Karrysuppe med kylling
Til 4 personer
Kalorielet karrysuppe der har masser af dejlig varm smag.
Det der gør denne Karrysuppe med kylling og chili helt perfekt, er den dæmpede, varme smag af chili.
Du vil kunne bruge denne skønne suppe som en grundsuppe, hvor du kan tilsætte andre ingredienser du kan lide. F.eks. udskifte kylling med små stykker banket oksekød eller små stykker svinekød.
Du kan også variere grøntsagerne. Det kun er fantasien som sætter grænsen.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Karrysuppe med kylling og chili
- 600 gram, kogt, stegt eller ovnbagt kylling
- To pæne porrer
- Tre rød peber, alm peber eller snackpeber
- To pæne gulerødder (Gerne økologiske)
- To løg
- Tre fed hvidløg
- 1 dåse kokosmælk
- 7 dl. vand
- 1 grøntsags bouillonterning
- 1 kylling bouillonterning
- 2 spsk. god karry
- Chili, rød (Smages til, f. eks 1 spsk.)
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
Flutes og smør
Fremgangsmåde Karrysuppe med kylling og chili
Skyld grøntsagerne godt. Særligt porrer er fulde af jord. Skræl gulerødder.
Skær porrer og gulerødder i ca. 2 cm. skiver.
Flæk snackpeber og tag kerner og hvide hinder ud. Hak peber groft.
Hak chili fint.
Kom bouillonterninger i lidt af vandet.
Tag en tykbundet gryde og kom olie i. Svits grøntsager i olien og kom karry og chili med i gryden og svits det med i ca. 1 minut.
Pres hvidløg ned i gryden og rør rundt.
Krydr med salt og peber.
Hæld vandet og vand med bouillonterninger ned i gryden.
Rør det hele godt sammen indtil bouillonterninger er opløst.
Lad det hele simre i ca. 30 minutter under låg.
Rør lidt rundt i gryden engang i mellem og smag nu på om balancen er som den skal være. Der må kun anes en smag af chili, som skal være afdæmpet, men alligevel tydelig. Kokosmælken som tilsættes senere, vil dæmpe smagen af chili yderligere.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Blend karrysuppen direkte i gryden med en stavblender, eller lad den køle ned og kom suppen i en blender.
Kom det tilbage i gryden.
Varm det langsomt op igen. Kog suppen lidt ind, hvis den er for tynd.
Tilsæt nu kokosmælken lidt af gangen, indtil konsistensen og smagen er perfekt.
Tilsæt kyllingekødet og forsæt med opvarmningen.
Smag til med salt og peber.
Prøv også Gulerodssuppe med græskarkerner
Servering
Server karrysuppe med kylling og chili med friskbagt flutes og smør.
Drikkelse: Koldt vandt tilsat lidt citron.
tina nymann
Den snupper vi en omgang af i morgen, takker:-)
Julie Fie
Karrysuppe er vel egentlig en forret. Men vi har altså spist denne ret som hovedret, to dage i træk, da den smager utroligt godt.
Så glæd dig 🙂