Lammeskank braiseret serveres med de lรฆkreste rosmarin kartofler. Her fรฅr du en ret med lam, som passer sig selv og er rimelig hurtig at lave.
Sund og velsmagende ret, som bรฅde smager rigtigt godt og som ogsรฅ ser rigtig flot ud pรฅ tallerkenen.
Nyd denne ret som den er, hvis du bare vil nyde den som en slags forret. Men den kan ogsรฅ serveres med brasede eller ovnstegte kartofler.
Indhold i opskrift - Hop til:
Fond eller bouillon til lam
Der er mange typer fond eller bouillon, som du kan bruge til lammekรธd. Nogle populรฆre muligheder inkluderer oksebouillon, kyllingebouillon og lammebouillon.
Hvis du vil have en mere smagfuld bouillon, kan du prรธve at bruge en kombination af okse- og lammebouillon.
Derudover kan du tilfรธje urter og krydderier sรฅsom timian, rosmarin og laurbรฆrblade for at forbedre smagen af bouillonen.
Hvorfor skal lammekรธd simre?
Lammekรธd og lammeskank skal simre i et par timer for at opnรฅ en blรธd og mรธr konsistens.
Lammekรธd indeholder bindevรฆv og kollagen, som kan gรธre kรธdet hรฅrdt og sejt, hvis det ikke tilberedes lรฆnge nok.
Ved at simre lammekรธdet i et par timer lรธsnes bindevรฆvet gradvist, og kollagen omdannes til gelatine, hvilket giver kรธdet en blรธdere og mere mรธr konsistens.
Nรฅr lammekรธdet skal simrer i lang tid er ogsรฅ en god mรฅde at trรฆkke smag ud af de skรธnne urter og krydderier, som du mรฅtte have tilsat under tilberedningen.
Fedt
Derfor er det ogsรฅ vigtigt for smagen, at det meste af fedt, hinder og sener fjernes inden lammekรธdet kommes i fadet, da fedtet i lammekรธdet er med til, at gรธre smagen ringere og sener og hinder er med til, at gรธre konsistensen dรฅrligere.

โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargรธr ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 2 timer. Samlet tid ca. 2 timer og 10 min. Opskrift til 4 personer.
- 4 stk. lammeskank
- hvidlรธg (presset)
- 1 liter fond (eller bouillon terning)
- groft salt
- friskkvรฆrnet peber og hele peberkorn
- 3 stk. lรธg
- 2 stk. gulerรธdder
- 2 stk. porrer
- 1 stk. pastinak
- 3 dl hvidvin (tรธr)
- timian (eller 1 spsk. tรธrret)
- ยผ stk. spidskรฅl
- honning
- 70 g koncentreret tomatpure
- smรธr
๐ฅTilbehรธr
- 400 g grรธntsager (dampkogte)
- 1500 g kartofler (ovnstegte med rosmarin)
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Kom smรธr og olivenolie i en stor gryde.
- Lammeskanke svitses pรฅ begge sider i et par minutter i gryden.
- Gnid derefter skankene med lidt hvidlรธg, salt og peber og kom dem op i et ildfast fad.
- Rens og skyl pastinak, porre. Pil to lรธg og de halveres pรฅ tvรฆrs.
- Pastinakkerne deles i grove stykker og bรฅde lรธg og pastinak kommes ned til skankerne i fadet.
- Skรฆr porren ud i 5 cm stykker, og halver dem pรฅ langs og lรฆg den ned i fadet.
- Hรฆld nu hvidvin ned i fadet.
- Fordel nu timian i fadet.
- Tag et lรธg, pil det og hak det groft og sauter det i fedtstoffet fra skankerne. Nรฅr lรธgene er gyldne, tilsรฆttes 2 spsk. tomat koncentrat, som lige skal sauteres med en et lille minut.
- Tilsรฆt fonden og bring det hele i kog.
- Nรฅr fonden koger, kommes den over skankerne og grรธntsagerne i fadet, og ti hele peberkorn lรฆgges ved.
- Lรฆg lรฅg pรฅ, eller dรฆk med stanniol og lad det hele simre ca. 2 timer ved 160 grader i ovnen eller indtil skankerne er mรธre.
- Hรฆld lidt af vรฆsken over kรธdet af og til og vend jรฆvnligt skankene.
- Lammeskank serveres med de halve lรธg og de grove pastinakker.
- Det fond der er tilbage skal sigtes og koges ned til en dejlig kraftig skysauce som serveres til lammeskanken. Tilsรฆt evt. flรธde til skyen.
๐ฅฆGrรธntsager
- Klargรธr grรธntsager.
- Snit 1 porre, 2 gulerรธdder og ยผ spidskรฅl ud i aflange strimler og damp dem mรธre i smรธr.
- Smages til med en anelse citronskal, honning og salt.
- Fordeles over skankene ved serveringen.
Rosmarin kartofler
- Skรฆr de kolde forkogte kartofler i bรฅde og kom dem i en pose. Hรฆld lidt olivenolie i posen og tilsรฆt lidt salt. Vend det hele sammen.
- Hรฆld kartoflerne pรฅ en ovnplade med bagepapir og stil i ovnen ved 225ยบ i 15 minutter.
- Tag kartofler ud og vend dem. Krydr med salt, peber og lidt friskhakket rosmarin.
- Stil dem i ovnen igen ved 200ยบ i ca. 20 minutter. Eller indtil kartoflerne er gyldne og sprรธde.
- Anret det hele pรฅ en tallerken og servรฉr straks.

