Agurkesalat med dild
Det er nemt og hyggeligt, at lave sin egen agurkesalat. Man kan så også helt bestemme smagen selv. Vi har tilført dild, fordi vi er helt vilde med dild, men det kan sagtens udelades.
Agurkesalat kan spises straks det er lavet, men den bliver bedre af at trække i køleskabet i et par timer inden servering.
Lav den dagen før du skal bruge den, så det kan stå og trække.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Agurkesalat hjemmelavet:
- 1 agurk eller to skoleagurker
- 1 dl god lagereddike eller æblecider eddike
- 1 dl vand
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. frisk dild, plukket og finthakket (Kan udelades)
- 1 dl. sukker
Fremgangsmåde Agurkesalat hjemmelavet:
Snit agurken på et mandolinjern, eller skær agurken i meget tynde gennemsigtige skiver og kom dem i en sigte.
Tag agurkeskiverne i hånden, og pres så meget vand ud du kan.
Bland vand og eddike med krydderier, krydderurter og sukker. Rør sukkeret god ud i væden. og smag den til. Kom evt. ekstra sukker eller honning i.
Læg agurkeskiverne i væden og lad det stå mindst 2 timer før servering.
Agurkesalaten kan holde sig i køleskabet i ca. en 4 dage.
Servering:
Agurkesalat er uundværligt til Grillstegt kylling og hotdogs.
Måske du også har lyst til at prøve vores Coleslaw klassisk cremet
Tips til Agurkesalat hjemmelavet
Dild kan udelades
Det er vigtigt at du presser så meget ud af vandet på agurkeskiverne som muligt, ellers bliver smagen for svag.
Kommentarer
Ingen kommentarer