bliver stegt i fedtet mens den drejer rundt, og på den måde, får man både en sprød og saftig steg. Sværen bliver også dejlig sprød, og du får også en lækker stegesky, hvis du opsamler stegeskyen i en skål. Se i opskriften hvordan vi får sprød svær.
Prøv også verdens bedste flæskesteg
📋 Opskrift
Flæskesteg på rotisseri i gasgrill
Ingredienser
- 1.2 kg svinekam
- 1 tsk. salt
- 1 stk. løg
- 2 stk. gulerødder
- 2 l vand
Tilbehør
- 400 g franske kartofler
- 2 kg kartofler (hvide og brune)
- 100 g Agurkesalat
- 400 g Rødkål
Ingredienser Sauce
- 50 g ribsgele
- 1 dl Kartoffelvand
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 tsk. kulør
Meljævning
- 2 spsk. hvedemel
- 4 spsk. vand
Sådan gør du
- Fremgangsmåde flæskesteg på rotisseri i gasgrill
- Klargør grøntsagerne, hak dem groft og læg dem midt på grillen.
- Tag svinekarm og rids den helt ud til siderne og helt ned til kødet. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
- Sæt en stor gryde vand over med vand. Sæt flæskestegen på en rist over vasken. Hæld forsigtigt og langsomt vandet over sværen og forsæt indtil sværen begynder at åbne sig. Når sværen har åbnet sig, gnides der lidt salt ind mellem sværen.
- Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 230 grader. Sæt flæskestegen ind på dit rotisseri og lad snore rundt i 10 minutter.
- Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig endnu mere.
- Sæt temperaturen ned til ca. 200 grader og grill den yderligere i ca. 30 minutter.
- Fjern grøntsagerne og læg dem evt. ned til stegeskyen.
- Sæt et stegetermometer ind i stegen og skruer helt op for varmen, så sværen for høj varme, og så lader du kernetemperaturen blive mindst 60 grader. Du kan løfte låget og banke på sværen og høre, om den er begyndt at blive hård.
- Pas på du ikke brænder sværen sort, når du bruger alle brændere.
- Vi anbefaler en kernetemperatur 65 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige. Det er vigtigere, at kernetemperaturen er korrekt, end tiden, som kan svinge fra ovn til ovn, da ovne ikke har ens varme.
- Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.
Fremgangsmåde Brun Sauce af stegesky
- Sigt grøntsager og fedtet fra stegeskyen og smid det ud.
- Nu hælder du stegeskyen op i en lille gryde og koger det lidt ind. Tilsæt lidt kartoffelvand. Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
- Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet. Smag til med ribsgele og hæld kulør i.
Servering
- Flæskestegen serveres med al tilbehøret.
Noter
- Lad flæskestegen samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.
Ernærnærings fakta
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedning ca. 50 min. Samlet tid ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 INGREDIENSER
- 1.2 kg svinekam
- 1 tsk. salt
- 1 stk. løg
- 2 stk. gulerødder
- 2 l vand
Tilbehør
- 400 g franske kartofler
- 2 kg kartofler (hvide og brune)
- 100 g Agurkesalat
- 400 g Rødkål
Ingredienser Sauce
- 50 g ribsgele
- 1 dl Kartoffelvand
- 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
- 1 tsk. kulør
Meljævning
- 2 spsk. hvedemel
- 4 spsk. vand
🔪 SÅDAN GØR DU
Fremgangsmåde Verdens bedste flæskesteg
- Fremgangsmåde flæskesteg på rotisseri i gasgrill
- Klargør grøntsagerne, hak dem groft og læg dem midt på grillen.
- Tag svinekarm og rids den helt ud til siderne og helt ned til kødet. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
- Sæt en stor gryde vand over med vand. Sæt flæskestegen på en rist over vasken. Hæld forsigtigt og langsomt vandet over sværen og forsæt indtil sværen begynder at åbne sig. Når sværen har åbnet sig, gnides der lidt salt ind mellem sværen.
- Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 230 grader. Sæt flæskestegen ind på dit rotisseri og lad snore rundt i 10 minutter.
- Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig endnu mere.
- Sæt temperaturen ned til ca. 200 grader og grill den yderligere i ca. 30 minutter.
- Fjern grøntsagerne og læg dem evt. ned til stegeskyen.
- Sæt et stegetermometer ind i stegen og skruer helt op for varmen, så sværen for høj varme, og så lader du kernetemperaturen blive mindst 60 grader. Du kan løfte låget og banke på sværen og høre, om den er begyndt at blive hård.
- Pas på du ikke brænder sværen sort, når du bruger alle brændere.
- Vi anbefaler en kernetemperatur 65 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige. Det er vigtigere, at kernetemperaturen er korrekt, end tiden, som kan svinge fra ovn til ovn, da ovne ikke har ens varme.
- Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.
Fremgangsmåde Brun Sauce af stegesky
- Sigt grøntsager og fedtet fra stegeskyen og smid det ud.
- Nu hælder du stegeskyen op i en lille gryde og koger det lidt ind. Tilsæt lidt kartoffelvand. Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
- Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet. Smag til med ribsgele og hæld kulør i.
🍽 SERVERING
- Flæskestegen serveres med al tilbehøret.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- Du kan koge sværen i stedet for, at hælde kogende vand over. Det gør du ved, at lægge den med sværen nedad i en bradepande der er fyldt op med vand, så det dækker sværen, og give den 20 minuter ved 200 grader. Men denne metode er hurtigere.
Skriv et svar