Indbagt mørbrad med hasselback kartofler og brun sauce
Det er en god ide at sætte farsen i køleskabet så den kan samle sig og du får en bedre konsistens og smag. Indbagt mørbrad er en klassiker fra 1980erne.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Indbagt mørbrad med hasselback kartofler
- 4 Butterdejsplader, frosne
- 700 gram Svinemørbrad, afpudset
Ingredienser Fars
- 500 gram hakket svinekød og kalvekød
- 2 spsk. havregryn
- 1 Æg
- 1 Løg
- 100 gram Champignons (Kan udelades)
- Knivspids cayennepeber
- 1 fed Hvidløg
- Salt Peber
- ½ dl. Mælk eller øl
Tilbehør
- Hasselback kartofler med brun sauce og ribsgele
Fremgangsmåde Indbagt mørbrad med hasselback kartofler
Bland alle ingredienserne til farsen sammen, (undtagen champignons) i en skål og rør farsen sammen.
Hvis der skal champignons i farsen, skal de i nu, inden farsen sættes i køleskabet.
Champignon skylles og renses og skæres i små fine stykker og vendes i farsen.
Sæt farsen i køleskabet.
Butterdejsplader lægges til optøning. Du kan også lave butterdejsplader selv.
Rens mørbraden for hinder og sener og fjern en evt. binyre.
Kom lidt fedtstof i en tykbundet pande eller gryde og svits mørbraden på alle sider.
Krydr med salt og peber.
Sæt det til side.
Tag en bageplade og kom bagepapir på.
Butterdejsplader rulles lidt ud og lægges på bagepapiret.
Smør ca. halvdelen af farsen på butterdejsplader.
Mørbraden lægges på.
Resten af farsen smøres godt om mørbraden.
Butterdejen vendes ind over fars og mørbrad, så fars og mørbrad bliver lukket helt inde.
Pensl dejen med mælk eller vand.
Bages ved 200 grader alm. ovn i ca. 1 time. på midterste rille.
Kom evt. bagepapir over den indbagte mørbrad de sidste 15 minutter, hvis overfladen bliver for mørk.
Serveringsforslag
Serveres med hasselback kartofler med brun sauce med ribsgele
Prøv også opskrift på whiskysauce
Tips til Indbagt mørbrad med hasselback kartofler
Du kan servere en god whiskysauce til i stedet for brun sauce, hvis du ikke har en god fond til den brune sauce i fryseren.
Kommentarer
Ingen kommentarer