Medaljoner af svinefilet med bacon og gorgonzolasauce
Af Min Madopskrift
(4 personer)
Beregn ca. 1 til 2 stk. medaljoner per voksen.
Ingredienser:
- 8 medaljoner af svinefilet, ca. 800 gram
- Smรธr
- Salt og peber
- 8 tynde skiver bacon
- 2 cl. Whisky eller sherry
- ยพ liter flรธde
- Oksefond efter behov (Ca. 2-3 dl.)
- 2 spsk. god gorgonzola ost
- 1.5 kg. hvide kogte kartofler
Tilbehรธr:
Gorgonzolasauce og stegte grรธntsager
Fremgangsmรฅde:
Skรฆr svinefileten ud i det antal runde medaljoner som skal bruges og i nogenlunde samme bredde som baconskiverne.
Kom baconskiver rundt om medaljoner, og sรธrg for at de sidder godt fast og ikke falder af under stegningen.
Krydr med salt og peber.
Tag en stor stegepande og kom lidt smรธr pรฅ. Brun nu alle medaljoner pรฅ hรธjkant, sรฅ bacon bliver brun hele vejen rundt. Pas pรฅ det kan godt sprรธjte lidt fra panden.
Steg nu medaljoner ved svag varme og vend dem efter ca. 8 minutter. Kom stanniol over medaljoner og stik et stegetermometer i og steg dem til de har en stegetemperatur pรฅ ca. 75 grader. Sรฆt evt. et lille stegetermometer i medaljoner. Hvis man ikke har sรฅdan et mรฅ man prรธve sig frem.
Man kan ogsรฅ sรฆtte medaljoner i en forvarmet ovn pรฅ ca. 180 grader og stege dem fรฆrdige der indtil de har en temperatur pรฅ 75 grader. Bemรฆrk, der mรฅ ikke komme rรธdt kรธdsaft fra medaljoner.
Fremgangsmรฅde kogte kartofler:
Bruges der gamle kartofler er fremgangsmรฅden som fรธlger her. Skrรฆl kartoflerne og kom dem i en gryde med koldt vand og lidt salt.
Kog nu vandet med kartoflerne op og skru ned, sรฅ det kun lige simrer. Det mรฅ ikke koge med store bobler.
Sรฆt uret til 9 minutter og sluk sรฅ for kartoflerne. Lad dem stรฅ pรฅ komfurret i yderlige 9 minutter. Kartoflerne bliver mere faste og lรฆkre pรฅ denne mรฅde.
Gorgonzolasauce:
Sรฆt panden med stegeskyen tilbage pรฅ blusset og pisk nu sherryen eller whiskyen ind i stegeskyen. Tilsรฆt et par spsk. gorgonzola ost og rรธr det ud.
Tilsรฆt nu flรธde og oksefond efter behov.
Kog det op og sammen og smag til med peber og evt. lidt salt.
Servering:
Server medaljoner med gorgonzolasauce, stegte grรธntsager, og hvide kartofler.




















Kommentarer
Ingen kommentarer