Luftige pizzaboller
Giver ca. 25 boller
Af Min Madopskrift
Her får du opskriften på store luftige pizzaboller.
Italienske pizzaboller er nemme at lave, men du får den bedste smag, hvis du giver bollerne god tid til at hæve. Varier evt. indholdet fra gang til gang, når du laver Bedste pizzaboller.
Prøv dig frem, med disse skønne pizzaboller.
Ingredienser Bedste pizzaboller opskrift
- 50 gram gær
- 1000 gram 00 italiensk hvedemel
- ¼ dl. olie
- 2 spsk. smør
- 1 spsk. salt
- 2 dl. vand
- 1 dl. maltøl
- 1 glas pizzatopping eller hjemmelavet tomatsauce
- 1 stort fintrevet løg
- 100 gram skinke
- 200 g. bacontern (ristet på panden)
- 100 g små pølser (ristet på panden)
- 250 g. revet ost
- 2 stk. revet eller presset hvidløg
- 2 spsk. oregano
Fremgangsmåde Bedste pizzaboller opskrift
- Opløs gæren i lunkent vand og lad den bruse op.
- Kom mel og salt i en skål.
- Rør olie, smør, maltøl, salt, oregano i. Behold lidt oregano til drys.
- Ælt det godt, til dejen bliver fast og smidig.
- Rist bacon og pølser på panden, til pølser er gyldne og bacon er sprødt.
- Rør og ælt nu pizzatopping, ristet pølser, ristet bacon, ost, (gem lidt ost til drys) skinke, hvidløg, pølser, løg i.
- Dejen er nu mere våd, men skal være så fast at bollerne ikke flyder ud.
- Lad dejen hæve tildækket under et fugtigt klæde i ca. en halv time.
- Form derefter ca. 30 boller og lad dem hæve i to timer, tildækket og lunt under et fugtigt klæde.
- Pensel boller med æg og drys med oregano og lidt revet ost.
- Bages ved 220 grader C i 12 minutter på midterste rille.
Prøv også pizza snegle
Tip til Bedste pizzaboller opskrift
- Du kan også lave bollerne som vist på billedet, hvor fyldet ligger i midten, med dejen udenom. Så bliver det mini pizza Calzone boller.
- Fyldet kan varieres efter smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer