• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Aftensmad

Ribbensteg med brun sauce

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Ribbensteg med brun sauce

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total4
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ribbensteg med brun sauce, kogte kartofler med grønt tilbehør, er en himmerigsmundfuld, man egentlig burde spise oftere, da det smager skønt. En mager ribbensteg der dyppes i brun sauce, smager som fuglene synger. Dette er en ret, som var meget populær inden pizza og pasta og mere moderne mad overtog aftensmaden herhjemme. Men det er lidt af en skam, for denne ret fortjener bedre.

Prøv også ribbensteg på rotisserie i gasgrill

Gå til
  • Brun sauce
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💭❓ Tips og FAQ

Brun sauce

Hemmeligheden ved denne ret er den brune sauce, som smager fantastisk. Når man laver brun sauce, er det vigtigt, at man skummer fedtet fra, så kun skysaucen er tilbage. Jo mere du koger skysaucen ind, jo kraftigere og koncentreret bliver smagen. Denne sauce er en af de bedste af de klassiske saucer man kan lave selv.

📖 Opskrift

Ribbensteg med brun sauce

Ribbensteg med brun sauce og grønt

Opskrift på ribbensteg med brun sauce, kogte kartofler og dampede grøntsager.
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 5 min
Tilberedningstid 1 t 30 min
Arbejdstid 10 min
Samlet tid 1 t 45 min
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 41 %

Ingredienser
  

  • 1.5 kg Ribbenssteg
  • 1 spsk. Groft salt
  • 5 dl. Vand
  • 1 spsk. olivenolie

Sauce

  • 1½ spsk. Smør
  • 1.5 spsk. Hvedemel
  • 5 dl. Sky
  • 1 spsk. vand (Evt. lidt mere vand)
  • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. Kulør

Tilbehør

  • 1000 g kartofler (Kogte hvide )
  • 200 g Rødkål
  • 1000 g Grøntsager (dampede )

Sådan gør du
 

  • Begynd med, at se ribbenstegen er ridset rigtigt. Den skal ridses på tværs over hele siden, også helt ude i siderne. En hobbykniv er perfekt til denne proces, hvis slagteren ikke har ridset sværen på forhånd.
  • Tag en bagepensel og pensl lidt olivenolie godt ned mellem svær.
  • Tag nu en lille håndfuld groft salt og gnub hele oversiden og få saltet ned mellem svær, så saltet er med til, at få sværen sprød og luftig.
  • Læg ribbensteg på en dyb bradepande og hæld frisk koldt vand ved, så stegen er dækket ca. 1 cm. Kom bradepanden midt ind i ovnen og sæt temperaturen til ca. 200 grader almindelig varme.
  • Hvis stegen hælder skal du komme en skrællet kartoffel ind under stegen så den løftes op så hele stegen er lige.
  • Efter 1 time efterses stegen og vendes en omgang så bagsiden kommer frem. Hæld stegeskyen fra og over i en skål.
  • Sæt ribbensteg tilbage i ovnen og op på øverste rille og skrue op til 220 grader. Åben ovnlågen efter ca. 10 minutter så dampen slipper ud, efter ca. 20 minutter eller når svær begynder at poppe, skal du holde øje med stegen.
  • Hvis sværen stadig ikke er sprød, skal stegen sættes ned på midterste rille igen og grilles ganske kort og indtil sværen er poppet.

Sauce

  • Tag en spiseske og skum stegesky så fedtet fjernes.
  • Kom smørret i en kasserolle og tænd lidt op for blusset.
  • Hæld lidt af melet i under omrøring indtil det hele er brugt. Nu begynder du at hælde stegeskyen i mens der røres kraftigt.
  • Når saucen har den rette konsistens sætter du låg på og lader saucen simre ved svag varme.
  • Rør ind i mellem og smag til med salt og friskkværnet peber. Sauce skal nu smage, som fuglene synger og have en dejlig mild krydret eftersmag uden smag af fedt.
  • Skær ribbenstegen ud i tykke skiver og læg stanniol over, så varmen ikke forsvinder.

Tilbehør

  • Lun rødkål
  • Damp grøntsager

🍽 servering

  • Anret en tallerken med 2 stykker ribbensteg, lun rødkål og kogte kartofler.
  • Hæld brun over kartoflerne og servér straks.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 818kcal (41%) | Kulhydrater: 60g (20%) | Protein: 38g (76%) | Fedt: 49g (75%) | Mættet fedt: 16g (100%) | Flerumættet fedt: 8g | Enkelumættet fedt: 17g | Trans fedt: 1g | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 4g (4%) | Vitamin A: 8926IU (179%) | Vitamin C: 69mg (84%) | Calcium: 108mg (11%) | Jern: 5mg (28%)
Keyword Ribbensteg med brun sauce og kartofler, Ribbensteg med sprød svær
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 1 timer og 30 min. Arbejdstid ca. 10 min. Samlet tid ca. 1 timer og 45 min. Opskrift til 6 personer.

Ribbensteg med brun sauce og rødkål
Ribbensteg med brun sauce og rødkål

🥘 Ingredienser

  • 1.5 kg Ribbenssteg
  • 1 spsk. Groft salt
  • 5 dl. Vand
  • 1 spsk. olivenolie

Sauce

  • 1½ spsk. Smør
  • 1.5 spsk. Hvedemel
  • 5 dl. Sky
  • 1 spsk. vand Evt. lidt mere vand
  • 1 tsk. Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. Kulør

🥗Tilbehør

  • 1000 g kartofler Kogte hvide
  • 200 g Rødkål
  • 1000 g Grøntsager dampede grøntsager

🔪 Sådan gør du

  1. Begynd med, at se ribbenstegen er ridset rigtigt. Den skal ridses på tværs over hele siden, også helt ude i siderne. En hobbykniv er perfekt til denne proces, hvis slagteren ikke har ridset sværen på forhånd.
  2. Tag en bagepensel og pensl lidt olivenolie godt ned mellem svær.
  3. Tag nu en lille håndfuld groft salt og gnub hele oversiden og få saltet ned mellem svær, så saltet er med til, at få sværen sprød og luftig.
  4. Læg ribbensteg på en dyb bradepande og hæld frisk koldt vand ved, så stegen er dækket ca. 1 cm. Kom bradepanden midt ind i ovnen og sæt temperaturen til ca. 200 grader almindelig varme.
  5. Hvis stegen hælder skal du komme en skrællet kartoffel ind under stegen så den løftes op så hele stegen er lige.
  6. Efter 1 time efterses stegen og vendes en omgang så bagsiden kommer frem. Hæld stegeskyen fra og over i en skål.
  7. Sæt ribbensteg tilbage i ovnen og op på øverste rille og skrue op til 220 grader. Åben ovnlågen efter ca. 10 minutter så dampen slipper ud, efter ca. 20 minutter eller når svær begynder at poppe, skal du holde øje med stegen.
  8. Hvis sværen stadig ikke er sprød, skal stegen sættes ned på midterste rille igen og grilles ganske kort og indtil sværen er poppet.

Sauce

  1. Tag en spiseske og skum stegesky så fedtet fjernes.
  2. Kom smørret i en kasserolle og tænd lidt op for blusset.
  3. Hæld lidt af melet i under omrøring indtil det hele er brugt. Nu begynder du at hælde stegeskyen i mens der røres kraftigt.
  4. Når saucen har den rette konsistens sætter du låg på og lader saucen simre ved svag varme.
  5. Rør ind i mellem og smag til med salt og friskkværnet peber. Sauce skal nu smage, som fuglene synger og have en dejlig mild krydret eftersmag uden smag af fedt.
  6. Skær ribbenstegen ud i tykke skiver og læg stanniol over, så varmen ikke forsvinder.

🥗Tilbehør

  1. Lun rødkål
  2. Damp grøntsager

🍽Servering

Anret en tallerken med 2 stykker ribbensteg, lun rødkål og kogte kartofler. Hæld brun over kartoflerne og servér straks.

💭❓ Tips og FAQ

💭 Tips

  • Dup ribbensteg helt tør inden den pensles med olie og gnubbes med salt
  • Du kan komme nogle laurbærblade i rillerne.
  • Skysaucen skal skummes for fedt der fjernes.

❓ FAQ

Hvordan får man sprød svær ?

Sværen skal være helt tør inden den gnides med salt. Luk også dampen ud af ovnen i god tid. Sværen bliver sprød når den får høj tør varme.

Hvordan ser en god ribbensteg ud ?

En god ribbensteg skal være fedtfattig og med meget rødt kød.

Hvordan skæres ribbenstegen ud ?

Skær ved 1 eller 2 svær alt efter hvor store stykker der skal gives.

Er ribbensteg med ben bedst ?

Ja, en ribbensteg hvor ben er beholdt indeholder mest smag til b.la. saucen, men en ribbensteg uden ben er også ganske udmærket, blot den er fedtfattig.

Mere fra samme kategori:

Østers gratinerede med ost
Bjørns råsyltede blommer med citron
Lam med karry og ris
Suppekuren
Pasta med skinke og pebersauce
Sund morgenmadstallerken
Del meget gerne
  • Total4
  • 3
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Aftensmad

  • Salat Nicoise
    Salat Nicoise med asparges
  • Svinemørbrad med kartoffelmos
    Svinemørbrad med kartoffelmos
  • Hollandsk pandekage
    Pandekager med bacon og æg
  • Koteletter med bacon og asparges
    Koteletter med bacon og pasta

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Billig mad, Dansk mad, Hovedretter Tags: hvedemel, kartofler, Svinekød

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·