Flanksteak er et af de mest velsmagende stykker kød på oksen, og kan bruges i mange forskellige retter, da det er et dejligt mørt stykke kød. Flanksteak bruges ofte i biksemad, på grill, pandestegt, wok og mange andre retter hvor der kræves mørt oksekød. Her får du en ret der er både sund og kan laves på under en time. Flanksteak grillet med bagt kartoffel og kryddersmør, er oplagt at lave i den travle hverdag og grøntsager kan erstattes af frisk salat.
Gå til
Tilbehør til flanksteak
Den nemme og hurtige måde at tilberede en flanksteak på er, at grille den ca. 4 minutter på hver side og derefter pakke den ind i stanniol, så saft og kraft bevares. Der kan serveres ovnstegte kartofler, whiskysauce og grøntsager til.

📋 Opskrift med noter
Grillet flanksteak
Hjælp andre ved at give opskriften stjerner når du har lavet den
Ingredients
- 800 g Flanksteak
- 2 spsk. Smør
- 3 fed Hvidløg (Presset)
- 1 spsk. Gorgonzola
- 1 spsk. Estragon (eller timian frisk)
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 1 tsk. Salt og peber
Tilbehør
- 6 stk. bagekartofler
Sauce
- 1 portion Whiskysauce (eller bearnaisesauce)
Svitsede grøntsager
- 1 stk. Spidskål
- 2 stk. Løg
- 2 stk. Peberfrugt (rød)
- ¼ stk. Chili
- 1 dl. Sød chilisauce
- 1 spsk. Honning
- 2 spsk. Olivenolie
Marinade
- ½ dl Sirup
- ½ dl whisky
- 1 spsk. Soya
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Olivenolie
Instructions
Flanksteak grillet
- Du kan købe en marineret flanksteak eller lave marinaden selv. Du kan også grille flanksteak uden, at marinerede den først.
- Begynd med de bagte kartofler.
- Derefter tændes grillen op med rigtigt tørt træ eller brug grillkul. Eller en gasgrill.
- Lad bålet brænde ned så der kun er lidt flammer og gløder.
- Nu lægges flanksteak på grillen. Svits den af, 1 minut på hver side. Tag evt. lidt kryddersmør, og gnid ind i hele steaken.
- Der må ikke komme hvidløg på først, da hvidløg giver bismag og ødelægger smagen, hvis de bliver brændt af.
- Så drysses steaken med hele sennepsfrø, knust hvidløg og sort peber, hvis den ikke er blevet marineret.
- Grill nu flanksteak ca. 4 minutter på hver side og pak den ind i stanniol, så den beholder varmen.
Kryddersmør
- Nu laves smørret. Rør gorgonzola, og smør sammen i en skål. Tilsæt krydderurter. Smag til med salt og peber.
- Læg massen på midten af en stykke bagepapir og rul smørret til en pølse. Snør enderne sammen og stil smørret på køl.
Bagt kartoffel
- Hæld vand i en stor gryde og tænd på max.
- Skrub kartoflerne helt rene.
- Kom kartoflerne i gryden, og når vandet koger igen, skrues ned, så vandet kun små bobler. Kartoflerne må ikke bulderkoge, da de så bliver bløde udenpå og hårde indeni.
- Sæt uret på komfuret til 11 minutter.
- Når de 11 minutter er gået, slukkes der for varmen, og kartoflerne bliver i gryden yderligere 11 minutter.
- Tag kartofler op og lad dem køle ned, når de har kølet, skæres et kryds halvt ned i kartoflen.
- Tænd ovnen og sæt varmen til 220˚C.
- Gnid smør og lidt salt ind i skrællen og krydset.
- Afhængig af størrelsen skal de have fra 45 min til 1 time.
- Når kartoflerne er færdig skal flanksteak grilles.
- Server straks, da flanksteak ikke vinder meget ved at hvile. Ellers lad den hvile i ca. 10 minutter i folie inden servering.
Svitsede grøntsager
- Klargør og skær grøntsager ud i passende stykker og svits dem i olivenolie på en stegepande. Når grøntsager er svitset møre hældes rød chilisauce på og det svitses med i ca. 1 minut. Kom det i en skål og hæld honning over og rør rundt.
- Anret det i en skål.
Marinade
- Rør marianden sammen i en skål.
- Tag en stor 8 liters frysepose og kom flanksteak i sammen med marianden.
