Æblemarmelade med chili
Chili er rigtigt godt at tilsætte sin æblemarmelade. Du får en en krydret og virkelig velsmagende æblemarmelade, som er pragtfuld som tilbehør en kold vinterdag, eller på et stykke ristet brød.
Brug en velsmagende chili til din æblemarmelade. Vi anbefaler en jalapeno som er moden. Du kan også bruge en grøn jalapeno, så bliver smagen lidt anderledes, men stadig rigtig god. Du kan jo lave to glas æblemarmelade, en med rød chili og en æblemarmelade med grøn chili.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Æblemarmelade med chili:
- 2 kg æbler
- ¼ liter vand
- 400 g. sukker (rørsukker eller alm.)
- 1 stang vanilje
- 1 citron, saft og skal
- 1 rød eller grøn chili
- 1 tsk. Atamon
Fremgangsmåde Æblemarmelade med chili:
Skyl citronen og skæl den gule skal af og kom det i en stor gryde. Pres citronsaften med i.
Kom vandet i gryden.
Skyld chili og flæk den på langs, og kom den i gryden.
Hvis du ikke ønsker æbleskrællen i din marmelade, skrælles alle æblerne og de skæres i grove stykker som kommes i gryden og koges møre.
Ellers skylles og vaskes æblerne grundigt.
Skær dem i både. Fjern kernehus, indtørret blomst og stilk.
Tag nu en kødhakker eller en blender og lav æblerne til æblemos.
Kom mosen i gryden med vandet. Dette gøres for, at undgå at æblemosen bliver for brun.
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom både korn og stænger med i gryden og rør rundt.
Varm indholdet langsomt op under låg.
Mosen koges nu i ca. 10 min.
Sukkeret drysses i og æblemarmeladen koges yderligere 10 min.
Tag gryden af varmen og atamon røres i.
Marmeladen fyldes i skoldede Atamonskyllede glas, der bindes til med det samme.
Prøv også æblemarmelade med rom
Tips til Æblemarmelade med chili:
Når æblerne er moset, skal de kommes i vandet tilsat med citron med det samme, ellers bliver mosen brun.
Askorbinsyre tabletter kan købes på apoteket. Disse forhindrer effektivt at marmeladen bliver brun. Askorbinsyre tabletter tilsættes så samtidigt med sukkeret.
Kommentarer
Ingen kommentarer