Kødbollerne bliver rigtig lækre krydrede i denne opskrift, hvor de bliver krydret med karrypasta og karry. Der er god smag i boller i rød karry med ris, da karrysaucen også består af kokosmælk og fiskesauce, som tilsammen, giver denne lækre smag. Vi serverer almindelige ris til, men du kan supplere med vilde eller grove ris. Når du bruger karrypasta kan du udelade karry, men vi tilsætter karry, da vi har en rigtig god karry (Madras curry powder) som har en smag, vi er ret vilde med.
Prøv også boller i karrysauce (umami)

Gå til
⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
Det tager ca. 20 til 30 minutter at lave hele retten. Til 2 personer.
📋 Opskrift
Boller i rød karry med ris
Ingredienser
- 250 g Svine- og kalvekød (hakket )
- 1 stk. Skalotteløg
- 400 ml Kokosmælk
- 2 spsk. Rød karrypasta
- 1 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 2 fed Hvidløg
- ½ tsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie
- ½ spsk. Vand
- 1 spsk. Peanutbutter
- 1 spsk. Sirup
- 1 spsk. Fiskesauce
- ½ stk. Lime
- ½ stk. Chili
Tilbehør
- 400 g Salat (blandet)
- 2½ dl Ris (kogte)
- 4 spsk. Vinaigrette
Sådan gør du
- Pil og hak løget meget fint. Tag en skål og kom 1 spsk. karrypasta, 1 fed hakket hvidløg, skalotteløg, vand, karry, gurkemeje, kød og krydr med salt og peber. Rør det hele sammen og sæt det i køleskabet en time.
- Form farsen til store kødboller.
- Tag en dyp stegepande og kom godt med olivenolie på og varm det op. Svits nu kødbollerne gyldne hele vejen rundt i ca. 5 minutter.
- Fordel karrypasta på panden. Drys karry, og hakket hvidløg over det hele og svits det med i ca. 1 minut.
- Tag kødboller og læg dem i en dyp tallerken.
- Kom kokosmælk, peanutbutter, sirup og fiskesauce på panden under omrøring.
- Kom kødbollerne tilbage på panden, og varm det op så det småsimrer.
- Smag saucen til med lime og fiskesauce.
Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
- Snit salaten og lav en vinaigrette til og hæld over.
Noter
- Vi bruger kun 200 ml kokosmælk da kalorieindholdet bliver højere end anbefalet, men du kan tilsætte en hel dåse (400 ml), hvis du vil have endnu mere smag.
- Du kan også lave kødboller af rent svinekød, men så bliver de lidt lysere i farven og får en lidt anderledes konsistens samt smag.
Ernærnærings fakta
🥘 Ingredienser
- 250 g Svine- og kalvekød hakket
- 1 stk. Skalotteløg
- 400 ml Kokosmælk
- 2 spsk. Rød karrypasta
- 1 tsk. Karry
- 1 tsk. Gurkemeje
- 2 fed Hvidløg
- ½ tsk. Salt
- 2 spsk. Olivenolie
- ½ spsk. Vand
- 1 spsk. Peanutbutter
- 1 spsk. Sirup
- 1 spsk. Fiskesauce
- ½ stk. Lime
- ½ stk. Chili
? Tilbehør
- ¼ stk. Peberfrugt rød
- 2½ dl Ris kogte
🔪 Sådan gør du
- Pil og hak løget meget fint. Tag en skål og kom 1 spsk. karrypasta, 1 fed hakket hvidløg, skalotteløg, vand, karry, gurkemeje, kød og krydr med salt og peber. Rør det hele sammen og sæt det i køleskabet en time.
- Form farsen til store kødboller.
- Tag en dyp stegepande og kom godt med olivenolie på og varm det op. Svits nu kødbollerne gyldne hele vejen rundt i ca. 5 minutter.
- Fordel karrypasta på panden. Drys karry, og hakket hvidløg over det hele og svits det med i ca. 1 minut.
- Tag kødboller og læg dem i en dyp tallerken.
- Kom kokosmælk, peanutbutter, sirup og fiskesauce på panden under omrøring.
- Kom kødbollerne tilbage på panden, og varm det op så det småsimrer.
- Smag saucen til med lime og fiskesauce.
🥗 Tilbehør
- Kog ris som anvist på posen.
- Snit salaten og lav en vinaigrette til og hæld over.
💭 Tips
- Vi bruger kun 200 ml kokosmælk da kalorieindholdet bliver højere end anbefalet, men du kan tilsætte en hel dåse (400 ml), hvis du vil have endnu mere smag.
- Du kan også lave kødboller af rent svinekød, men så bliver de lidt lysere i farven og får en lidt anderledes konsistens samt smag.
- Boller i rød karry med ris kan laves på ca. 30 minutter.
Skriv et svar