- Gnub det hele godt sammen og bind en knude på posen og kom det i køleskabet i mindst 6 timer.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 800 g Flanksteak
- 2 spsk. Smør
- 3 fed Hvidløg Presset
- 1 spsk. Gorgonzola
- 1 spsk. Estragon eller timian frisk
- 1 spsk. Sennepsfrø
- 1 tsk. Salt og peber
🥗Tilbehør
- 6 stk. bagekartofler
Sauce
- 1 portion Whiskysauce eller bearnaisesauce
Svitsede grøntsager
- 1 stk. Spidskål
- 2 stk. Løg
- 2 stk. Peberfrugt rød
- ¼ stk. Chili
- 1 dl. Sød chilisauce
- 1 spsk. Honning
- 2 spsk. Olivenolie
Marinade
- ½ dl Sirup
- ½ dl whisky
- 1 spsk. Soya
- 1 spsk. Sennepskorn
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Olivenolie
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Flanksteak grillet
- Du kan købe en marineret flanksteak eller lave marinaden selv. Du kan også grille flanksteak uden, at marinerede den først.
- Begynd med de bagte kartofler.
- Derefter tændes grillen op med rigtigt tørt træ eller brug grillkul. Eller en gasgrill.
- Lad bålet brænde ned så der kun er lidt flammer og gløder.
- Nu lægges flanksteak på grillen. Svits den af, 1 minut på hver side. Tag evt. lidt kryddersmør, og gnid ind i hele steaken.
- Der må ikke komme hvidløg på først, da hvidløg giver bismag og ødelægger smagen, hvis de bliver brændt af.
- Så drysses steaken med hele sennepsfrø, knust hvidløg og sort peber, hvis den ikke er blevet marineret.
- Grill nu flanksteak ca. 4 minutter på hver side og pak den ind i stanniol, så den beholder varmen.
Kryddersmør
- Nu laves smørret. Rør gorgonzola, og smør sammen i en skål. Tilsæt krydderurter. Smag til med salt og peber.
- Læg massen på midten af en stykke bagepapir og rul smørret til en pølse. Snør enderne sammen og stil smørret på køl.
Bagt kartoffel
- Hæld vand i en stor gryde og tænd på max.
- Skrub kartoflerne helt rene.
- Kom kartoflerne i gryden, og når vandet koger igen, skrues ned, så vandet kun små bobler. Kartoflerne må ikke bulderkoge, da de så bliver bløde udenpå og hårde indeni.
- Sæt uret på komfuret til 11 minutter.
- Når de 11 minutter er gået, slukkes der for varmen, og kartoflerne bliver i gryden yderligere 11 minutter.
- Tag kartofler op og lad dem køle ned, når de har kølet, skæres et kryds halvt ned i kartoflen.
- Tænd ovnen og sæt varmen til 220˚C.
- Gnid smør og lidt salt ind i skrællen og krydset.
- Afhængig af størrelsen skal de have fra 45 min til 1 time.
- Når kartoflerne er færdig skal flanksteak grilles.
- Server straks, da flanksteak ikke vinder meget ved at hvile. Ellers lad den hvile i ca. 10 minutter i folie inden servering.
Svitsede grøntsager
- Klargør og skær grøntsager ud i passende stykker og svits dem i olivenolie på en stegepande. Når grøntsager er svitset møre hældes rød chilisauce på og det svitses med i ca. 1 minut. Kom det i en skål og hæld honning over og rør rundt.
- Anret det i en skål.
Marinade
- Rør marianden sammen i en skål.
- Tag en stor 8 liters frysepose og kom flanksteak i sammen med marianden.
- Gnub det hele godt sammen og bind en knude på posen og kom det i køleskabet i mindst 6 timer.
💭❓ Tips og FAQ
💭 Tips
- På billedet har vi yderlige serveret asparges hvide med sauce mousseline til, da det er sæson for asparges netop nu i maj.
- Whiskysauce eller bearnaisesauce er meget velegnet til flanksteak.
- Flanksteak er skåret fra mavemusklerne fra koen.
- Flanksteak er bedst, når det har en klar rød farve.
- Flanksteak er et tyndt magert stykke kød.
- Flanksteak skal udskæres tværs af årerne før servering.
❓ FAQ
Flanksteak sidder på mavestykket på oksen.
Se evt. mere om udskæringer her: Oksekød udskæringer
Kommentarer
Ingen kommentarer