Traditionel Græsk Moussaka opskrift med bechamel
Traditionel Græsk Moussaka, serveres på græske restauranter og er god solid kost som du sagtens kan laves derhjemme.
I de originale Moussaka opskrifter bruges lammekød, men brug evt. oksekød i stedet.
Erstatter du kartofler med pastaplader, har du en alternativ opskrift til lasagne!
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Ingredienser Traditionel Græsk Moussaka
- 500 g hakket lammekød. (Oksekød kan erstatte lammekød).
- 3 stk. store bagekartofler
- 2 stk. Auberginer
- Olivenolie
- Smør
- 2 spsk. olie
- 2 stk. rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 laurbærblad
- 10 cm kanelstang eller 1 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 dåse flåede tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 spsk. brun farin
- 2 spsk. frisk merian eller oregano ( 2 tsk. tørret)
Bechamel sauce
- 100 g revet ost
- 50 g smør
- 50 gram hvedemel
- 4 ½ dl mælk
- 1 knivspids revet muskatnød
Fremgangsmåde Traditionel Græsk Moussaka
Bagekartoflerne skyldes og skrælles.
Kom dem i en gryde med kogende vand der er tilsat lidt salt og kog dem ved sagte varme i ca. 10 minutter til de
Lægges til afkøling.
Når de er kolde skæres de i tynde ½ cm. skiver.
Skyld auberginer og skær dem i ½ cm tynde skiver. Dette gøres nemmest og bedst på et mandolinjern.
Drys derefter auberginer med salt og lad dem ligge på et viskestykke i ca. 20 minutter så vandet kan trænge væk.
Skyl derefter saltet af, og dup dem tørre.
Læg auberginerne på en smurt bageplade eller på bagepapir på en bageplade.
Pensl dem med olivenolie og kom dem i ovnen og giv dem 175 grader i ca. 10 – 15 min.
Pil og hak løg og hvidløg.
Kom lidt smør og olie i en gryde og svits det i ca. 1 minut mens der røres rundt.
Tilsæt kødet og lad det få lidt farve.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt brun farin, krydderier, flåede tomater og tomatpuré.
Lad det simre i ca. 15 min.
Bechamel sauce:
Tag en lille gryde og smelt smørret ved svag varme. Skru op for varmen.
Tilsæt mel mens der piskes.
Tilsæt mælk og muskatnød.
Pisk mens det koges op.
Tilsæt 50 g revet ost og lad den smelte i mælkesaucen med der røres rundt.
Tag det af varmen.
Tag et stort ildfast fad. Og smør det godt ind i smør.
Lav Moussakaen i to lag.
Lav et lag kartofler, aubergine, kødsauce, bechamel sauce og afslut med revet ost.
Gentag dette.
Kom det i ovnen på midterste rille i ca. 45 minutter ved 175 grader.
Prøv også klassisk lasagne
Tips til Traditionel Græsk Moussaka opskrift
Det er vigtigt du bruger bagekartofler, da de ikke koger ud.
Kommentarer
Ingen kommentarer