Fedtfattig opskrift på laks i spinat
Til 2 personer
Af Min Madopskrift
Her får du en let udgave af laks og fettuccine med spinat, som er en lækker og enkel menu som kan laves på ca. en halv time. Denne opskrift er uden fløde og vi har tilsat lidt revet ingefær som giver lidt ekstra smag. Vi har dog snydt lidt og kommet et par små smørklatter på toppen af laksen, for at gøre den ekstra lækker da der er sparet på fedtet.
- Fersk laks med smørklat og revet ingefær
- Sund og enkel menu
Ingredienser Laks og fettuccine med spinat
- 1 pakke frisk fettuccine
- 2 store laksestykker ferske
- ½ rød chili, finthakket eller 1 tsk. tørret
- ½ citron
- 2 fed hvidløg
- 600 gram spinat hakket, økologisk
- 2 dl. mælk
- 1 tsk. havsalt
- Kværnet peber
- Smør og olivenolie
- Revet ingefær, 2 cm.
Tilbehør
- Ristede nødder eller flutes
Fremgangsmåde Laks og fettuccine med spinat
- Kom lidt olie og smør i en tykbundet gryde. Når olien er varm varmes hvidløg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom først mælk og derefter den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Kog det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg dem ovenpå spinat.
- Skræl og riv ingefær over laks og fordel det godt.
- Læg en klat smør på begge laks. (Kan udelades)
- Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
- Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
- Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål.
- Lav evt. tilbehør.
Prøv også klassisk laks i spinat med fettuccine
Tips til Laks og fettuccine med spinat
- Ønskes der mere smag kan der tilsættes lidt fløde.
Skriv et svar