• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Grill og ild

    Flanksteak grillet

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Flanksteak grillet

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total10
    • 10
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Flanksteak er et af de mest velsmagende stykker kød på oksen, og kan bruges i mange forskellige retter, da det er et dejligt mørt stykke kød. Flanksteak bruges ofte i biksemad, på grill, pandestegt, wok og mange andre retter hvor der kræves mørt oksekød. Her får du en ret der er både sund og kan laves på under en time. Flanksteak grillet med bagt kartoffel og kryddersmør, er oplagt at lave i den travle hverdag og grøntsager kan erstattes af frisk salat.

    Gå til
    • Tilbehør til flanksteak
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Tilbehør til flanksteak

    Den nemme og hurtige måde at tilberede en flanksteak på er, at grille den ca. 4 minutter på hver side og derefter pakke den ind i stanniol, så saft og kraft bevares. Der kan serveres ovnstegte kartofler, whiskysauce og grøntsager til.

    Flanksteak med stegte urter
    Flanksteak med stegte grøntsager

    📋 Opskrift

    Flanksteak grillet

    Grillet flanksteak

    Opskrift på grillet flanksteak med bagt kartoffel og kryddersmør
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 45 min
    Samlet tid 50 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 57 %

    Ingredienser
      

    • 800 g Flanksteak
    • 2 spsk. Smør
    • 3 fed Hvidløg (Presset)
    • 1 spsk. Gorgonzola
    • 1 spsk. Estragon (eller timian frisk)
    • 1 spsk. Sennepsfrø
    • 1 tsk. Salt og peber

    Tilbehør

    • 6 stk. bagekartofler

    Sauce

    • 1 portion Whiskysauce (eller bearnaisesauce)

    Svitsede grøntsager

    • 1 stk. Spidskål
    • 2 stk. Løg
    • 2 stk. Peberfrugt (rød)
    • ¼ stk. Chili
    • 1 dl. Sød chilisauce
    • 1 spsk. Honning
    • 2 spsk. Olivenolie

    Marinade

    • ½ dl Sirup
    • ½ dl whisky
    • 1 spsk. Soya
    • 1 spsk. Sennepsfrø
    • 1 tsk. Salt
    • 1 spsk. Olivenolie

    Sådan gør du
     

    Flanksteak grillet

    • Du kan købe en marineret flanksteak eller lave marinaden selv. Du kan også grille flanksteak uden, at marinerede den først.
    • Begynd med de bagte kartofler.
    • Derefter tændes grillen op med rigtigt tørt træ eller brug grillkul. Eller en gasgrill.
    • Lad bålet brænde ned så der kun er lidt flammer og gløder.
    • Nu lægges flanksteak på grillen. Svits den af, 1 minut på hver side. Tag evt. lidt kryddersmør, og gnid ind i hele steaken.
    • Der må ikke komme hvidløg på først, da hvidløg giver bismag og ødelægger smagen, hvis de bliver brændt af.
    • Så drysses steaken med hele sennepsfrø, knust hvidløg og sort peber, hvis den ikke er blevet marineret.
    • Grill nu flanksteak ca. 4 minutter på hver side og pak den ind i stanniol, så den beholder varmen.

    Kryddersmør

    • Nu laves smørret. Rør gorgonzola, og smør sammen i en skål. Tilsæt krydderurter. Smag til med salt og peber.
    • Læg massen på midten af en stykke bagepapir og rul smørret til en pølse. Snør enderne sammen og stil smørret på køl.

    Bagt kartoffel

    • Hæld vand i en stor gryde og tænd på max.
    • Skrub kartoflerne helt rene.
    • Kom kartoflerne i gryden, og når vandet koger igen, skrues ned, så vandet kun små bobler. Kartoflerne må ikke bulderkoge, da de så bliver bløde udenpå og hårde indeni.
    • Sæt uret på komfuret til 11 minutter.
    • Når de 11 minutter er gået, slukkes der for varmen, og kartoflerne bliver i gryden yderligere 11 minutter.
    • Tag kartofler op og lad dem køle ned, når de har kølet, skæres et kryds halvt ned i kartoflen.
    • Tænd ovnen og sæt varmen til 220˚C.
    • Gnid smør og lidt salt ind i skrællen og krydset.
    • Afhængig af størrelsen skal de have fra 45 min til 1 time.
    • Når kartoflerne er færdig skal flanksteak grilles.
    • Server straks, da flanksteak ikke vinder meget ved at hvile. Ellers lad den hvile i ca. 10 minutter i folie inden servering.

    Svitsede grøntsager

    • Klargør og skær grøntsager ud i passende stykker og svits dem i olivenolie på en stegepande. Når grøntsager er svitset møre hældes rød chilisauce på og det svitses med i ca. 1 minut. Kom det i en skål og hæld honning over og rør rundt.
    • Anret det i en skål.

