Er det muligt, at lave perfekt pizzadej og pizza lynhurtigt? Ja, hvis man bruger de rigtige ingredienser og den helt rigtige fremgangsmåde. Men, selvfølgelig bliver pizzabunden bedst, hvis den får lov til, at hæve et døgn, da smagsstofferne bedre kommer frem. Vi har været i Italien mange gange og spist pizza, og vi giver dig her den Italienske opskrift på ægte Italiensk pizza. Til en ægte Italiensk pizza, bruges der kun Hvedemel, gær, salt, vand og olivenolie til at pensle med. Dog er der ofte også tilsat lidt smør. Vi har også tilsat lidt vineddike, for at gøre bunden ekstra sprød og for at tilføre lidt syrlighed.
Prøv også pizza umami
Gå til
6 gode råd om pizzabagning
Herunder får du vores bedste tips til, at få helt sprøde og lækre pizzaer.
- Undgå at tilsætte sukker til dejen (Brænder på under bagning, og kan give pizza en dårlig smag og udseende)
- Tilsæt vineddike til dejen. Giver dejen sprødhed og smag.
- Brug italiensk mel af typen 00, den til pizza ikke den til pasta.
- Brug en bagesten eller bagestål. Det giver en perfekt bund.
- Bag pizzaen midt i ovnen ved 250 – 300 grader.
- Brug ikke for meget gær, da pizzabunden så bliver for tyk.
- Lav også gerne pizzadejen dagen i forvejen, som en slags surdej.
Opskrift med noter
Perfekt pizzadej og pizza
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Brug evt. en røremaskine. Forsæt indtil dejen får "strenge". Dejen skal æltes i mindst 20 minutter for, at blive helt perfekt.
- Lad pizza dejen hæve i skålen under et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur i en time.
- Kom dejen ud på et bord og ælt det hele et par minutter.
- Form dejen og skær det antal stykker af til pizzaer, som man ønsker og rul dem til store kugler.
- Sæt hver kugle til hævning i en skål under et fugtigt klæde. Her skal de hæve ca. 8 timer ved stuetemperatur.
- Tag nu hver kugle og ælt dem forsigtigt.
- Pak dej kugler ind i folie og sæt dem til sidste hævning. Sæt det hele i køleskabet til dagen efter, eller i mindst 12 timer.
- Nu skal dej kugler have stuetemperatur. Tag dej kugler ud af køleskabet, mindst en time før de skal bruges. De må ikke pakkes ud endnu.
- Nu er du klar til ægte Italienske pizzaer.
- Pak dej kugler ud og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Skal passe til en tallerken.
- Læg dejen på et stykke bagepapir, og kom tomat topping, ost og dit ynglings fyld på.
- Bag pizza på en varm bagesten midt i en 250 til 300 g varm ovn i ca. 7 til 10 min. Hold øje, pizzaen brænder hurtigt på i bunden og sider ved høj varme.
- Serveres straks.
Noter
- Man kan tilsætte lidt bygmalt sirup til dejen, da det tilfører smag, men virkningen er bedst efter 14 timers hævning.
- Man kan tilsætte lidt mørkt øl til dejen.
- Det er hævningen som giver dejen smag, så jo længere dejen hæver, jo mere smag vil den have.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser Perfekt Pizzadej og Pizza:
- 600 g Hvedemel (tipo 00 +ekstra mel til at drysse på bord og evt. ekstra til iblanding i dej.)
- 10 g Smør
- 3,5 dl Vand (finger lunkent)
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Vineddike
- 2 tsk. Salt
- 5 g Gær
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundigt. Brug evt. en røremaskine. Forsæt indtil dejen får “strenge”. Dejen skal æltes i mindst 20 minutter for, at blive helt perfekt.
- Lad pizza dejen hæve i skålen under et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur i en time.
- Kom dejen ud på et bord og ælt det hele et par minutter.
- Form dejen og skær det antal stykker af til pizzaer, som man ønsker og rul dem til store kugler.
- Sæt hver kugle til hævning i en skål under et fugtigt klæde. Her skal de hæve ca. 8 timer ved stuetemperatur.
- Tag nu hver kugle og ælt dem forsigtigt.
- Pak dej kugler ind i folie og sæt dem til sidste hævning. Sæt det hele i køleskabet til dagen efter, eller i mindst 12 timer.
- Nu skal dej kugler have stuetemperatur. Tag dej kugler ud af køleskabet, mindst en time før de skal bruges. De må ikke pakkes ud endnu.
- Nu er du klar til ægte Italienske pizzaer.
- Pak dej kugler ud og rul dem ud så de bliver tynde og runde. Skal passe til en tallerken.
- Læg dejen på et stykke bagepapir, og kom tomat topping, ost og dit ynglings fyld på.
- Bag pizza på en varm bagesten midt i en 250 til 300 g varm ovn i ca. 7 til 10 min. Hold øje, pizzaen brænder hurtigt på i bunden og sider ved høj varme.
- Serveres straks.
NOTER
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan snyde og undlade tiden i køleskabet.
❓ FAQ
Osten skal være ovenpå tomatsaucen, så man får en cremet smag.
Ja, men så bag den ikke helt færdig.
Kommentarer
Ingen kommentarer