• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Fedtfattig

    Fedtfattig opskrift på laks i spinat med fettuccine og ingefær

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 måned siden

    Fersk laks i fad med spinat

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total7
    • 6
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Her får du en let og fedtfattig opskrift på laks i spinat og ingefær med fettuccine. Det er en lækker menu, som kan laves på ca. 30 min. Fedtfattig opskrift på laks i spinat er uden fløde og vi har tilsat lidt revet ingefær, som giver lidt ekstra smag. Vi har dog snydt lidt og kommet et par små smørklatter på toppen af laksen, for at gøre den ekstra lækker da der er sparet på fedtet. Dette kan selvfølgelig udelades.

    Prøv også klassisk laks i spinat med fettuccine

    Gå til
    • Fedtreduceret opskrift
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ

    Fedtreduceret opskrift

    Den originale opskrift på denne virkelig gode ret er med fløde, men fløden har vi erstattet med sødmælk. Du kan også erstatte fløde med cremefine, som er en fedtreduceret fløde. Vi bruger ofte cremefine i stedet for fløde. Bemærk hvis man bruger cremefine, vil retten blive lidt tyndere i konsistensen, da den ikke har den samme fylde som fløde.

    Der findes også andre sojabaserede produkter, men de smager ikke så godt synes vi, så dem anbefaler vi ikke at bruge. Men kan du lide dem, kan du bruge dem.

    Laks i spinat
    Sund og enkel menu
    Fersk laks i fad med spinat
    Fersk laks med smørklat og revet ingefær

    📋 Opskrift

    Fersk laks i fad med spinat

    Fedtfattig opskrift på laks i spinat med fettuccine og ingefær

    Opskrift på Fedtfattig opskrift på laks i spinat med fettuccine og ingefær
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 20 min
    5 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Fedtfattig
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 41 %

    Ingredienser
      

    • 1 pk. Fettuccine
    • 2 stk. Laksefilet
    • ½ stk. Chili (rød og finthakket eller 1 tsk. tørret)
    • 1 stk. Løg
    • ½ stk. Citron
    • 2 fed Hvidløg
    • 500 gram Spinat (hakket økologisk)
    • 2 dl. Sødmælk
    • 1 tsk. Havsalt
    • 1 Knivspids Peber (friskkværnet )
    • 1 spsk. Smør og olivenolie
    • 2 cm Ingefær (revet)

    Tilbehør

    • 1 håndfuld Nødder
    • 1 skål Salat (blandet)

    Sådan gør du
     

    • Pil og hak løg og hvidløg fint.
    • Kom lidt olie og smør i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg, løg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom først mælk og derefter den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
    • Kog det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
    • Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg dem ovenpå spinat.
    • Skræl og riv ingefær over laks og fordel det godt.
    • Læg en klat smør på begge laks. (Kan udelades)
    • Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
    • Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
    • Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål.
    • Lav evt. tilbehør.

    Noter

    Tips til Laks og fettuccine med spinat
    • Ønskes der mere smag kan der tilsættes lidt fløde.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 817kcal (41%) | Kulhydrater: 82g (27%) | Protein: 55g (110%) | Fedt: 33g (51%) | Mættet fedt: 9g (56%) | Flerumættet fedt: 7g | Enkelumættet fedt: 13g | Trans fedt: 1g | Fiber: 13g (54%) | Sukker: 15g (17%) | Vitamin A: 25000IU (500%) | Vitamin C: 106mg (128%) | Vitamin D: 1µg (7%) | Vitamin E: 8mg (53%) | Vitamin K: 1261µg (1201%) | Calcium: 492mg (49%) | Kopper: 1mg (50%) | Folat: 627µg (157%) | Jern: 11mg (61%) | Mangan: 4mg (200%) | Magnesium: 345mg (86%) | Fosfor: 790mg (79%)
    Keyword chili, Fedtfattig opskrift på laks i spinat, Fettuccine, hvidløg, Ingefær, Laks
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 12 min. Samlet tid er ca. 22 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 1 pk. Fettuccine Frisk
    • 2 stk. Laksestykker Store ferske
    • ½ stk. Chili Rød og finthakket eller 1 tsk. tørret
    • 1 stk. Løg
    • ½ stk. Citron
    • 2 fed Hvidløg
    • 600 gram Spinat Hakket økologisk
    • 2 dl. Mælk Kan erstattes af cremefine
    • 1 tsk. Havsalt
    • 1 Knivspids Peber Friskkværnet
    • 1 spsk. Smør og olivenolie
    • 2 cm Ingefær Revet

    🥗 Tilbehør

    • 1 håndfuld Nødder
    • 1 skål Salat blandet

    🔪 Sådan gør du

    1. Pil og hak løg fint.
    2. Kom lidt olie og smør i en tykbundet gryde. Når olien er varm svitses hvidløg, løg og chili i et minuts tid. Skrue ned for varmen og kom først mælk og derefter den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
    3. Kog det sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
    4. Smør laksefilet med lidt smør på toppen, krydr dem med salt og peber og læg dem ovenpå spinat.
    5. Skræl og riv ingefær over laks og fordel det godt.
    6. Læg en klat smør på begge laks. (Kan udelades)
    7. Kom det i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
    8. Når laksen er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
    9. Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål.
    10. Lav evt. tilbehør.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    Ønskes der mere smag kan der tilsættes lidt fløde i stedet for mælk.

    ❓ FAQ

    Kan man lave retten endnu mere fedtfattig ?

    Ja, man kan udelade smørklat og erstatte laks med fladfisk.

    Kan man lave retten mere spicy ?

    Ja, man kan tilsætte cayennepeber eller mere chili

    Er der andre krydderier som kan benyttes ?

    Ja, man kan drysse godt med paprika ovenpå laks. Lidt revet muscatnød over fettuccine giver også en god smag.

    Del meget gerne
    • Total7
    • 6
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Salat med ingefærdressing og chiafrø
    Ingefærdressing med citron »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Dansk mad, Fedtfattig, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Mad på 30 minutter, Pasta Tags: chili, citron, Fettuccine, hasselnødder, hvidløg, Ingefær, laks, løg, mælk, nødder, pasta, salat, spinat

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind