Laks i butterdej med fiskesauce og squash
Til 4 personer
Laks i butterdej med fiskesauce er en lækker og let hovedret, med kartofler og fiskesauce.
Vi laver fyldte squash som tilbehør til denne ret.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Laks i butterdej med fiskesauce:
- 4 stykker laks på ca. 10 cm i bredden
- 3 til 4 Butterdejsplader, frosne eller hjemmelavede
- Æg, sammenpisket
Ingredienser marinade:
- 1 citron, saften
- Olie
- ½ fennikel, fintsnittet
- Salt og groft kværnet peber
Ingredienser Fiskesauce:
- 2 dl god fiskebouillon
- 25 gram smør
- Dild eller persille, groft hakket
- Citronsaft, salt og peber
Tilbehør:
Kogte kartofler
Fremgangsmåde Fiskesauce:
Kom alle ingredienserne undtagen smør i en lille gryde og kog det langsomt op. Kog det lidt ind. Til sidst røres den kolde smør i saucen.
Smag til med citron, salt og peber.
Pynt til Laks i butterdej frakke:
- Rød peber, hakket i terninger og evt. lidt grønt
Ingredienser fyldte squash:
- 2 stk. squash, halverede og skrabet fri for kerner.
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 1 dl. mælk
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 rød peber, hakket i små terninger
- 1 løg, finthakket
- Oregano
- Salt og friskkværnet peber
Lav laks i butterdej og fyldte squash og sæt det i ovnen samtidigt.
Fremgangsmåde fyldte squash:
Skyld squash og halver dem. Kom dem i en forvarmet ovn der er sat til 175 grader og bag dem i ca. 30 minutter, så lidt af vandet er fordampet.
I mens, skal der laves en gammeldags opbagt sauce uden klumper, af smør, mel, mælk og hvidløg,
Svits peberfrugt til de er gyldne i lidt smør og olie, og kom det i saucen.
Kom flåede tomater i saucen. Rør rundt og varm det op. Kom saucen op i de udhulede squash.
Kom det i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter ved 225 grader.
Fremgangsmåde Laks i butterdej med fiskesauce:
Rør marinaden sammen i en lille skål.
Laksestykker kommes på en stor tallerken, der er beklædt med bagepapir, og overhældes med marinaden og sættes i køleskabet.
Bruger du frosne butterdejsplader, skal de tøs op.
Tag butterdejsplader og rul dem ud med en kagerulle så de bliver tyndere. Skær butterdejen ud i stykker der er lidt større en laksestykker..
Tag en kniv og skær nogle lange snit i dejen på den lange del. Stik en finger ned i snittet så butterdejen åbner sig lidt. Tryk dejen ned i hver side, så der er åbent ind til laksen
Kom laksestykker ud på en bageplade.
Kom butterdejen over og pensle butterdejen med æg.
Bemærk: butterdejen skal ikke under fisken også.
Stil ovnen på 225 grader. Kom pladen øverst i ovnen og giv dem ca. 15 minutter eller indtil butterdejen er gylden og sprød.
Kog kartoflerne møre.
Servering:
Anret Laks i butterdej med fiskesauce, med kartofler og fyldte squash på en tallerken.
Pynt med terninger af rød peber.
Måske du har lyst til at prøve laks i butterdej frakke
Tips til Laks i butterdej med fiskesauce
Laks kan udskiftes med anden fisk, f.eks. makrel eller torsk.
Kommentarer
Ingen kommentarer