Kylling med marinade
Til 4 personer
Vi elsker kylling her på Min Madopskrift, og derfor har vi eksperimenteret en del, for at prøve, at lave den ultimative kylling i ovn, hvor du får masser af smag og skysauce/marinade til at dyppe de ovnbagte kartofler i.
Her får du Min Madopskrifts forslag på den bedste kyllingeret i ovn.
Kylling med marinade og grøntsager i ovn i ovn er en fantastisk ret, som både dufter og smager godt.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Kylling med marinade og grøntsager i ovn
- 1 stor kylling på ca. 1200 til 1600 gram
- 10 stk. cherrytomater
- 250 g friske champignons skåret i halve
- 1o stk. hele hvidløg
- 2 løg, skåret i 16 kvarte stykker
- 1 squash
- Salt og peber
- En håndfuld rosmarin, friskhakket
- Sukker, honning, sirup eller brun farin
- Balsamicoeddike
- Olie
Marinade til Kylling med marinade og grøntsager i ovn
- 4 spsk. olie
- 1 spsk. rosmarin, friskhakket
- 2 spsk. soja
- 1 fed presset hvidløg
- Friskkværnet peber
Tilbehør:
Store halve bagte kartofler med paprika og smør
Fremgangsmåde Kylling med marinade og grøntsager i ovn
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.
Skyld og rens kyllingen og skær kylling ud i 8 til 12 dele og kom dem i en stor skål.
Hæld dressingen over, og rør rundt. Sæt det i køleskabet i ca. en halv til en hel time, gerne længere.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens kartofler og skær dem i halve. Skær et kryds kartoflen og dryp dem med olie og drys paprika over. Krydr med salt.
Sæt de halve kartofler nederst i ovnen og bag dem til de er gyldne og møre. Efter ca. 40 min. stikker du en strikkepind eller kødnål i dem og mærker efter om de er møre.
Skyld tomater og skær cherrytomater i halve og fordel dem på et ildfast fad. Dryp et par dråber olie og balsamicoeddike på dem og drys lidt rosmarin og lidt sukker over til sidst.
Pil løgene og skær dem i kvarte, rens champignons og skær dem i halve, skyld squash og skær den i 1 cm. tykke skiver og fordel det hele i fadet.
Fordel de hele fed hvidløg.
Fordel kyllingestykker i fadet. Drys lidt rosmarin over hele fadet.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
Sæt fadet ind øverst i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45 minutter, eller indtil kyllingen er gylden og gennemstegt.
Servering
Server Kyllingen med grøntsagerne og de bagte halve kartofler. Anret med et par skefulde af den gode stegesky og en lille klat smør ovenpå de bagte kartofler.
Tag et af de bagte hele fed hvidløg og læg ved kartoflerne, så der kan trykkes lidt hvidløg ud på kartoflen, hvis man kan lide det.
Prøv også Hel kylling i ovn
Tips til Kylling med marinade og grøntsager i ovn
Du kan erstatte champignons med kantareller
Vær opmærksom på at kyllingen er gennemstegt, ved at stikke en kødnål eller strikkepind ind i et tykt stykke kød. Kødsaften som kommer ud, skal være gennemsigtig og klar.
Linda skriver
Lækker marinade som jeg nogengange varierer med forskellige krydderier