Gulerodssuppe med græskarkerner og kokosmælk
Denne suppe er en skøn varm og krydret suppe, som du både kan servere som en forret eller hovedret. Gulerodssuppe med græskarkerner kan varieres på utallige måder! Du kan f. eks. erstatte græskarker med pinjekerner eller pistacienødder.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Gulerodssuppe med græskarkerner
- 4 økologiske gulerødder
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2 cm frisk chili.
- 1 tsk. revet frisk ingefær
- 1 spsk. karry af god kvalitet
- 1 ½ dl hvidvin
- Olie
- Ca. 7 ½ dl grøntsags bouillon
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 2 spsk. græsk yoghurt eller yoghurt naturel
- 4 spsk. ristede græskarkerner
- Flutes
- Lime
Fremgangsmåde Gulerodssuppe med græskarkerner
Skræl gulerødder og skær dem i små stykker.
Pil løgene og hak dem fint.
Skræl ingefær og hak det fint eller riv det på et rivejern.
Hak chili fint.
Kom olie i en gryde og svits gulerødder og løg til de er gennemsigtige.
Kom hvidløg, chili, ingefær og krydderier i, og svits det med yderligere et minut.
Tilsæt hvidvin og grøntsags bouillon og rør det rundt.
Tilsæt nu grøntsags bouillon lidt efter lidt indtil suppen har den rette konsistens. Smid resten ud, hvis du ikke bruger al bouillon.
Lad det simre i ca. 15 minutter og smag så til med salt og friskkværnet peber.
Tag det af varmen og blend suppen med en stavblender.
Rist græskarkerner i et par minutter på en tør pande. Pas på med, at de ikke brænder på og bliver for mørke. Tag det af varmen og drys lidt gourmet salt over.
Servering
Kom suppen i suppeskåle og kom en klat græsk yoghurt på toppen.
Pynt med ristede græskarkerner.
Læg et stykke flutes og en skive lime ved hver suppe.
Prøv også Karrysuppe med kylling
Tips til Gulerodssuppe med græskarkerner
Du kan erstatte lidt af grøntsags bouillon med kokosmælk eller vand
Du kan erstatte grøntsags bouillon med vand
Kommentarer
Ingen kommentarer