    Marinade

    • Rør marianden sammen i en skål.
    • Tag en stor 8 liters frysepose og kom flanksteak i sammen med marianden.
    • Gnub det hele godt sammen og bind en knude på posen og kom det i køleskabet i mindst 6 timer.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1149kcal (57%) | Kulhydrater: 139g (46%) | Protein: 62g (124%) | Fedt: 38g (58%) | Mættet fedt: 12g (75%) | Flerumættet fedt: 5g | Enkelumættet fedt: 16g | Trans fedt: 1g | Fiber: 21g (88%) | Sukker: 30g (33%) | Vitamin A: 768IU (15%) | Vitamin C: 250mg (303%) | Calcium: 291mg (29%) | Jern: 10mg (56%)
    Keyword Bagt kartoffel, Flanksteak, Gogonzola, Grillet flanksteak
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 800 g Flanksteak
    • 2 spsk. Smør
    • 3 fed Hvidløg Presset
    • 1 spsk. Gorgonzola
    • 1 spsk. Estragon eller timian frisk
    • 1 spsk. Sennepsfrø
    • 1 tsk. Salt og peber

    🥗 Tilbehør

    • 6 stk. bagekartofler

    Sauce

    • 1 portion Whiskysauce eller bearnaisesauce

    Svitsede grøntsager

    • 1 stk. Spidskål
    • 2 stk. Løg
    • 2 stk. Peberfrugt rød
    • ¼ stk. Chili
    • 1 dl. Sød chilisauce
    • 1 spsk. Honning
    • 2 spsk. Olivenolie

    Marinade

    • ½ dl Sirup
    • ½ dl whisky
    • 1 spsk. Soya
    • 1 spsk. Sennepskorn
    • 1 tsk. Salt
    • 1 spsk. Olivenolie

    🔪 Sådan gør du

    Flanksteak grillet

    1. Du kan købe en marineret flanksteak eller lave marinaden selv. Du kan også grille flanksteak uden, at marinerede den først.
    2. Begynd med de bagte kartofler.
    3. Derefter tændes grillen op med rigtigt tørt træ eller brug grillkul. Eller en gasgrill.
    4. Lad bålet brænde ned så der kun er lidt flammer og gløder.
    5. Nu lægges flanksteak på grillen. Svits den af, 1 minut på hver side. Tag evt. lidt kryddersmør, og gnid ind i hele steaken.
    6. Der må ikke komme hvidløg på først, da hvidløg giver bismag og ødelægger smagen, hvis de bliver brændt af.
    7. Så drysses steaken med hele sennepsfrø, knust hvidløg og sort peber, hvis den ikke er blevet marineret.
    8. Grill nu flanksteak ca. 4 minutter på hver side og pak den ind i stanniol, så den beholder varmen.

    Kryddersmør

    1. Nu laves smørret. Rør gorgonzola, og smør sammen i en skål. Tilsæt krydderurter. Smag til med salt og peber.
    2. Læg massen på midten af en stykke bagepapir og rul smørret til en pølse. Snør enderne sammen og stil smørret på køl.

    Bagt kartoffel

    1. Hæld vand i en stor gryde og tænd på max.
    2. Skrub kartoflerne helt rene.
    3. Kom kartoflerne i gryden, og når vandet koger igen, skrues ned, så vandet kun små bobler. Kartoflerne må ikke bulderkoge, da de så bliver bløde udenpå og hårde indeni.
    4. Sæt uret på komfuret til 11 minutter.
    5. Når de 11 minutter er gået, slukkes der for varmen, og kartoflerne bliver i gryden yderligere 11 minutter.
    6. Tag kartofler op og lad dem køle ned, når de har kølet, skæres et kryds halvt ned i kartoflen.
    7. Tænd ovnen og sæt varmen til 220˚C.
    8. Gnid smør og lidt salt ind i skrællen og krydset.
    9. Afhængig af størrelsen skal de have fra 45 min til 1 time.
    10. Når kartoflerne er færdig skal flanksteak grilles.
    11. Server straks, da flanksteak ikke vinder meget ved at hvile. Ellers lad den hvile i ca. 10 minutter i folie inden servering.

    Svitsede grøntsager

    1. Klargør og skær grøntsager ud i passende stykker og svits dem i olivenolie på en stegepande. Når grøntsager er svitset møre hældes rød chilisauce på og det svitses med i ca. 1 minut. Kom det i en skål og hæld honning over og rør rundt.
    2. Anret det i en skål.

    Marinade

    1. Rør marianden sammen i en skål.
    2. Tag en stor 8 liters frysepose og kom flanksteak i sammen med marianden.
    3. Gnub det hele godt sammen og bind en knude på posen og kom det i køleskabet i mindst 6 timer.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • På billedet har vi yderlige serveret asparges hvide med sauce mousseline til, da det er sæson for asparges netop nu i maj.
    • Whiskysauce eller bearnaisesauce er meget velegnet til flanksteak.
    • Flanksteak er skåret fra mavemusklerne fra koen.
    • Flanksteak er bedst, når det har en klar rød farve.
    • Flanksteak er et tyndt magert stykke kød.
    • Flanksteak skal udskæres tværs af årerne før servering.

    ❓ FAQ

    Hvor sidder flanksteak på en okse ?

    Flanksteak sidder på mavestykket på oksen.

    Se evt. mere om udskæringer her: Oksekød udskæringer

    Flanksteak grillet
    Flanksteak grillet
    Del meget gerne
    • Total10
    • 10
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Mere fra Grill og ild

    • Bonfire stegte grøntsager og bøffer
    • Oksespidsbryst grillet
    • Bun cha tilberedet over grill
    • Raclette mad

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Børnevenlig mad, Dansk mad, Grill og ild, Oksekød og kalvekød Tags: chili, estragon, Flanksteak grillet, Gorgonzola, honning, hvidløg, kartofler, løg, oksekød, peberfrugt, Sennep, Spidskål, Whisky

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Blandet saft lavet på saftkoger
    • Valnøddesnaps

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Blommekage New York Times
    • Blommetærte med marcipan
    • Bedste metode til, at fjerne ukrudt mellem fliser

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind