Fersken kryddersnaps – Fersken dram
Af Min Madopskrift
Brug nyplukkede og fuldmodne ferskner – økologiske hvis muligt. Du kan bruge alle sorter af fersken.
Vi har ændret denne opskrift fra originalen. Her bruges der 12 mellemstore ferskner. Vores kryddersnaps kom i gæring, og det har vi ikke prøvet før.
Vi fandt ud af, at der kom for mange ferskner i opbevaringsglasset, derved blev vodkaen fortyndet så meget, at bakterierne kunne danne kulsyre.
Vi vil anbefale, at man kun fylder opbevaringsglasset man bruger, halvt op med frugt!
Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide
Ingredienser:
- Ferskner
- 40 % triple distilled vodka
Fremgangsmåde:
Pluk de mellemstore ferskner og fjern skin. (Dette gøres lettest, hvis du først dypper dem i kogende vand i 30-60 sekunder og derefter køler dem ned i koldt vand).
Fjern sten og skær fersken i kvarte.
Put stykker af fersken og sten halvt op, i en ren glaskrukke med tætsluttende låg.
Fyld glasset helt op med klar ren vodka – ca. 40 % alkohol eller mere.
Lad fersken kryddersnaps stå mørkt 1-2 måneder ved lav stuetemperatur, 18-20 grader
Ryst glasset let og smag på det fra tid til anden.
Derefter filtrer blandingen, f. eks gennem et kaffefilter.
Gem igen mindst 1 måned i en ren glasflaske eller krukke med tætsluttende låg på et mørkt sted ved stuetemperatur før servering af fersken kryddersnapsen.
Skriv en kommentar