• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Aftensmad

    Flæskesteg på rotisseri i gasgrill

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 6 måneder siden

    Flæskesteg med sprød svær på rotisseri

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Gammeldags flæskesteg laves af udskæringen svinekam, der er en udskæring der er meget mør og som når den bliver tilberedt, giver en helt fantastisk smag til den brune sauce. Når man sætter en flæskesteg på et rotisseri i gasgrill, drejer stegen hele tiden rundt, så den bliver stegt i fedtet mens den drejer rundt, og på den måde, får man både en sprød og saftig steg. Sværen bliver også dejlig sprød, og du får også en lækker stegesky, hvis du opsamler stegeskyen i en skål. Se i opskriften hvordan vi får sprød svær.

    Prøv også verdens bedste flæskesteg

    Gå til
    • 📋 Opskrift
    • 🥘 INGREDIENSER
    • 🔪 SÅDAN GØR DU
    • 💭❓ Tips og FAQ

    📋 Opskrift

    Flæskesteg i gasgrill på et rotisseri

    Flæskesteg på rotisseri i gasgrill

    Opskrift på flæskesteg, der tilberedt i gasgrill
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 50 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 1 t 10 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 48 %

    Ingredienser
      

    • 1.2 kg svinekam
    • 1 tsk. salt
    • 1 stk. løg
    • 2 stk. gulerødder
    • 2 l vand

    Tilbehør

    • 400 g franske kartofler
    • 2 kg kartofler (hvide og brune)
    • 100 g Agurkesalat
    • 400 g Rødkål

    Ingredienser Sauce

    • 50 g ribsgele
    • 1 dl Kartoffelvand
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
    • 1 tsk. kulør

    Meljævning

    • 2 spsk. hvedemel
    • 4 spsk. vand

    Sådan gør du
     

    • Fremgangsmåde flæskesteg på rotisseri i gasgrill
    • Klargør grøntsagerne, hak dem groft og læg dem midt på grillen.
    • Tag svinekarm og rids den helt ud til siderne og helt ned til kødet. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
    • Sæt en stor gryde vand over med vand. Sæt flæskestegen på en rist over vasken. Hæld forsigtigt og langsomt vandet over sværen og forsæt indtil sværen begynder at åbne sig. Når sværen har åbnet sig, gnides der lidt salt ind mellem sværen.
    • Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 230 grader. Sæt flæskestegen ind på dit rotisseri og lad snore rundt i 10 minutter.
    • Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig endnu mere.
    • Sæt temperaturen ned til ca. 200 grader og grill den yderligere i ca. 30 minutter.
    • Fjern grøntsagerne og læg dem evt. ned til stegeskyen.
    • Sæt et stegetermometer ind i stegen og skruer helt op for varmen, så sværen for høj varme, og så lader du kernetemperaturen blive mindst 60 grader. Du kan løfte låget og banke på sværen og høre, om den er begyndt at blive hård.
    • Pas på du ikke brænder sværen sort, når du bruger alle brændere.
    • Vi anbefaler en kernetemperatur 65 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige. Det er vigtigere, at kernetemperaturen er korrekt, end tiden, som kan svinge fra ovn til ovn, da ovne ikke har ens varme.
    • Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.

    Fremgangsmåde Brun Sauce af stegesky

    • Sigt grøntsager og fedtet fra stegeskyen og smid det ud.
    • Nu hælder du stegeskyen op i en lille gryde og koger det lidt ind. Tilsæt lidt kartoffelvand. Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
    • Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet. Smag til med ribsgele og hæld kulør i.

    Servering

    • Flæskestegen serveres med al tilbehøret.

    Noter

    • Lad flæskestegen samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 954kcal (48%) | Kulhydrater: 109g (36%) | Protein: 58g (116%) | Fedt: 33g (51%) | Mættet fedt: 5g (31%) | Flerumættet fedt: 12g | Enkelumættet fedt: 14g | Trans fedt: 1g | Fiber: 13g (54%) | Sukker: 12g (13%) | Vitamin A: 4772IU (95%) | Vitamin C: 120mg (145%) | Calcium: 124mg (12%) | Jern: 6mg (33%)
    Keyword flæskesteg i grill, flæskesteg på rotisseri, flæskesteg på rotisserie
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedning ca. 50 min. Samlet tid ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 6 personer.

    🥘 INGREDIENSER

    • 1.2 kg svinekam
    • 1 tsk. salt
    • 1 stk. løg
    • 2 stk. gulerødder
    • 2 l vand

    Tilbehør

    • 400 g franske kartofler
    • 2 kg kartofler (hvide og brune)
    • 100 g Agurkesalat
    • 400 g Rødkål

    Ingredienser Sauce

    • 50 g ribsgele
    • 1 dl Kartoffelvand
    • 1 tsk. salt og lidt friskkværnet peber
    • 1 tsk. kulør

    Meljævning

    • 2 spsk. hvedemel
    • 4 spsk. vand

    🔪 SÅDAN GØR DU

    Fremgangsmåde Verdens bedste flæskesteg

    1. Fremgangsmåde flæskesteg på rotisseri i gasgrill
    2. Klargør grøntsagerne, hak dem groft og læg dem midt på grillen.
    3. Tag svinekarm og rids den helt ud til siderne og helt ned til kødet. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
    4. Sæt en stor gryde vand over med vand. Sæt flæskestegen på en rist over vasken. Hæld forsigtigt og langsomt vandet over sværen og forsæt indtil sværen begynder at åbne sig. Når sværen har åbnet sig, gnides der lidt salt ind mellem sværen.
    5. Tænd din gasgrill op på indirekte varme. Sæt temperaturen til ca. 230 grader. Sæt flæskestegen ind på dit rotisseri og lad snore rundt i 10 minutter.
    6. Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig endnu mere.
    7. Sæt temperaturen ned til ca. 200 grader og grill den yderligere i ca. 30 minutter.
    8. Fjern grøntsagerne og læg dem evt. ned til stegeskyen.
    9. Sæt et stegetermometer ind i stegen og skruer helt op for varmen, så sværen for høj varme, og så lader du kernetemperaturen blive mindst 60 grader. Du kan løfte låget og banke på sværen og høre, om den er begyndt at blive hård.
    10. Pas på du ikke brænder sværen sort, når du bruger alle brændere.
    11. Vi anbefaler en kernetemperatur 65 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige. Det er vigtigere, at kernetemperaturen er korrekt, end tiden, som kan svinge fra ovn til ovn, da ovne ikke har ens varme.
    12. Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.

    Fremgangsmåde Brun Sauce af stegesky

    1. Sigt grøntsager og fedtet fra stegeskyen og smid det ud.
    2. Nu hælder du stegeskyen op i en lille gryde og koger det lidt ind. Tilsæt lidt kartoffelvand. Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
    3. Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet. Smag til med ribsgele og hæld kulør i.

    🍽 SERVERING

    • Flæskestegen serveres med al tilbehøret.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Du kan koge sværen i stedet for, at hælde kogende vand over. Det gør du ved, at lægge den med sværen nedad i en bradepande der er fyldt op med vand, så det dækker sværen, og give den 20 minuter ved 200 grader. Men denne metode er hurtigere.

    ❓ FAQ

    Flæskesteg med sprød svær på rotisseri
    Flæskesteg med sprød svær på rotisseri
    Del meget gerne
    • Total2
    • 2
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Kartoffelmuffins med smør
    Indisk kylling med kokosmælk og mango »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Dansk mad, Grill og ild, Hovedretter, Svinekød og flæskekød Tags: Agurk, gulerødder, hvedemel, kartofler, løg, Ribs, rødkål, Svinekød

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind