Hamburgerryg med fettuccine og spinat i ovn
Til 4 personer
Du vil blive overrasket over, at spinat kan smage så godt, når den bliver lavet sammen med hvidløg og chili.
Hamburgerryg med fettuccine og spinat, er en lækker og enkel menu som passer sig selv i ovnen.
Hamburgerryggen får en dejlig sprød tynd og meget smagfuld overflade hele vejen rundt, selvom du ikke glaserer den, men nøjes med at smøre den med chiliolie.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Hamburgerryg og fettuccine med spinat
- 1 pakke frisk fettuccine 800 gram
- 1 Hamburgerryg på ca. 1200 gram
- 1 rød chili, knust (jalapeno)
- ½ lemon
- 2 fed hvidløg, knust
- 800 gram spinat
- ¼ liter fløde
- 2 tsk. havsalt
- Kværnet peber
- Olivenolie
- Chiliolie
- 4 store tomater
- Parmesanost
Tilbehør
- Lunt brød
- Oliven
Fremgangsmåde Hamburgerryg og fettuccine med spinat
Tag nettet af, som Hamburgerryggen er bundet med og smid det ud.
Ellers sidder nettet fast i kødet, når det er færdigt.
Smør Hamburgerryggen ind i lidt chiliolie og krydr den med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.
Bag Hamburgerryg i en varm ovn ved 190 grader i ca. 1 ½ time, eller indtil stegetermometer viser 70 grader. Vend den om, når halvdelen af tiden er gået og overhæld den med stegesky, hvis der er noget.
Tag en morter og knus hvidløg og chili.
Kom lidt olie i en tykbundet gryde.
Når olien er varm svitses hvidløg og chili i et minuts tid.
Skrue ned for varmen og kom den frosne spinat i, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
Tilsæt fløden og rør rundt.
Smag til med lime, salt og peber.
Når Hamburgerryg er ved at være færdig, koges fettuccine efter anvisningerne på pakken.
Husk at komme godt med vand i gryden og rør godt rundt i fettuccine, så den ikke klumper sammen.
Hæld spinaten op i det ildfaste fad med hamburgerryggen og sæt ind i ovnen igen, så det bager lidt ind.
Sigt vandet fra den kogte fettuccine, og hæld det ud i en skål. Vend lidt olie i den varme fettuccine.
Lun brødet.
Servering
Kom fettuccine på en tallerken.
Kom spinat ovenpå.
Krydr med salt og peber
Skær Hamburgerryggen i tynde skiver på ca. ½ cm, og anret dem på tallerkenen.
Læg en skive brød på tallerkenen, som kan dyppes i saucen.
Kom små grønne oliven på tallerkenen.
Server en mørk øl til, gerne en stout øl.
Prøv også Laks med med fettuccine og spinat
Tips til Hamburgerryg og fettuccine med spinat:
- Ønskes der stærkere eller mere smag tilsættes der mere hvidløg og chili til fra begyndelsen.
Kommentarer
Ingen kommentarer