Græske kartofler med timian og oregano
Af Min Madopskrift
Giver en bradepande. Nok til 4 personer
Ingredienser Græske kartofler:
1200 gram Kartofler
2 spsk. timian, tørret eller 3 spsk. frisk
2 spsk. oregano, tørret eller 3 spsk. frisk
1 spsk. paprika god kvalitet
1 lemon
1 dl. Oliven eller rapsolie
1 par klatter smør
Salt og peber
Fremgangsmåde Græske kartofler med timian og oregano:
Skrub og skæl kartoflerne og skær dem i både eller skiver. Læg dem i et rent viskestykke og tør dem grundigt.
Beklæd bradepanden med bagepapir og læg dem i bradepanden eller kom dem i et stort ildfast fad.
Fordel krydderierne kartoflerne og kom olie ud over kartoflerne.
Rør godt rundt.
Pres derefter saften fra en lemon over.
Krydr med salt og peber.
Kom et par klatter smør over hist og her.
Fordel det hele godt med en paletkniv eller brug hænderne.
Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader alm. ovn midt i ovnen i ca. 35 minutter eller indtil kartoflerne har fået farve og er møre.
Efter halvdelen af tiden er gået, vendes pladen, eller der røres rundt i kartoflerne, da flere ovne har tildens til at have kraftigere varme bagved i siderne.
Server Græske kartofler straks og direkte fra ovnen.
Kommentarer
Ingen kommentarer