Kødboller og melboller til suppe
Af min madopskrift
Ingredienser melboller:
75 g smør
2½ dl. vand
125 g mel
Salt
Ca. 3 æg
Fremgangsmåde:
Bring vand og smør i kog. Hæld melet i under kraftig piskning. Rør rundt i dejen, til den slipper ske og gryde, tilsæt salt og rør et æg i ad gangen. Dejen skal nu have den rigtige faste og blanke konsistens. Kom dejen i en bollesprøjte eller form den med en tsk. til små boller.
Melbollerne kommes i kogende, saltet vand og koges ganske sagte i 5 -7 min.
Vandet skal holdes lige under kogepunktet. Tag melbollerne op med en hulske og læg dem på et fad.
Ingredienser Kødboller:
250 g hakket skinkekød
3 spsk. mel
1 æg
1 dl. vand
salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland hakket kød og mel. Rør ægget i og tilsæt vand lidt efter lidt. Krydr med salt og peber. Man kan nu komme sit favorit krydderi i farsen, hvis dette ønskes.
Lad farsen hvile tildækket i køleskabet en times tid. Derefter, formes farsen med en tsk. til små kødboller. Har man en kødhakker, kan man bruge den til det. Kog dem i saltet vand 4-6 min.
Vandet skal holdes lige under kogepunkt, ellers vil melbollerne blive “pustet” op. og måske koge ud.
ruth graversen
kan mel boller fryses og evt hvordan gør man så det ikke bliver klumper , jeg har prøvet, mislykket.
tak
vh rg
ruth graversen
hjælp til frysning af melboller.
Min Madopskrift
Prøv at køle melboller ned i iskoldt vand, straks efter de er færdige. De skal være tørre inden frysning. Og frys dem ned som løsfrosne.
Mvh.
Min madopskrift