Grov pasta med pesto og kylling – Fedtfattig
Antal: 2 personer
Trænger du til lidt inspiration til hverdagsmaden, eller mangler du bare en nem og lækker ret, som ikke kræver det store arbejde, men som stadig er rigtig lækker?
Så skulle du prøve mit forslag på grov pasta med pesto og kylling.
Grov pasta med pesto og kylling, er nem og enkelt, men stadigvæk fyldt med smag. Og så er den tilmed også sund! 🙂
Du kan sagtens bruge almindelig pasta i stedet for grov. Jeg anbefaler dog bare den grove, da den mætter bedre og er sundere end den almindelig hvide pasta.
Men almindelig pasta smager også rigtig godt til! 🙂
Af Min Madopskrift
Det du skal bruge til Grov pasta med pesto og kylling
- Grov pasta – skruer, penne osv. Alt kan bruges 🙂
- Pesto (Jeg har brugt den almindelige grønne pesto, men alle andre kan også bruges – kun fantasien sætter grænser :))!
- 1 Icebergsalat/ rucolasalat
- 1 agurk
- 1 avocado
- Peberfrugt
- tomat
- løg (rød eller almindeligt)
- Feta (den fedtfattige version anbefales – kan fås med lækre smage som hvidløg og persille. Kan klart anbefales og er helt klart min favorit!)
- Nødder – alle slags nødder kan bruges; pinjekerner, peanuts, majs-snack, croutoner m.m. Ellers hvis du vil have det gode fedt og spare lidt på kalorierne, så vælg pinjekerner, mandler, solsikkekerner eller græskarkerner. Så kan du spise med god samvittighed :-).
- Kylling fileter – antallet/mængden afhængigt af hvor mange i er
Hvis andet tilbehør ønskes til retten kan næsten alt tilsættes. Opskriften er kun vejledende 🙂
Fremgangsmåden Grov pasta med pesto og kylling
Sæt en gryde over med vand og lad det koge op. Når vandet koger, hældes pastaen i og koges.
Skær salat, agurk, avocado, tomat m.m. ud og hæld op i en skål og hæld feta og pesto oveni og rør sammen.
Steg kyllingen på panden og skær den i strimler når den er stegt færdig. Du kan vælge om du vil servere kyllingen separat, altså ved siden af pastasalaten og ellers anbefaler jeg, at du blander den sammen med.
Saften fra kyllingen, blandet med salat og pasta, giver en rigtig lækker smag, når det hele får lov at blive blandet sammen.
Du kan evt. krydre kyllingen med hvidløg, hvidløgs peber, Allround krydderi, oregano, chili m.m. hvis du vil pifte smagen lidt op – det anbefaler jeg klart at gøre, da det giver retten en fantastisk smag!
Når pastaen er kogt færdig, hældes den oveni salat og kylling og det hele røres sammen. Ekstra pesto kan tilsættes eller serveres til ved siden af, hvis dette ønskes.
Hvis du har valgt at komme nødder i, kan du også her selv vælge, om du vil serverer dem i salaten eller ved siden af. Jeg synes dog personligt selv, at det giver den bedste smag, hvis det hele får lov, at blive mikset sammen.
BORTSET fra hvis du bruger croutoner eller majs-snack. Disse SKAL serveres ved siden af, for ellers bliver de bløde og kedelige efter 2 min. i salaten og det smager altså bare ikke særlig godt!
– Når alt dette er gjort, så er der serveret! 🙂
Retten kan serveres med et lækkert groft brød til som vist på billedet.
Et lækkert glas rød/hvidvin anbefales klart til retten (hvis du altså har weekend) ;-).
Prøv også min Fedtfattig kyllingesalat med nødder
Rigtig god fornøjelse!
Mvh. Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift
Kommentarer
Ingen kommentarer