Cordon bleu paneret, med braiseret kรฅl og kartofler i fad.
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Vi har valgt en lidt anderledes udgave af cordon bleu, vi har brugt svinekam, som er et meget magert stykke kรธd, og derfor meget velegnet til cordon bleu. Det magre stykke kรธd, som ikke har sรฅ meget smag og kraft, fรฅr sรฅ sin smag, fra det vi tilsรฆtter af gode rรฅvarer.
Man kan ogsรฅ bruge kalveschnitzler eller skinkeschnitzler til Cordon bleu.
Der er brugt mange ingredienser til denne ret, men det ser mere omfangsfuldt ud end det er, og resultat er en velsmagende ret, hvor en kraftig rรธdvin serveret til, vil hรฆve dette mรฅltid lidt ud over hverdagsmad.
Ingredienser Cordon bleu paneret:
- 4ย skiverย svinekam (ca. 500 g)
- 4ย skiverย ost (45+) (ca. 100 g)
- 4ย skiverย kogt skinke (ca. 100 g)
- 25ย gย smรธr til stegning eller brug olie
Raspblanding:
- 50ย gย rugmel
- 1ย tsk.ย salt
- friskkvรฆrnet peber
- 1ย รฆg
- 50ย gย rasp
Tilbehรธr braiseret kรฅl:
- Kinakรฅl
- Spidskรฅl
- Forรฅrslรธg
- Frisk rosmarin
- Frisk estragon
- Frisk timian
- Spidskommen
- Paprika
- Oregano
- 2 spsk. honning
- Saften af en citron
Ingredienser flรธdekartofler af nye kartofler:
- 800 gram nye kartofler
- ยผ piskeflรธde
- Skiver af kraftig ost
- Smรธr
- Krydderier se nedenunder
Krydderier:
- Frisk rosmarin
- Frisk estragon
- Frisk timian
- Muskatnรธd
- Salt/peber
Pynt:
- Citronbรฅde
- Hakket frisk estragon
Fremgangsmรฅde cordon bleu paneret:
Fjern svรฆren fra svinekam og skรฆr fire passende skiver ud. Kรธdskiver bankes ud i ca.1 cm tykkelse. Pรฅ kรธdskiverne lรฆgges en skive ost og en skive skinke, der knapt mรฅ nรฅ ud til kanterne. ย Krydr med salt og friskkvรฆrnet peber. De foldes sammen pรฅ midten og vendes i en blanding af rugmel, รฆg og rasp, inden de steges
Fremgangsmรฅde rasp:
Tag tre smรฅ dybe skรฅle. Kom รฆg i den ene skรฅl og pisk รฆgget let sammen, krydr med lidt salt og friskkvรฆrnet peber.
Kom rugmel og rasp i de 2 รธvrige tallerkner. Krydr ogsรฅ raspen med lidt salt og friskkvรฆrnet peber.
Tag en stegepande og varm op til middelvarme med lidt olie. Dyp nu kรธdskiverne fรธrst i mel, sรฅ i รฆg og til sidst i rasp.
Lรฆg pรฅ panden og steg i ca. 4 minutter, pรฅ hver side, til svinekam bliver gylden, sprรธd og gennemstegt. Pas pรฅ med for hรธj varme, da rasp nemt brรฆnder pรฅ.
Braiseret kรฅl:
Snit de รธnskede dele af kinakรฅl, spidskรฅl og forรฅrslรธg ud. Ved kinakรฅl kasseres det yderste grรธnne, som evt. kan bruges som separat salat. Det er kun den hvide stรฆngel som skal bruges pรฅ panden eller wok.
Hรฆld det hele pรฅ en varm wok eller pande med olie, og svits det hurtigt ved hรธj varme. Nรฅr det har fรฅet lidt farve tilsรฆttes de friske krydderurter og de tรธrre krydderier. Svits det lidt igen. Tilsรฆt evt. ekstra olie. Tag det af varmen og rรธr honning eller andet sรธdemiddel i, mens det stadig braiserer lidt. Smag til med citron.
Mรฆngden af friske krydderurter afhรฆnger af hvilke man bedst kan lide, men en til to spsk. af hver er passende.
Flรธdekartofler af nye kartofler:
Tag de smรฅ nye kartofler og vask dem grundigt. Skรฆr dem i skiver og lรฆg dem i et stort smurt ovnfast fad. Kom de hakkede krydderurter og lidt revet muskatnรธd over og fordel det. Muskatnรธd kommes kun en ยฝ tsk. i. Kom nu skiver af ost over, og hรฆld flรธden ved.
Sรฆt det i ovnen der er opvarmet til 200 grader. Efter ca. 20 min. Eller nรฅr osten er smeltet, rรธres der rundt. Skru op til 220 grader og efter ca. 15 min. Rรธres der rundt igen, og der prikkes i kartoflerne. Lad dem blive i ovnen til de er mรธre, dette kan variere, men efter ca. 10 min bรธr de vรฆre mรธre. Det er vigtigt at holde รธje med kartoflerne, da osten nemt brรฆnder pรฅ.
Server en Cordon bleu med braiseret kรฅl og flรธdekartofler til.





Based on 4 Review(s)

















maillot de foot 2013 skriver
Jeg er meget glad for at have lรฆst denne artikel. Meget brugbar opskrift.