๐ Komplet opskrift med noter

Braiseret lammeskank med kartofler i rosmarin
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 4 stk. lammeskank
- 4 fed hvidlรธg (presset)
- 1 liter fond (eller bouillon terning)
- 2 tsk. groft salt
- ยผ tsk. friskkvรฆrnet peber og hele peberkorn
- 3 stk. lรธg
- 2 stk. gulerรธdder
- 2 stk. porrer
- 1 stk. pastinak
- 3 dl hvidvin (tรธr)
- 6 kviste timian (eller 1 spsk. tรธrret)
- ยผ stk. spidskรฅl
- 1 tsk. honning
- 1 dรฅse koncentreret tomatpure
- 1 spsk. smรธr
Tilbehรธr
- 400 g grรธntsager (dampkogte)
- 1500 g kartofler (ovnstegte med rosmarin)
Sรฅdan gรธr du
- Kom smรธr og olivenolie i en stor gryde.
- Lammeskanke svitses pรฅ begge sider i et par minutter i gryden.
- Gnid derefter skankene med lidt hvidlรธg, salt og peber og kom dem op i et ildfast fad.
- Rens og skyl pastinak, porre. Pil to lรธg og de halveres pรฅ tvรฆrs.
- Pastinakkerne deles i grove stykker og bรฅde lรธg og pastinak kommes ned til skankerne i fadet.
- Skรฆr porren ud i 5 cm stykker, og halver dem pรฅ langs og lรฆg den ned i fadet.
- Hรฆld nu hvidvin ned i fadet.
- Fordel nu timian i fadet.
- Tag et lรธg, pil det og hak det groft og sauter det i fedtstoffet fra skankerne. Nรฅr lรธgene er gyldne, tilsรฆttes 2 spsk. tomat koncentrat, som lige skal sauteres med en et lille minut.
- Tilsรฆt fonden og bring det hele i kog. Vi har brugt lammefond men oksefond kan ogsรฅ bruges.
- Nรฅr fonden koger, kommes den over skankerne og grรธntsagerne i fadet, og ti hele peberkorn lรฆgges ved.
- Lรฆg lรฅg pรฅ, eller dรฆk med stanniol og lad det hele simre ca. 2 timer ved 160 grader i ovnen eller indtil skankerne er mรธre.
- Hรฆld lidt af vรฆsken over kรธdet af og til og vend jรฆvnligt skankene.
- Lammeskank serveres med de halve lรธg og de grove pastinakker.
- Det fond der er tilbage skal sigtes og koges ned til en dejlig kraftig skysauce som serveres til lammeskanken. Tilsรฆt evt. flรธde til skyen.
Grรธntsager
- Klargรธr grรธntsager.
- Snit 1 porre, 2 gulerรธdder og ยผ spidskรฅl ud i aflange strimler og damp dem mรธre i smรธr.
- Smages til med en anelse citronskal, honning og salt.
- Fordeles over skankene ved serveringen.
Rosmarin kartofler
- Skรฆr de kolde forkogte kartofler i bรฅde og kom dem i en pose. Hรฆld lidt olivenolie i posen og tilsรฆt lidt salt. Vend det hele sammen.
- Hรฆld kartoflerne pรฅ en ovnplade med bagepapir og stil i ovnen ved 225ยบ i 15 minutter.
- Tag kartofler ud og vend dem. Krydr med salt, peber og lidt friskhakket rosmarin.
- Stil dem i ovnen igen ved 200ยบ i ca. 20 minutter. Eller indtil kartoflerne er gyldne og sprรธde.
- Anret det hele pรฅ en tallerken og servรฉrย straks.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.


















Kommentarer
Ingen kommentarer