Medaljoner af svinefilet med bacon og gorgonzolasauce
Af Min Madopskrift
(4 personer)
Beregn ca. 1 til 2 stk. medaljoner per voksen.
Ingredienser:
- 8 medaljoner af svinefilet, ca. 800 gram
- Smør
- Salt og peber
- 8 tynde skiver bacon
- 2 cl. Whisky eller sherry
- ¾ liter fløde
- Oksefond efter behov (Ca. 2-3 dl.)
- 2 spsk. god gorgonzola ost
- 1.5 kg. hvide kogte kartofler
Tilbehør:
Gorgonzolasauce og stegte grøntsager
Fremgangsmåde:
Skær svinefileten ud i det antal runde medaljoner som skal bruges og i nogenlunde samme bredde som baconskiverne.
Kom baconskiver rundt om medaljoner, og sørg for at de sidder godt fast og ikke falder af under stegningen.
Krydr med salt og peber.
Tag en stor stegepande og kom lidt smør på. Brun nu alle medaljoner på højkant, så bacon bliver brun hele vejen rundt. Pas på det kan godt sprøjte lidt fra panden.
Steg nu medaljoner ved svag varme og vend dem efter ca. 8 minutter. Kom stanniol over medaljoner og stik et stegetermometer i og steg dem til de har en stegetemperatur på ca. 75 grader. Sæt evt. et lille stegetermometer i medaljoner. Hvis man ikke har sådan et må man prøve sig frem.
Man kan også sætte medaljoner i en forvarmet ovn på ca. 180 grader og stege dem færdige der indtil de har en temperatur på 75 grader. Bemærk, der må ikke komme rødt kødsaft fra medaljoner.
Fremgangsmåde kogte kartofler:
Bruges der gamle kartofler er fremgangsmåden som følger her. Skræl kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand og lidt salt.
Kog nu vandet med kartoflerne op og skru ned, så det kun lige simrer. Det må ikke koge med store bobler.
Sæt uret til 9 minutter og sluk så for kartoflerne. Lad dem stå på komfurret i yderlige 9 minutter. Kartoflerne bliver mere faste og lækre på denne måde.
Gorgonzolasauce:
Sæt panden med stegeskyen tilbage på blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen. Tilsæt et par spsk. gorgonzola ost og rør det ud.
Tilsæt nu fløde og oksefond efter behov.
Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Servering:
Server medaljoner med gorgonzolasauce, stegte grøntsager, og hvide kartofler.
Kommentarer
Ingen kommentarer