Grøntsagsfond
Giver ca. 2 ¼ liter fond
Af Min Madopskrift
Grøntsagsfond bruges til at forstærke smagen i saucer og gryderetter. Du kan fryse fonden ned og bruge den i stedet for en bouillonterning. En fond er uundværlig i det klassiske køkken.
Ingredienser
- 1 kg. Grøntsager blandede og grofthakkede f.eks.
- Gulerødder
- Porrer
- Pastinak
- Bladselleri
- Knoldselleri
- Løg
- Hvidløgsfed
- Persillerod
- 1 blad frisk løvstikke
- 1 bouquet garni
- 2 ½ liter vand
- ½ tsk. salt
Fremgangsmåde
- Skyl alle grøntsager og klargør dem og skær dem i grove stykker.
- Kom vand og alle ingredienser i en stor gryde.
- Kog det op uden låg og lad det hele simre i ca. 30 minutter.
- Skum overfladen.
- Hæld fonden igennem en sigte beklædt med et rent viskestykke.
- Sættes til afkøling og derefter i køleskabet.
- Frys resten ned.
Prøv også kyllingefond og hønsefond
Tips
- Brug grøntsager med god smag og gerne økologiske
Kommentarer
Ingen kommentarer