Cordon bleu paneret, med braiseret kål og kartofler i fad.
Af Min madopskrift
Til 4 personer
Vi har valgt en lidt anderledes udgave af cordon bleu, vi har brugt svinekam, som er et meget magert stykke kød, og derfor meget velegnet til cordon bleu. Det magre stykke kød, som ikke har så meget smag og kraft, får så sin smag, fra det vi tilsætter af gode råvarer.
Man kan også bruge kalveschnitzler eller skinkeschnitzler til Cordon bleu.
Der er brugt mange ingredienser til denne ret, men det ser mere omfangsfuldt ud end det er, og resultat er en velsmagende ret, hvor en kraftig rødvin serveret til, vil hæve dette måltid lidt ud over hverdagsmad.
Ingredienser Cordon bleu paneret:
- 4 skiver svinekam (ca. 500 g)
- 4 skiver ost (45+) (ca. 100 g)
- 4 skiver kogt skinke (ca. 100 g)
- 25 g smør til stegning eller brug olie
Raspblanding:
- 50 g rugmel
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 æg
- 50 g rasp
Tilbehør braiseret kål:
- Kinakål
- Spidskål
- Forårsløg
- Frisk rosmarin
- Frisk estragon
- Frisk timian
- Spidskommen
- Paprika
- Oregano
- 2 spsk. honning
- Saften af en citron
Ingredienser flødekartofler af nye kartofler:
- 800 gram nye kartofler
- ¼ piskefløde
- Skiver af kraftig ost
- Smør
- Krydderier se nedenunder
Krydderier:
- Frisk rosmarin
- Frisk estragon
- Frisk timian
- Muskatnød
- Salt/peber
Pynt:
- Citronbåde
- Hakket frisk estragon
Fremgangsmåde cordon bleu paneret:
Fjern sværen fra svinekam og skær fire passende skiver ud. Kødskiver bankes ud i ca.1 cm tykkelse. På kødskiverne lægges en skive ost og en skive skinke, der knapt må nå ud til kanterne. Krydr med salt og friskkværnet peber. De foldes sammen på midten og vendes i en blanding af rugmel, æg og rasp, inden de steges
Fremgangsmåde rasp:
Tag tre små dybe skåle. Kom æg i den ene skål og pisk ægget let sammen, krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Kom rugmel og rasp i de 2 øvrige tallerkner. Krydr også raspen med lidt salt og friskkværnet peber.
Tag en stegepande og varm op til middelvarme med lidt olie. Dyp nu kødskiverne først i mel, så i æg og til sidst i rasp.
Læg på panden og steg i ca. 4 minutter, på hver side, til svinekam bliver gylden, sprød og gennemstegt. Pas på med for høj varme, da rasp nemt brænder på.
Braiseret kål:
Snit de ønskede dele af kinakål, spidskål og forårsløg ud. Ved kinakål kasseres det yderste grønne, som evt. kan bruges som separat salat. Det er kun den hvide stængel som skal bruges på panden eller wok.
Hæld det hele på en varm wok eller pande med olie, og svits det hurtigt ved høj varme. Når det har fået lidt farve tilsættes de friske krydderurter og de tørre krydderier. Svits det lidt igen. Tilsæt evt. ekstra olie. Tag det af varmen og rør honning eller andet sødemiddel i, mens det stadig braiserer lidt. Smag til med citron.
Mængden af friske krydderurter afhænger af hvilke man bedst kan lide, men en til to spsk. af hver er passende.
Flødekartofler af nye kartofler:
Tag de små nye kartofler og vask dem grundigt. Skær dem i skiver og læg dem i et stort smurt ovnfast fad. Kom de hakkede krydderurter og lidt revet muskatnød over og fordel det. Muskatnød kommes kun en ½ tsk. i. Kom nu skiver af ost over, og hæld fløden ved.
Sæt det i ovnen der er opvarmet til 200 grader. Efter ca. 20 min. Eller når osten er smeltet, røres der rundt. Skru op til 220 grader og efter ca. 15 min. Røres der rundt igen, og der prikkes i kartoflerne. Lad dem blive i ovnen til de er møre, dette kan variere, men efter ca. 10 min bør de være møre. Det er vigtigt at holde øje med kartoflerne, da osten nemt brænder på.
Server en Cordon bleu med braiseret kål og flødekartofler til.
maillot de foot 2013
Jeg er meget glad for at have læst denne artikel. Meget brugbar opskrift.