Vi nærmer os vinteren og som vi kender årstiden, følger der altid lidt ondt i halsen med. Som supplement til forskellige bolsjer og medikamenter, kan vi stærkt anbefale vores hostesaft kryddersnaps med kraftig smag af lakrids.
Denne opskrift er en kraftig essens som skal fortyndes efter smag og ondt i halsen.
Gå til
Inden du går i gang med kryddersnapsen
Brug ingredienser er vigtigt i denne opskrift. Når ingredienser lagres på denne måde, kommer smagen meget frem. Dvs. at f.eks. vaniljestangen eller stjerneanis giver meget smag.
Hvis du ikke ønsker så kraftig smag fra vaniljestangen, skal den tages fra noget før de andre ingredienser. Det er derfor vigtigt, at du smager på din essens under hele lagringen.
Kryddersnaps med stjerneanis
Vi har ikke sat mængde på ingredienser, da du kan prøve dig frem efter smag. Vaniljestangen er tilsat for at afrunde smagen.
Kryddersnaps som hostesaft skal være kraftig og sød i smagen, så derfor vil det være oplagt, at bruge ingredienser som f.eks. stjerneanis og fennikelfrø, som har en stærk lakridssmag.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Hviletid: ca.42 dage. Arbejdstid: ca. 10 min. Samlet tid: ca. 42 dage. Opskrift: ca 2 liter kryddersnaps.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Brug en vodka, som er triple distilled, så får du den reneste vodka. Klar snaps uden nogen tilsætningsstoffer, er også meget velegnet.
Du skal bruge 1 del vodka til selve essens og ca. mellem 3 til 5 dele frisk vodka til fortynding. Du kan vælge, kun at bruge en halv flaske vodka til essens, da det ofte er rigeligt.
- 1 fl Vodka (Du kan nøjes med en ½ flaske til essens)
Tilsætning ca. 1½ dl
1 spsk. Kaffebønne
1 spsk. Kakao nibs
1 stk. Lakridsrod
1 tsk. Fennikelfrø
1 stk. Stjerneanis
¼ stk. Vaniljestang
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hak og skær alle ingredienser til tilsætningen i små passende stykker.
- Kom tilsætning (ca. 1½ dl) i alt, ned i et stort glas eller flaske med låg.
- Hæld 1 flaske vodka over.
- Sæt glasset lyst i ca. 14 dage og ryst glasset hver dag. Åben derefter låget, så der kan komme frisk luft ned i glasset.
- Efter ca. 14 dage filtreres vodkaen gennem et kaffefilter eller noget vat og ned i en skål eller anden beholder. Smid kaffefilter eller vat i affaldsposen.
- Kom nu de brugte ingredienser tilbage i glasset eller flaske. Eller hvad du nu bruger af beholder. Kom den filtrerede vodka til karaflen.
- Lad det helt trække yderligere 14 dage.
- Når de 14 dage er gået filtreres væsken igen igennem et kaffefilter eller noget vat. Denne gang smider du tilsætning ud.
- Nu har du hostesaft vodka essens, som kan nydes som den er eller fortyndes i forholdet 1 del essens til 3 – 5 dele vodka, eller hvad der nu smager bedst.
- Smag dig frem hvor stærk du vil have din kryddersnaps. Begynd med, at fortynde 1 del essens med 1 dele frisk vodka og smag. Når du har fundet den fortynding, f.eks. 1 dele essens til 3 dele vodka, skal denne blanding trække 14 dage, så smagen samler sig.
- Når hostesaft kryddersnaps har trukket sidste gang, er den klar til at blive drukket. Nyd den iskold eller under stuetemperatur ved omkring 16 – 18 grader.
Opskrift med noter
Hostesaft kryddersnaps
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 fl Vodka (Du kan nøjes med en ½ flaske til essens)
Tilsætning ca. 1½ dl
- 1 spsk. Kaffebønner
- 1 spsk. Kakao nibs
- 1 stk. Lakridsrod
- 1 tsk. Fennikelfrø
- 1 stk. Stjerneanis
- ¼ stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Hak og skær alle ingredienser til tilsætningen i små passende stykker.
- Kom tilsætning (ca. 1½ dl) i alt, ned i et stort glas eller flaske med låg.
- Hæld 1 flaske vodka over.
- Sæt glasset lyst i ca. 14 dage og ryst glasset hver dag. Åben derefter låget, så der kan komme frisk luft ned i glasset.
- Efter ca. 14 dage filtreres vodkaen gennem et kaffefilter eller noget vat og ned i en skål eller anden beholder. Smid kaffefilter eller vat i affaldsposen.
- Kom nu de brugte ingredienser tilbage i glasset eller flaske. Eller hvad du nu bruger af beholder. Kom den filtrerede vodka til karaflen.
- Lad det helt trække yderligere 14 dage.
- Når de 14 dage er gået filtreres væsken igen igennem et kaffefilter eller noget vat. Denne gang smider du tilsætning ud.
- Nu har du hostesaft vodka essens, som kan nydes som den er eller fortyndes i forholdet 1 del essens til 3 – 5 dele vodka, eller hvad der nu smager bedst.
- Smag dig frem hvor stærk du vil have din kryddersnaps. Begynd med, at fortynde 1 del essens med 1 dele frisk vodka og smag. Når du har fundet den fortynding, f.eks. 1 dele essens til 3 dele vodka, skal denne blanding trække 14 dage, så smagen samler sig.
- Når hostesaft kryddersnaps har trukket sidste gang, er den klar til at blive drukket. Nyd den iskold eller under stuetemperatur ved omkring 16 – 18 grader.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Hostesaft kryddersnaps:
- Du kan variere ingredienser efter smag.
- Grunden til at du skal sætte glasset et lyst sted, er at så glemmer du ikke at ryste glasset, da du kan se glasset.
Britta N Janitschek
Jeg vil lave hostesaften, med lakridssmag. Der er lige et par spørgsmål om processen, hvis jeg må.
Den vodka man hælder fra i første omgang, hvad bruger jeg den til og bliver der virkelig kun 1 dl af hostesaften af hele opskriften?? Eller skal det hele blandes igen og hvad skal man i saa bruge den anden liter vodka til. Mange tak for opskriften, den lyder dejlig. Lige et sidste — hvad er holdbarheden paa hostesaften?? Jeg bor i Virginia og savner lakridshostesaft.
Med Venlig Hilsen,
Britta
Bjørn Nielsen
Hej Britta
Tak for dit spørgsmål og jeg beklager det sene svar.
Tilbage til dit spørgsmål.
Jeg har rettet opskriften til, så man bedre kan forstå den.
I sin enkelthed går det bare ud på, at man kommer alle ingredienser (Eller dem man vil bruge) i en beholder.
Så sigter man efter 14 dage, urenheder fra. Og bruger den SAMME vodka igen.
Så man til sidst har en hel eller halv flaske essens.
Smag på essensen undervejs, måske ønsker du ikke så kraftig smag fra vaniljen, og så skal den tages fra noget før.
Kryddersnapse handler om justering og justering efter sin smag. 🙂
Du bor i Virginia, skriver du. Så kan du jo også prøve, at lave en snaps af jeres lokale hvide vindruer.
Tag f.eks. 2 dl. friske vindruer uden sten. Skær dem midt over. Kom dem i et glas og tilsæt 1 flaske vodka og lad det trække 30 dage.
Filtrer derefter vindruer fra og smag på kryddersnapsen.
Denne snaps kan drikkes både iskold eller ved 18 grader. Den er klar med det samme, men vinder dog ved yderligere lagring.
Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål.
Mvh.
Bjørn Nielsen