Bjørns jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft eller hyldeblomstdrik, giver en fantastisk jordbærmarmelade med en helt unik smag af sol og sommer.
Hvis du kan lide hyldeblomstsaft, vil du helt sikkert og elske denne jordbærmarmelade.
I denne jordbærmarmelade har vi brugt jordbær af bedste kvalitet, dvs. jordbær som er plukket samme dag de skal tilberedes.
Vi har brugt hjemmelavet koncentreret hyldeblomstdrik, som vi blot tilsætter marmeladen. Har du ikke hjemmelavet hyldeblomstdrik, kan den købes i flere supermarkeder.
Daggamle bær
Du kan ikke bruge daggamle bær i denne opskrift, da bærrene skal ligge 24 timer i sukkerlage. Daggamle bær er bær som er plukket dagen før de skal bruges.
Prøv også klassisk jordbærmarmede bedste opskrift
Gå til
Hyldeblomstsaft og hyldeblomstdrik
Hyldeblomstsaft og hyldeblomstdrik er ikke helt det samme, så hvad er egentlig forskellen tænker mange. Du får forskellen her:
Hyldeblomstdrik er koncentreret og kan fortyndes.
Hyldeblomstsaft indeholder ikke ret meget sukker, og skal ikke fortyndes, men drikkes som den er.
I denne opskrift, kan du selv vælge hvilken du vil vælge, da jo mere smag og koncentreret hyldeblomst du bruger, jo mere smag fra hyldeblomst vil du få.
Her er opskriften på hyldeblomstdrik, hvis du vil lave den selv.
Her er opskriften på hyldeblomstsaft, hvis du vil lave den selv.
Sådan kan du lave jordbærmarmelade med hyldeblomst.
- Du kan komme frisk hyldeblomstsaft i jordbærmarmeladen. Giver en mild smag af hyldeblomst.
- Du kan komme koncentreret hyldeblomstdrik i din jordbærmarmelade. Giver en kraftigere smag af hyldeblomst.
Begge måder vil dog smage skønt af sol og sommer.
Det mest enkle er, at komme sød koncentrerede hyldeblomstsaft i jordbærmarmeladen, da den ikke tilfører ret meget ekstra væde.
Der kan også, evt. røres lidt hyldeblomster i den færdige marmelade som pynt.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 25 min. Opskrift til 1 portion færdig jordbærmarmelade.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1,5 kg jordbær (renset for stilk, skyllede og halverede)
750 gram sukker
1 dl vand
1,5 dl hyldeblomstdrik (koncentreret)
1 stk. geleringsmiddel
1 tsk. atamon
🥬Pynt
1 tsk. hyldeblomster (kan udelades)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Beregn to dage til denne marmelade for, at få den bedste smag.
Dagen før renses jordbær og kommes i en gryde. Hæld sukkeret over, og lad det trække i gryden under låg.
Jordbær, sukker, saft og vand bringes næsten i kog i en stor gryde. Det skal kun lige varmes op, ikke bulderkoge.
Lad det stå og samle til i gryden mens det småsimrer i ca. 10 – 20 minutter med låget halvt på.
Hvis der ikke ønske hele stykker jordbær blendes marmeladen eller sigtes gennem et dørslag, og kommes tilbage i gryden.
Pas på det er varmt, køl det evt. ned inden dette gøres, og varm det op igen.
Tilsæt geleringsmiddel. Følg anvisningen på posen.
Skum jordbærmarmeladen og fjern urenheder.
Nu tilsættes der hyldeblomstdrik og det hele røres godt sammen.
Konserveringsmiddel
Hvis der ikke ønskes konserveringsmiddel i selve marmeladen, kan man nøjes med, at skylle de skoldede glas med atamon.
Tilsæt konserveringsmiddel, f.eks. atamon og rør rundt. Følg anvisningen på flasken.
Kom marmeladen på rengjorte, atamon skyllede glas straks. Skru låget på glasset godt fast. Der høres som regel et klik, når låget suger sig fast, når marmeladen køler ned.
Marmeladen opbevares køligt i f. eks en kælder. Må ikke udsættes for sollys.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Bjørns jordbærmarmelade:
- Du kan evt. tage nogle af de små hvide blomster og røre ned i gryden, lige inden marmeladen kommer på glas. Blomsterne vil pynte i glasset.
- Hold marmeladen til den tynde side.
❓ FAQ
Daggamle bær er bær som er plukket dagen før, de skal bruges.
Hyldeblomstdrik er koncentreret og kan fortyndes.
Hyldeblomstsaft indeholder ikke ret meget sukker, og skal ikke fortyndes, men drikkes som den er.
Opskrift med noter
Hjemmelavet jordbærmarmelade tilsat hyldeblomst
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1,5 kg jordbær (renset for stilk, skyllede og halverede)
- 750 gram sukker
- 1 dl vand
- 1,5 dl hyldeblomstdrik (koncentreret)
- 1 stk. geleringsmiddel
- 1 tsk. atamon
Pynt
- 1 tsk. hyldeblomster (kan udelades)
Sådan gør du
- Beregn to dage til denne marmelade for, at få den bedste smag.
- Dagen før renses jordbær og kommes i en gryde. Hæld sukkeret over, og lad det trække i gryden under låg.
- Jordbær, sukker, saft og vand bringes næsten i kog i en stor gryde. Det skal kun lige varmes op, ikke bulderkoge.
- Lad det stå og samle til i gryden mens det småsimrer i ca. 10 – 20 minutter med låget halvt på.
- Hvis der ikke ønske hele stykker jordbær blendes marmeladen eller sigtes gennem et dørslag, og kommes tilbage i gryden.
- Pas på det er varmt, køl det evt. ned inden dette gøres, og varm det op igen.
- Tilsæt geleringsmiddel. Følg anvisningen på posen.
- Skum jordbærmarmeladen og fjern urenheder.
- Nu tilsættes der hyldeblomstdrik og det hele røres godt sammen.
Konserveringsmiddel
- Hvis der ikke ønskes konserveringsmiddel i selve marmeladen, kan man nøjes med, at skylle de skoldede glas med atamon.
- Tilsæt konserveringsmiddel, f.eks. atamon og rør rundt. Følg anvisningen på flasken.
- Kom marmeladen på rengjorte, atamon skyllede glas straks. Skru låget på glasset godt fast. Der høres som regel et klik, når låget suger sig fast, når marmeladen køler ned.
- Marmeladen opbevares køligt i f. eks en kælder. Må ikke udsættes for sollys.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer