Fersken kryddersnaps – Fersken dram
Af Min Madopskrift
Brug nyplukkede og fuldmodne ferskner – økologiske hvis muligt. Du kan bruge alle sorter af fersken.
Vi har ændret denne opskrift fra originalen. Her bruges der 12 mellemstore ferskner. Vores kryddersnaps kom i gæring, og det har vi ikke prøvet før.
Vi fandt ud af, at der kom for mange ferskner i opbevaringsglasset, derved blev vodkaen fortyndet så meget, at bakterierne kunne danne kulsyre.
Vi vil anbefale, at man kun fylder opbevaringsglasset man bruger, halvt op med frugt!
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Ingredienser:
- Ferskner
- 40 % triple distilled vodka
Fremgangsmåde:
Pluk de mellemstore ferskner og fjern skin. (Dette gøres lettest, hvis du først dypper dem i kogende vand i 30-60 sekunder og derefter køler dem ned i koldt vand).
Fjern sten og skær fersken i kvarte.
Put stykker af fersken og sten halvt op, i en ren glaskrukke med tætsluttende låg.
Fyld glasset helt op med klar ren vodka – ca. 40 % alkohol eller mere.
Lad fersken kryddersnaps stå mørkt 1-2 måneder ved lav stuetemperatur, 18-20 grader
Ryst glasset let og smag på det fra tid til anden.
Derefter filtrer blandingen, f. eks gennem et kaffefilter.
Gem igen mindst 1 måned i en ren glasflaske eller krukke med tætsluttende låg på et mørkt sted ved stuetemperatur før servering af fersken kryddersnapsen.
Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.
![recipe image](https://minmadopskrift.dk/oostuwhy/Ferskensnaps-i-glas.jpg)
Kommentarer
Ingen kommentarer