Braiseret lammeskank
Til 4 personer
Af min madopskrift
Nem ret med lam som passer sig selv og er rimelig let at lave. Sund og nærende ret, som smager rigtigt godt.
- Lammeskank braiseret
- Lammeskank i Rømertopf
- Grønsager dampkogte
Ingredienser:
- 4 lammeskanke
- 1 liter god fond eller bouillon terning
- 2 tsk. groft salt
- Lidt peber og hele peberkorn
- 3 løg
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 1 pastinak
- 4 dl tør hvidvin
- 6 kviste timian eller 1 spsk. Tørret timian
- 1.5 kg kartofler
- ¼ spidskål
- Honning
- 1 dåse koncentreret tomatpure
- Smør
Tilbehør:
- Urter Dampkogte
- Ovnstegte kartofler med rosmarin
Fremgangsmåde:
- Lammeskank svitses et par minutter med smør i en stegegryde.
- Gnid derefter skankene med salt og peber og kom dem op i et ildfast fad.
- Rens og skyl pastinak, porre og to løg halveres på tværs.
- Pastinakkerne deles i grove stykker og både løg og pastinak kommes ned til skankerne i fadet.
- Skær porren ud i 5 cm stykker, og halver dem på langs og læg den ned i fadet.
- Hæld nu hvidvin ned i fadet.
- Fordel nu timian i fadet.
- Tag et løg, pil det og hak det groft og sauter det i fedtstoffet fra skankerne. Når løgene er gyldne, tilsættes 2 spsk. tomat koncentrat, som lige skal sauteres med en et lille minut. Tilsæt fonden og bring det hele i kog.
- Når fonden koger, kommes den over skankerne og grøntsagerne i fadet, og ti hele peberkorn lægges ved. Læg låg på, eller dæk med stanniol og lad det hele simre ca. 2 timer ved 160 grader i ovnen eller indtil skankerne er møre.
- Hæld lidt af væsken over kødet af og til og vend jævnligt skankene.
- Lammeskank serveres med de halve løg og de grove pastinakker.
- Det fond der er tilbage skal sigtes og koges ned til en dejlig kraftig skysauce som serveres til lammeskanken. Tilsæt evt. fløde til skyen.
Fremgangsmåde Urter Dampkogte
- Snit 1 porre, 2 gulerødder og ¼ spidskål ud i aflange strimler og damp dem møre i smør.
- Smages til med en anelse citronskal, honning og salt.
- Fordeles over skankene ved serveringen.
Fremgangsmåde Rosmarin kartofler
- Skær de kolde forkogte kartofler i både.
- Læg kartoflerne på en ovnplade med bagepapir og stil i ovnen ved 225º i 20 minutter.
- Tag kartofler ud og vend dem med salt, peber, rosmarin og olie.
- Stil dem i ovnen igen ved 200º i 15 minutter.
Skriv en kommentar