Lammeculotte med kartofler i ovn og kål/salat
Af Min Madopskrift
Til 4 personer
Lammeculotte er et velsmagende og mørt stykke kød og har ikke den udprægede smag af lam som mange ikke kan lide. Der beregnes 1 stk. Lammeculotte per person. Lammeculotte er velegnet til marinering, da stykkerne ikke er så store. Vi har valgt at grydestege lammeculotter, men de kan sagtens laves både i ovn og på en pande.
Ingredienser lammeculotte:
- 4 lammeculotter
- Salvieblade
- 4 fed hvidløg
- 4 kviste rosmarin
- ¼ liter piskefløde
- 3 dl. God fond
- Honning
- Olivenolie
- Salt og kværnet peber
- Vineddike
Tilbehør:
Kartofler i ovn og frisk kål/salat.
Ingredienser nye kartofler i ovn:
- 800 gram kartofler
- Olivenolie
- Salt og peber
- Rosmarin blade hakket groft
Fremgangsmåde nye kartofler i ovn:
Nye kartofler skrubbes og vaskes og skæres i både. Kartofler lægges i et ildfast fad, og der hældes olivenolie over, og drysses med salt og peber. Sæt ovn på 220 grader og sæt det ind. Efter ca. 15 min. Skrues varmen ned til 190 grader og der drysses lidt rosmarin henover. Efter ca. 10-15 minutter, er kartoflerne klar afhængig af type ovn.
Gamle kartofler tager længere tid, og der skal derfor beregnes en længere tid i ovn.
Ingredienser kål/salat blanding:
- Kinakål (kun de hvide stængler)
- Icebergsalat
- Babysalat
- 2 stk. tomater
- ½ rødløg
- Fetaost (efter behov)
- 1o stk. små hele mini mozzarella ost
Fremgangsmåde kål/salat blanding:
Snit kål og salat i fine strimler. Skær tomater i fine skiver. Snit rødløg fint. Tilsæt fetaost og mozzarella.
Blad det hele sammen.
Dressing til kål/salat blanding:
- 1 dl. Olivenolie
- Saft af ½ citron
- 1 spsk. honning
- Salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde dressing:
Bland ingredienserne sammen og hæld det over kål/salatblandingen lige inden servering.
Fremgangsmåde lammeculotte:
Lammeculotter kigges efter og det uønskede skæres bort. Rids ganske lidt i oversiden af kødet. Hak og knus salvieblade, rosmarinblade og hvidløg i en morter. Tilsæt lidt honning, olie og salt. Smør oversiden af culotter med blandingen og tryk det godt ned i kødet. Brun culotter af i en stegegryde, i ca. 1 min på alle fire sider. Smør oversiden ind igen.
Tilsæt bouillon, læg låg på gryden og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 min.
Tag culotterne op og lad dem hvile, mens skyen gøres klar. Si skyen, kog op og pisk fløde i. Smag til med salt, peber, vineddike og evt. lidt ekstra honning.
Tips
I stedet for fløde kan stegesky jævnes med lidt smør og meljævning.
Kommentarer
Ingen kommentarer