• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Oksekød i rød karry og kokosmælk

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    Oksekød i rød karry

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total8
    • 4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Oksekød i rød karry og kokosmælk er pikant krydret og har en lækker velsmag, da ingredienserne rød karry og kokosmælk tilføjer umami smag. Hovedretten passer perfekt til lidt hygge med snak over bordet eller en film i tv’et, da man kan spise den af en dyp tallerken. Nudler i rød karry smager også virkelig godt til.

    Prøv også Sticky crispy beef og Boller i rød karry med ris

    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift
    Oksekød i rød karry og kokosmælk
    Oksekød i rød karry og kokosmælk

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 500 g Oksekød i strimler
    • 150 g Champignons
    • 1 bundt Forårsløg
    • 1 stk. lime Økologisk
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 2 spsk. Rød karrypasta
    • 1 dåse Kokosmælk
    • 2 stk. Kaffir limeblade tørret
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
    • 1 bundt Koriander frisk

    🥗 Tilbehør

    • 200 g Nudler
    • 1 dl Peanuts

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl champignons og skær dem i skiver. Skyl og hak forårsløgene. Skyl lime, dup den tør. Tag et rivejern og riv den grønne skal på lime ned på en tallerken. Pres limesaften ud i en skål.
    2. Tag en stor wok eller tykbundet gryde og tilsæt olivenolie. Svits champignons indtil de har smidt vandet og får lidt farve. Tilsæt og svits karrypastaen med i ca. 1 minut eller indtil det begynder at dufte.
    3. Tilsæt ca. 5 skiver oksekød af gangen eller så det dækker ca. halvdelen af bunden af gryden og svits det indtil det har fået farve. Tag det op og sæt det til side. Gentag indtil alt kødet er stegt.
    4. Så tilsættes revet limeskal, kokosmælk og limeblade. Varm det langsomt op, tilsæt kødet og lad det simre lidt.
    5. Tilsæt champignons og forårsløg og rør rundt. Smag til med limesaften, salt og friskkværnet peber.

    Nudler

    • Følg anvisningen på emballagen.

    🍽 Servering

    • Servér retten med kogte nudler i bunden af en dyp tallerken og oksekødet i rød karrypasta ovenpå. Pynt evt. med lidt friskhakket koriander.
    • Sæt en lille skål med peanuts ved bordet.

    💭❓ Tips og FAQ

    • Retten smager fantastisk som den er, men man kan tilsætte lidt finthakket hvidløg, chili og ingefær.
    • Fiskesauce kan også tilsættes for variation.
    Kan retten fryses ned ?

    Ja, men så skal man lave nye nudler. Holdbarhed ca. 30 dage.

    Hvad er holdbarheden ?

    Oksekød i rød karry kan holde sig frisk i køleskabet ved 4 grader i ca. 3 dage, hvis maden opbevares i en tætsluttet beholder.

    Oksekød og nudler i rød karry
    Oksekød og nudler i rød karry

    📋 Opskrift

    Oksekød i rød karry

    Oksekød i rød karrypasta

    Opskrift på oksekød i rød karrypasta og kokosmælk
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 15 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 30 min
    Ret Hovedret
    Køkken asiatisk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 98 %

    Ingredienser
      

    • 500 g Oksekød (i strimler)
    • 150 g Champignoner
    • 1 bundt Forårsløg
    • 1 stk. Lime (Økologisk)
    • 4 spsk. Olivenolie
    • 2 spsk. Rød karrypasta
    • 1 dåse Kokosmælk
    • 6 stk. Kaffir limeblade (tørret)
    • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
    • 1 bundt Koriander (frisk)

    Tilbehør

    • 200 g Nudler
    • 1 dl Peanuts

    Sådan gør du
     

    • Skyl champignons og skær dem i skiver. Skyl og hak forårsløgene. Skyl lime, dup den tør. Tag et rivejern og riv den grønne skal på lime ned på en tallerken. Pres limesaften ud i en skål.
    • Tag en stor wok eller tykbundet gryde og tilsæt olivenolie. Svits champignons indtil de har smidt vandet og får lidt farve. Tilsæt og svits karrypastaen med i ca. 1 minut eller indtil det begynder at dufte.
    • Tilsæt ca. 5 skiver oksekød af gangen eller så det dækker ca. halvdelen af bunden af gryden og svits det indtil det har fået farve. Tag det op og sæt det til side. Gentag indtil alt kødet er stegt.
    • Så tilsættes revet limeskal, kokosmælk og limeblade. Varm det langsomt op, tilsæt kødet og lad det simre lidt.
    • Tilsæt champignons og forårsløg og rør rundt. Smag til med limesaften, salt og friskkværnet peber.

    Nudler

    • Følg anvisningen på emballagen.

    Servering

    • Servér retten med kogte nudler i bunden af en dyp tallerken og oksekødet i rød karrypasta ovenpå. Pynt evt. med lidt friskhakket koriander.
    • Sæt en lille skål med peanuts ved bordet.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1968kcal (98%) | Kulhydrater: 97g (32%) | Protein: 76g (152%) | Fedt: 147g (226%) | Mættet fedt: 64g (400%) | Trans fedt: 3g | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 6g (7%) | Vitamin A: 2753IU (55%) | Vitamin C: 20mg (24%) | Calcium: 207mg (21%) | Jern: 16mg (89%)
    Keyword oksekød i kokosmælk, Oksekød i rød karrypasta
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Oksekød i rød karrysauce
    Lækker krydret aftensmad

    Del meget gerne
    • Total8
    • 4
    • 4
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Pastinak salat med dressing
    Laks i rød karry og kokosmælk »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Mad på 30 minutter, Umami mad Tags: champignons, forårsløg, kaffir limeblade, Karry, kokosmælk, koriander, lime, nudler, oksekød, peanuts

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind