Langtidsstegt lammekølle i rømertopf med salviekartofler og waldorfsalat
Til 4 personer
Ved at bruge en rømertopf til langtidsstegning af det magre lammekød, får du både mørt og velsmagende kød, som stadig er dejligt saftigt.
Lammekølle i rømertopf inden den kommer i ovnen, hvor den skal have ca. 4 timer og 30 min i alt eller indtil kødet er 70 grader
Langtidsstegt lammekølle i rømertopf med waldorfsalat og salviekartofler, serveret med en god rødvin til.
Af Min Madopskrift
Ingredienser lammekølle i rømertopf
- 1 stor lammekølle
- ½ fennikel skåret i lange skiver
- 3 økologiske søde danske æbler eller egne gemte æbler f.eks. rød aroma, skåret i både.
- 3 stk. økologiske gulerødder skåret i aflange skiver
- 4 skalotteløg eller 2 alm. Løg skåret i lange skiver
- 2 stængler bladselleri med blade, skåret i 1 cm. skiver
- 6 fed hvidløg
- Raps eller olivenolie
- 1 dl. salvie
- 2 spsk. rosmarin
- 1 spsk. dansk koldrørt honning eller alm. Honning
- ½ liter ægte æblejuice (ikke lavet fra koncentrat) eller hjemmelavet æblesaft fra pressede æbler.
- 2 spsk. sød mango chutney (Vi anbefaler sweet mango chutney fra Mida´s til denne ret)
- 2 spsk. maizena mel
- 1 dl koldt vand
- Salt og peber
Tilbehør:
- Salvie kartofler og waldorfsalat
Fremgangsmåde Langtidsstegt lammekølle i rømertopf
Skær små lommer som kvarte eller halve hvidløg stikkes ind i.
Skyl grøntsager, frugt og krydderurter.
Hak rosmarin og gnid det ind i lammekøllen.
Kom grøntsager og resten af ingredienserne op i rømertopf og rør det godt sammen.
Læg lammekøllen ovenpå, og skub den ned, så den komme helt ned til bunden.
Sæt den i køleskabet i et par timer i alt og vend køllen så begge sider har ligget i marinaden.
Du kan godt lade det trække til næste dag.
Sæt låget på stegesoen og sæt den ind i ovnen på 100 grader og giv den ca. 4 timer.
Overhæld lammekøllen med stegeskyen adskillige gange.
Lav nu waldorfsalat og salviekartofler.
Sæt stegetermometer i stegen og sæt temperaturen til 70 grader.
Skru temperaturen op på 175 grader og steg den nu færdig.
Tag køllen op og pak den ind i stanniol.
Lad lammekøllen hvile 20 minutter.
Server stegeskyen som den er, den bruges til at overhælde kartofler og lammekød.
Fremgangsmåde salviekartofler
Skræl eller skrub kartoflerne. Skær kartofler i meget tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
Læg bagepapir på en bradepande.
Hak salviebladene groft.
Kom kartoffelskiverne i en bradepande og fordel salvieblade og olivenolie i godt rundt.
Krydr med friskkværnet peber og godt med salt.
Ca. 20 minutter før stegen er færdig, sættes bradepanden øverst i ovnen og der stilles om til varmluft i stedet for alm. varme. Stadig på 175 grader.
Du kan også skrue op på 220 grader uden varmluft.
Bag kartoflerne møre ca. 40 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Skær lammekøllen ud i passende skiver.
Servering
Server skiver af lammekølle med salviekartofler og waldorfsalat til.
Overhæld kartofler og lammekød med stegeskyen.
Prøv også langtidsstegt lammekølle
Tips til langtidsstegt lammekølle i rømertopf
Du kan udelade at tilsætte honning fra begyndelsen, og så smøre lammekøllen ind i honningen, ca. en halv time før den er færdig.
Kommentarer
Ingen kommentarer