Solbærblade, kan man få en frisk sommerdrik ud af det? Ja, og solbærblade drik er både frisk pga. mynte og sød smag pga. solbærblade. Derudover, er det meget nemt og tilmed sjovt at lave, da du kan ændre smagen med friske pebermynteblade.
Solbærblade har en karakteristik og aromatisk duft, som også kan bruges til, at lave Te, koncentreret drik eller solbærblade kryddersnaps.
Solbærblade, hindbærblade, fersken blade, er fremragende som naturlige smagsgivere, men tilsæt frisk mynte, ellers bliver det en lidt tam smag.
Opskrift med noter
Solbærblade drik
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Solbærblade (Friske Lysegrønne)
- 2 dl Pebermynte (Blade)
- 1 stk. Citron (Økologisk )
- 2 liter Kogende vand
- ½ kg Sukker
- 15 g Citronsyre
Sådan gør du
- Skyl bladene grundigt og kom dem i en stor skål.
- Skyl citronen grundigt, og skær den i tynde skiver.
- Læg citronskiverne på bladene.
- Bring vandet i kog, og hæld det over blade og citronskiver.
- Tilsæt sukker, og rør indtil det er blevet opløst.
- Rør citronsyren i.
- Dæk skålen til, og stil den koldt i 1 til 2 dage. Sørg for at alle blade er under vandoverfladen. Dæk evt. indholdet til med en tallerken.
- Hæld saften op i et bomuldsklæde eller kaffefilter, og lad saften løbe igennem. Hæld saften på rengjorte flasker.
- Solbærblade drikken opbevares i køleskab.
- Solbærblade drikken fortyndes med isvand og isterninger før brugen.
- Før drikken serveres, pyntes drikken med grofthakket mynte eller friskhakkede solbærblade.
Noter
- Du kan tilsætte friske blade fra citronmelisse eller citronverbena
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også solbærsaft på gammeldags måde
Christian Kjær
Hej
Det var da en genial opskrift du har liggende her. Så de der helt nye solbærbuske der er fornyet og ikke giver noget alligevel – dem kan man så rydde for blade og lave saft af dem. Det må klart prøves 🙂
Tak for input!