Sund og nem opskrift med laks og masser af grøntsager i fad. Retten kan laves på ca. 30 minutter og kræver ikke den store kokkekunst. Laks på grøntsagsbund, sættes i ovnen og passer sig selv, så der er her tale om en enkel ret, som faktisk både er sund og nem at lave.
Derudover indeholder retten mange grøntsager og smager i øvrigt ganske fantastisk pga. fløden og citronsaft, der afrunder smagen i perfekt samspil.
Prøv også laks i spinat
Gå til
Grøntsager
Vi har valgt nogle klassiske grøntsager til grøntsagsbund, men der er andre skønne grøntsager, som også vil passe glimrende. Jordskok, pastinak, persillerod, selleri og løg, er alle grøntsager, der kan bruges i forskellige mængder, alt efter hvad ens smag er til.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
2 stk. laks stykker, ca. 300 gram
1 stk. porrer
½ stk. spidskål
2 stk. gulerødder økologisk
4 stk. forårsløg
¼ liter piskefløde
1 stk. grøntsagsbouillon terning
½ stk. citron
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt og knivspids friskkværnet peber
🥗Tilbehør
300 gram pasta
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tø laksestykker op, hvis du bruger frosne. Læg stykkerne på tallerken og pensl dem med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og pres lidt citronsaft over dem. Sæt dem ind i køleskabet.
Skyl, rens og klargør grøntsager. Skær de grove grønne blade af pore og skær porren i strimler og skyl dem grundigt i et dørslag og duppes tør. Kom derefter den snittede porre i et ildfast fad.
Gør det samme med forårslåg. Skræl gulerødder og snit dem ud i tynde ringe og kom det hele op i det ildfaste fad.
Spidskål snittes lidt groft. Skylles i rindende koldt vand og duppes tør. Kommes derefter i det ildfaste fad. Vend det hele godt sammen.
Grøntsagsterning smuldres i fløden og røres så godt ud i fløden som muligt. Fordel fløden med grøntsagsbouillon rundt i fadet og vend det hele rundt igen.
Sæt fadet midt ind i en 220 grader varm ovn og giv det ca. 10 minutter.
Læg nu laksestykker ovenpå grøntsagerne. Pres resten af citronsaften ud over det hele. Giv det hele ca. 10 minutter.
Kog pastaen som anvist på pakken.
🍽Servering
Servér straks evt. med frisk brød og lidt koldt smør
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Laks på grøntsagsbund:
Du kan bruge de fleste grøntsager til grøntsagsbund
❓ FAQ
Porrer og gulerødder giver smag og sødme.
En enkelt jordskok vil give en pikant fin smag. Forskellige beder er også velegnede samt en enkelt pastinak. Men, de fleste grøntsager er velegnede, så det er bare at prøve sig frem.
Opskrift med noter
Laks på grøntsagsbund
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. laks (stykker, ca. 300 gram)
- 1 stk. porrer
- ½ stk. spidskål
- 2 stk. gulerødder (økologisk)
- 4 stk. forårsløg
- ¼ liter piskefløde
- 1 stk. grøntsagsbouillon
- ½ stk. citron
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt og knivspids friskkværnet peber
Tilbehør
- 300 gram pasta
Sådan gør du
- Tø laksestykker op, hvis du bruger frosne. Læg stykkerne på tallerken og pensl dem med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og pres lidt citronsaft over dem. Sæt dem ind i køleskabet.
- Skyl, rens og klargør grøntsager. Skær de grove grønne blade af pore og skær porren i strimler og skyl dem grundigt i et dørslag og duppes tør. Kom derefter den snittede porre i et ildfast fad.
- Gør det samme med forårslåg. Skræl gulerødder og snit dem ud i tynde ringe og kom det hele op i det ildfaste fad.
- Spidskål snittes lidt groft. Skylles i rindende koldt vand og duppes tør. Kommes derefter i det ildfaste fad. Vend det hele godt sammen.
- Grøntsagsterning smuldres i fløden og røres så godt ud i fløden som muligt. Fordel fløden med grøntsagsbouillon rundt i fadet og vend det hele rundt igen.
- Sæt fadet midt ind i en 220 grader varm ovn og giv det ca. 10 minutter.
- Læg nu laksestykker ovenpå grøntsagerne. Pres resten af citronsaften ud over det hele. Giv det hele ca. 10 minutter.
- Kog pastaen som anvist på pakken.
Servering
- Servér straks evt. med frisk brød og lidt koldt smør
Noter
- Du kan bruge de fleste grøntsager til grøntsagsbund
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Susan Vibeke Hansen
Du nævner i ingredienslisten olivenolie men den dukker ikke på noget tidspunkt op i beskrivelsen af fremgangsmåden???
I fremgangsmåden skriver du, at resten af citronsaften hældes over det hele. Hvor starter man med lidt citronsaft???
Med venlig hilsen
fra en nybegynder udi madlavning
Susan
Bjørn Nielsen
Hej Susan
Tak for spørgsmål 🙂
Du får lige et hurtigt svar.
I fremgangsmåde står du skal pensle laks med olivenolie.
Du presser citronsaft over laks når de kommer i ovnen.
Du kan også give grøntsager citronsaft.
Håber det giver mening.
Hilsen
Bjørn Nielsen
Susan Vibeke Hansen
Tak for hurtigt svar og du har ret – naturligvis. Jeg har ikke læst grundigt nok. Så er der blot grøntsagsbouillonen…. jeg har valgt at føje den til fløden.
Bjørn Nielsen
Det er også helt korrekt.
Håber retten smagte godt 🤗