Kylling i Römertopf med flødesauce
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Kylling i Römertopf er en favorit opskrift, da den smager godt og er nem at lave. Kyllingen passer sig selv i ovnen, og du får tilmed den herligste sauce.
Ingredienser Kylling i Römertopf
- 1 stor økologisk kylling
- 1 porre, skåret i tynde skiver på langs
- 8 skalotteløg eller 2 løg, skåret i både
- 2 ½ dl fløde
- 3 dl ægte æblemost eller friskpresset æblesaft
- 1 spsk. honning eller ahornsirup
- 1 kvist rosmarin
- 150 gram røget bacon i tern
- Smør
- Salt
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- Ris, agurkesalat og kogte grøntsager
Fremgangsmåde Kylling i Römertopf
- Römertopfens låg og bund, fyldes med vand og trækker i 30 minutter, inden den tages i brug.
- Gør grøntsagerne klar.
- Smør kyllingen ind i honningen.
- Kom øvrige ingredienser i bunden af den fugtige römertopf og læg kyllingen med brystet nedad oven på grøntsager.
- Krydr med salt og peber.
- Læg låg på og sæt det hele i en kold ovn! Tænd ovnen, stil den på 200 grader.
- Efter en halv time vendes kyllingen.
- Efter 1 time og 30 minutter tager du låget af römertopfen og sætter ovnen på 250 grader.
- Giv kyllingen ca. ti minutter eller indtil den har fået farve.
- Tag kyllingen op af römertopfen.
- Kog ris.
- Si derefter indholdet fra römertopfen ned i en gryde og kog det ind, til saucen har den rette konsistens.
- Gem nogle grøntsager fra römertopfen.
- Smag til med salt og peber.
- Parter kyllingen ud i stykker og server med kogte ris, sauce, hjemmelavet agurkesalat og grøntsager fra römertopfen.
- Drys evt. med finthakket rosmarin.
Prøv også Pulled Chicken i Römertopf
Tips til Kylling i Römertopf
- Du kan variere krydderurter fra gang til gang
- Du kan udskifte ris med kartofler eller pasta
Kommentarer
Ingen kommentarer