• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Recipes » Børnevenlig mad

    Boller i rød karry med ris

    Af Bjørn Nielsen Opdateret jun 3, 2021

    Boller i rød karry med ris og salat

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total28
    • 21
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Kødbollerne bliver rigtig lækre krydrede i denne opskrift, hvor de bliver krydret med karrypasta og karry. Der er god smag i boller i rød karry med ris, da karrysaucen også består af kokosmælk og fiskesauce, som tilsammen, giver denne lækre smag. Vi serverer almindelige ris til, men du kan supplere med vilde eller grove ris. Når du bruger karrypasta kan du udelade karry, men vi tilsætter karry, da vi har en rigtig god karry (Madras curry powder) som har en smag, vi er ret vilde med.

    Prøv også boller i karrysauce (umami)

    Boller i rød karrysauce med ris
    Boller i rød karrysauce med ris
    Gå til
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 📋 Opskrift
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Det tager ca. 20 til 30 minutter at lave hele retten. Til 2 personer.

    📋 Opskrift

    Boller i rød karry med ris og salat

    Boller i rød karry med ris

    Opskrift på kødboller i rød karrysauce serveret med ris til
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 5 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 20 min
    Ret Hovedret
    Køkken Dansk
    Antal 2 Personer
    Kalorier 62 %

    Ingredienser
      

    • 250 g Svine- og kalvekød (hakket )
    • 1 stk. Skalotteløg
    • 400 ml Kokosmælk
    • 2 spsk. Rød karrypasta
    • 1 tsk. Karry
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • 2 fed Hvidløg
    • ½ tsk. Salt
    • 2 spsk. Olivenolie
    • ½ spsk. Vand
    • 1 spsk. Peanutbutter
    • 1 spsk. Sirup
    • 1 spsk. Fiskesauce
    • ½ stk. Lime
    • ½ stk. Chili

    Tilbehør

    • 400 g Salat (blandet)
    • 2½ dl Ris (kogte)
    • 4 spsk. Vinaigrette

    Sådan gør du
     

    • Pil og hak løget meget fint. Tag en skål og kom 1 spsk. karrypasta, 1 fed hakket hvidløg, skalotteløg, vand, karry, gurkemeje, kød og krydr med salt og peber. Rør det hele sammen og sæt det i køleskabet en time.
    • Form farsen til store kødboller.
    • Tag en dyp stegepande og kom godt med olivenolie på og varm det op. Svits nu kødbollerne gyldne hele vejen rundt i ca. 5 minutter.
    • Fordel karrypasta på panden. Drys karry, og hakket hvidløg over det hele og svits det med i ca. 1 minut.
    • Tag kødboller og læg dem i en dyp tallerken.
    • Kom kokosmælk, peanutbutter, sirup og fiskesauce på panden under omrøring.
    • Kom kødbollerne tilbage på panden, og varm det op så det småsimrer.
    • Smag saucen til med lime og fiskesauce.

    Tilbehør

    • Kog ris som anvist på posen.
    • Snit salaten og lav en vinaigrette til og hæld over.

    Noter

    • Vi bruger kun 200 ml kokosmælk da kalorieindholdet bliver højere end anbefalet, men du kan tilsætte en hel dåse (400 ml), hvis du vil have endnu mere smag. 
    • Du kan også lave kødboller af rent svinekød, men så bliver de lidt lysere i farven og får en lidt anderledes konsistens samt smag.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 1233kcal (62%) | Kulhydrater: 121g (40%) | Protein: 36g (72%) | Fedt: 68g (105%) | Mættet fedt: 32g (200%) | Fiber: 5g (21%) | Sukker: 11g (12%) | Vitamin A: 2553IU (51%) | Vitamin C: 38mg (46%) | Calcium: 132mg (13%) | Jern: 7mg (39%)
    Keyword Krydret rød karrysauce, Store kødboller
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    🥘 Ingredienser

    • 250 g Svine- og kalvekød hakket
    • 1 stk. Skalotteløg
    • 400 ml Kokosmælk
    • 2 spsk. Rød karrypasta
    • 1 tsk. Karry
    • 1 tsk. Gurkemeje
    • 2 fed Hvidløg
    • ½ tsk. Salt
    • 2 spsk. Olivenolie
    • ½ spsk. Vand
    • 1 spsk. Peanutbutter
    • 1 spsk. Sirup
    • 1 spsk. Fiskesauce
    • ½ stk. Lime
    • ½ stk. Chili

    ? Tilbehør

    • ¼ stk. Peberfrugt rød
    • 2½ dl Ris kogte

    🔪 Sådan gør du

    1. Pil og hak løget meget fint. Tag en skål og kom 1 spsk. karrypasta, 1 fed hakket hvidløg, skalotteløg, vand, karry, gurkemeje, kød og krydr med salt og peber. Rør det hele sammen og sæt det i køleskabet en time.
    2. Form farsen til store kødboller.
    3. Tag en dyp stegepande og kom godt med olivenolie på og varm det op. Svits nu kødbollerne gyldne hele vejen rundt i ca. 5 minutter.
    4. Fordel karrypasta på panden. Drys karry, og hakket hvidløg over det hele og svits det med i ca. 1 minut.
    5. Tag kødboller og læg dem i en dyp tallerken.
    6. Kom kokosmælk, peanutbutter, sirup og fiskesauce på panden under omrøring.
    7. Kom kødbollerne tilbage på panden, og varm det op så det småsimrer.
    8. Smag saucen til med lime og fiskesauce.

    🥗 Tilbehør

    • Kog ris som anvist på posen.
    • Snit salaten og lav en vinaigrette til og hæld over.

    💭 Tips

    • Vi bruger kun 200 ml kokosmælk da kalorieindholdet bliver højere end anbefalet, men du kan tilsætte en hel dåse (400 ml), hvis du vil have endnu mere smag. 
    • Du kan også lave kødboller af rent svinekød, men så bliver de lidt lysere i farven og får en lidt anderledes konsistens samt smag.
    • Boller i rød karry med ris kan laves på ca. 30 minutter.
    Salat i vinaigrette og boller i rød karry
    Salat i vinaigrette og boller i rød karry

    Del meget gerne
    • Total28
    • 21
    • 7
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Burger med bearnaisemayo
    Rejecocktail med melon »

    Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Mad på 30 minutter Tags: Gurkemeje, hvidløg, Karry, kokosmælk, lime, peanutbutter, Ris, skalotteløg, Svinekød

    Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

    Tilmeld nyhedsbrev

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind