Oksekød i rød karry og kokosmælk er pikant krydret og har en lækker velsmag, da ingredienserne rød karry og kokosmælk tilføjer umami smag. Hovedretten passer perfekt til lidt hygge med snak over bordet eller en film i tv’et, da man kan spise den af en dyp tallerken. Nudler i rød karry smager også virkelig godt til.
Prøv også Sticky crispy beef og Boller i rød karry med ris
Gå til

⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser
- 500 g Oksekød i strimler
- 150 g Champignons
- 1 bundt Forårsløg
- 1 stk. lime Økologisk
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Rød karrypasta
- 1 dåse Kokosmælk
- 2 stk. Kaffir limeblade tørret
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt Koriander frisk
🥗 Tilbehør
🔪 Sådan gør du
- Skyl champignons og skær dem i skiver. Skyl og hak forårsløgene. Skyl lime, dup den tør. Tag et rivejern og riv den grønne skal på lime ned på en tallerken. Pres limesaften ud i en skål.
- Tag en stor wok eller tykbundet gryde og tilsæt olivenolie. Svits champignons indtil de har smidt vandet og får lidt farve. Tilsæt og svits karrypastaen med i ca. 1 minut eller indtil det begynder at dufte.
- Tilsæt ca. 5 skiver oksekød af gangen eller så det dækker ca. halvdelen af bunden af gryden og svits det indtil det har fået farve. Tag det op og sæt det til side. Gentag indtil alt kødet er stegt.
- Så tilsættes revet limeskal, kokosmælk og limeblade. Varm det langsomt op, tilsæt kødet og lad det simre lidt.
- Tilsæt champignons og forårsløg og rør rundt. Smag til med limesaften, salt og friskkværnet peber.
Nudler
- Følg anvisningen på emballagen.
🍽 Servering
- Servér retten med kogte nudler i bunden af en dyp tallerken og oksekødet i rød karrypasta ovenpå. Pynt evt. med lidt friskhakket koriander.
- Sæt en lille skål med peanuts ved bordet.
💭❓ Tips og FAQ
- Retten smager fantastisk som den er, men man kan tilsætte lidt finthakket hvidløg, chili og ingefær.
- Fiskesauce kan også tilsættes for variation.
Ja, men så skal man lave nye nudler. Holdbarhed ca. 30 dage.
Oksekød i rød karry kan holde sig frisk i køleskabet ved 4 grader i ca. 3 dage, hvis maden opbevares i en tætsluttet beholder.
📋 Opskrift
Oksekød i rød karrypasta
Ingredienser
- 500 g Oksekød (i strimler)
- 150 g Champignoner
- 1 bundt Forårsløg
- 1 stk. Lime (Økologisk)
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Rød karrypasta
- 1 dåse Kokosmælk
- 6 stk. Kaffir limeblade (tørret)
- 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt Koriander (frisk)
Sådan gør du
- Skyl champignons og skær dem i skiver. Skyl og hak forårsløgene. Skyl lime, dup den tør. Tag et rivejern og riv den grønne skal på lime ned på en tallerken. Pres limesaften ud i en skål.
- Tag en stor wok eller tykbundet gryde og tilsæt olivenolie. Svits champignons indtil de har smidt vandet og får lidt farve. Tilsæt og svits karrypastaen med i ca. 1 minut eller indtil det begynder at dufte.
- Tilsæt ca. 5 skiver oksekød af gangen eller så det dækker ca. halvdelen af bunden af gryden og svits det indtil det har fået farve. Tag det op og sæt det til side. Gentag indtil alt kødet er stegt.
- Så tilsættes revet limeskal, kokosmælk og limeblade. Varm det langsomt op, tilsæt kødet og lad det simre lidt.
- Tilsæt champignons og forårsløg og rør rundt. Smag til med limesaften, salt og friskkværnet peber.
Nudler
- Følg anvisningen på emballagen.
Servering
- Servér retten med kogte nudler i bunden af en dyp tallerken og oksekødet i rød karrypasta ovenpå. Pynt evt. med lidt friskhakket koriander.
- Sæt en lille skål med peanuts ved bordet.
Skriv et svar