Skinkemedaljoner med bacon
Antal: 2 personer
Nu er efteråret igen på vej og det er ved at være årstid for de lækre rodfrugter! mmmmh..
Rodfrugter er simpelthen en af mine største favoritter og en af grundende til dette, er fordi der nærmest ikke er nogle grænser for, hvordan man kan tilberede dem.
Skinkemedaljoner med bacon er både nem og billig men derudover har den også en fantastisk smag!
Jeg er speciel vild med at komme bacon om mit kød, da jeg synes det smager skønt og kan gøre selv det mest kedelige stykke kød lækkert! Skinkemedaljoner med bacon og rodfrugter bør alle prøve at lave selv, da det er en lækker spise.
Vil du spare på kalorierne, vil jeg selvfølgelig nok anbefale du dropper bacon.
Hvis du dropper bacon er retten faktisk også rigtig sund og fattig på kalorier. Så spis du bare løs 🙂
Det er også et godt alternativ hvis du bliver træt af al den fede mad her i vinterhalvåret hvor både jul og nytår, står for døren 🙂
Af Min Madopskrift
Det skal du bruge til Skinkemedaljoner med bacon
- 2 Skinke medaljoner/ skinke schnitzler
- En pakke bacon i skiver
- Hvidløgs olie
- Krydderier: Hvidløgs peber, chili, Allround krydderi, oregano og sojasauce.
- Rodfrugter – Her kan ALT bruges.
Jeg har selv brugt
- Pastinak
- Gulerødder
- Rødløg
- Peberfrugt
- Rødbede
- Kål
(OBS! – Man kan købe frosne rodfrugter færdige i supermarkederne, men dette anbefaler jeg IKKE! de smager virkelig ikke særlig godt, der er faktisk stort set ingen smag i).
Og så er det altså lige så billigt at lave dem selv og så får du en 100 gange større smags oplevelse ud af det.
Fremgangsmåden Skinkemedaljoner med bacon
Tænd ovnen på 180 grader.
Rodfrugterne skæres ud i ønskede størrelser og lægges i et ildfast fad. Herefter krydres grønsagerne med alle de valgte krydderier og det hele vendes rundt så alle grønsager bliver beklædt med både krydderier og hvidløgs olie.
OBS! Rodfrugterne kan med fordel laves dagen før. Så skæres de ud og lægges i en frysepose med alle krydderierne og hvidløgs olien. Så lægger du det i køleskabet natten over. Dette kan varmt anbefales, da det giver grønsagerne en virkelig kraftig og god smag!
Så tager du baconskiverne og vikler om kødet (hvis ikke du har købt medaljoner, som allerede er beklædt med bacon selvfølgelig).
Herefter kan kødet kan tilberedes på 2 måder. Du kan enten vælge at lægge medaljonerne i fadet med rodfrugterne og lave dem sammen med her (anbefales, da det giver både kød og grønsager den bedste smag).
Hvis du ikke ønsker dette, kan du også tilberede tilberede kødet på panden lige et par minutter inden, at grønsagerne er færdige.
Hvis du vælger at lave dem i ovnen med grønsagerne, lægger du bare medaljonerne ovenpå bunden af grønsager og putter det hele i ovnen.
Retten skal have ca. 30 min. og så er den klar til servering.
Kan varmt anbefales med en god rødvin og et lækkert hvidløgs brød til.
– Se eventuelt vores opskrift på hjemmelavet hvidløgs brød, her på siden.
Mange efterårs hilsner
Julie Fie
Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer