Chocolate chip cookies med mørk chokolade
Antal: 20 stk.
Af Julie Fie – Min Madopskrift
Jeg advarer bare lige på forhånd … disse cookies er STÆRKT vanedannende!
Jeg bagte Chocolate chip cookies med min mormor en kedelig gråvejrsdag og vi blev enige om at der var rigeligt til at de kunne holde et godt stykke tid, men vi tog fejl.
De smager fantastisk og så er de perfekte store og med den perfekte mængde chokolade at man bare kan spise den ene efter den anden i træk. Mmmmmmh!
Men pas på … det giver en forfærdelig mavepine hvis du får for mange 😀 haha.
Det skal du bruge til Chocolate chip cookies
- 275 g brun farin
- Kornene af ½ vaniljestang
- 2 æg
- 250 g hvedemel
- 1 stor tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 200 g god chokolade, grofthakket
- 1 dl + 2 spsk. rapsolie (eller anden smagsneutral – ikke olivenolie!)
Fremgangsmåden:
- Kom brun farin, vaniljekorn og æg i en skål og pisk til dejen er luftigt med en elpisker.
- Bland mel med bagepulver, natron og salt og pisk det i æggemassen på lav hastighed.
- Rør olie og chokolade i til dejen er ensartet, dejen vil være ret fugtig og snasket.
- Dæk skålen til og lad den hvile i køleskabet en times tid.
- Forvarm nu ovnen til 175 grader.
- Kom halvdelen af dejen over i en anden skål, og sæt den i køleskabet igen.
- Brug nu to spiseskeer til at sætte klatter af dejen på en bageplade med bagepapir.
- Sørg for at lave ret god afstand imellem dem, for de flyder meget ud. Jeg lavede ti stk pr. plade.
- Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, de må gerne se en smule ufærdige ud, når du tager dem ud – det er det, der gør dem så gode!
- Lad dem hvile i 5 minutter på bagepladen og ryk dem herefter over på en rist.
- Gentag med den sidste halvdel af den kolde cookiedej. Lad dem køle helt af før du kommer dem i en tætsluttende dåse.
TIP: Gem dem for familie og andre folk med en sød tand fordi åbner man først for kage dåsen i andres samvær vil man hurtigt opdage at 20 cookies af denne slags ikke holder ret længe 😀
VELBEKOMME OG MUMS – siger jeg bare 😀
Prøv også hjemmelavede chokoladesmåkager
Mvh. Julie Fie Geisle
Madskribent på Min madopskrift.
OBS!
* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂
** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden?
Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere.
Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.
Vi ses!
Kommentarer
Ingen kommentarer