Masser af bløde kartofler, med dejlig sprød overflade og en cremet sauce, får du her i opskriften, perfekte flødekartofler af forkogte kartofler. Har du kartofler i overskud som rester, er de perfekt at bruge til denne opskrift. Det er ikke nødvendigt, at koge kartoflerne inden de skal bruges til flødekartofler, men det er hurtigt og let, at lave og man er sikker på, at man får et godt resultat med bløde kartofler.
Prøv også flødekartofler cremede og lækre
Gå til
Flødekartofler af vinterkartofler
Her har vi brugt kolde kogte vinterkartofler. Nye kartofler må ikke koges i forvejen, da de skiller af. Har du kartofler tilovers fra dagen før, kan de laves som flødekartofler. Bemærk at tiden i ovnen reduceres væsentligt i forhold til ikke kogte kartofler. Derfor kan væsken reduceres lidt.
Opskrift med noter
Perfekte flødekartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand i ca. 9 min og bliver liggende 9 min. i kogevandet.
- Derefter afkøles kartoflerne helt og kommes i køleskabet og bruges næste dag.
- Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hvis du vil have lidt friskhakkede krydderurter med, så skal de vendes rundt i kartoflerne.
- Drys med muskatnød, salt og peber og vend det hele godt sammen. Hæld fløden over. Afslut med et par smørklatter. Drys lidt flagesalt på toppen.
- Der må gerne være væde på toppen, da det fordamper i ovnen.
- Sæt fadet i ovnen i en ca. en halv time ved 200 grader, eller til kartoflerne har suget al fløden og har fået gylden farve.
Noter
- Fløde kan erstatte sødmælk
- Du kan drysse lidt revet ost over og med håndfladen trykke osten lidt ned, så den er med til, at give mere smag.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser flødekartofler:
- 1,5 kg. kartofler
- 3 dl. fløde
- 2 dl. sødmælk
- ½ tsk. muskatnød (revet)
- 6 spsk. Smør
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand i ca. 9 min og bliver liggende 9 min. i kogevandet.
- Derefter afkøles kartoflerne helt og kommes i køleskabet og bruges næste dag.
- Skær kartoflerne i skiver, og læg dem i et ovnfast fad. Hvis du vil have lidt friskhakkede krydderurter med, så skal de vendes rundt i kartoflerne.
- Drys med muskatnød, salt og peber og vend det hele godt sammen. Hæld fløden over. Afslut med et par smørklatter. Drys lidt flagesalt på toppen.
- Der må gerne være væde på toppen, da det fordamper i ovnen.
- Sæt fadet i ovnen i en ca. en halv time ved 200 grader, eller til kartoflerne har suget al fløden og har fået gylden farve.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Fløde kan erstatte sødmælk
- Du kan drysse lidt revet ost over og med håndfladen trykke osten lidt ned, så den er med til, at give mere smag.
❓ FAQ
Sørg for, at kartoflerne bliver vendt godt rundt i muskatnød og fløde, så der kommer smag på det hele.
Ja, men smagen bliver mindre.
Ja, men holdbarheden er kun i ca. 1 måned, pga. af fløden.
Ja, så skal de kun lunes op. Giv dem ca. 175 i ca. 15 minutter eller indtil de er gennemvarmede
Kommentarer
Ingen kommentarer