Bjørnen Bjørns Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft
Bjørnen Bjørns Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft og hyldeblomst, giver en fantastisk jordbærmarmelade. Hvis du kan lide hyldeblomstsaft, vil du elske denne marmelade
Der er forskellige måder du kan lave din jordbærmarmelade med hyldeblomst på.
- Du kan bruge hyldeblomster, som kommes i marmeladen, sammen med jordbær, når du laver marmeladen.
- Du kan komme lidt hyldeblomster i den færdige marmelade for udseendet skyld.
- Du kan komme koncentreret hyldeblomstsaft i din jordbærmarmelade.
Du får her vore gode gamle opskrift på, Bjørnen Bjørns jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft.
Det er meget enklere blot, at komme sin dejlige søde koncentrerede hyldeblomstsaft i jordbærmarmeladen. Det smager skønt af sol og sommer.
Du kan så, evt. røre lidt hyldeblomster i den færdige marmelade som pynt.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Bjørns Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft:
- 1,5 kg modne jordbær, renset for stilk, skyllede og halverede
- 750 gram sukker
- 1 dl vand
- 1,5 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
- Geleringsmiddel
- Atamon
Pynt:
Hyldeblomster
Fremgangsmåde Bjørns Jordbærmarmelade med hyldeblomstsaft:
Dagen før renses jordbær og kommes i en gryde. Hæld sukkeret over, og lad det trække i gryden under låg.
Jordbær, sukker, saft og vand bringes næsten i kog i en stor gryde. Det skal kun lige varmes op, ikke koge.
Lad det stå og samle til i gryden mens det små simrer i 20 minutter med låget halvt på.
Hvis der ikke ønske hele stykker jordbær blendes marmeladen eller sigtes gennem et dørslag, og kommes tilbage i gryden.
Pas på det er varmt, køl det evt. ned inden dette gøres, og varm det op igen.
Tilsæt geleringsmiddel og følg anvisningen på posen.
Skum jordbærmarmeladen og fjern urenheder.
Nu tilsættes evt. små hyldeblomster.
Konserveringsmiddel:
Tilsæt konserveringsmiddelet Atamon og rør i imens. Følg anvisningen på flasken.
Kom marmeladen på rengjorte, atamon skyllede glas straks. Skru låget på glasset godt fast. Der høres som regel et klik, når låget suger sig fast.
Opbevares køligt i f. eks en kælder. Må ikke udsættes for sollys.
Tips
Du kan evt. tage nogle af de små hvide blomster og røre ned i gryden, lige inden marmeladen kommer på glas. Disse vil pynte i glasset.
Hold marmeladen til den tynde side.
Skriv en kommentar