Laks i ovn
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Dette er en af vore bedste opskrifter. Nem og hurtig at lave. Fedtfattig, men smager himmelsk. Vi bruger den som grundopskrift om foråret, så når vi får stegt rødspætte, er fremgangsmåden nogenlunde den samme. Grøntsagerne udskifter vi efter årstiden. Du får den bedste coleslaw, hvis du sparer på cremefraiche og du får tilmed en mere fedtfattig udgave. Denne opskrift er en rigtig dejlig forårsmenu, da der bruges nye kartofler og asparges.
Ingredienser
- 4 stykker laks
- 1 kg. Små nye kartofler
- 24 Små tomater
- 12 stk. Asparges
- 4 Gulerødder
- ½ Spidskål
- Olie
- 1 spsk. Sød chilisauce
- 1 spsk. Soyasauce
- 2 dl. Cremefraiche
- Citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Klargør grøntsager
- Lav coleslaw først ved, først at skrælle gulerødder og derefter snitte dem fint.
- Snit spidskål fint og kom det hele i en stor skål.
- Rør en dressing af cremefraiche, sød chili sauce, Soya, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Rør dressing i skålen med snittet gulerødder og spidskål og kom det i køleskab.
- Kog asparges et par minutter i kogende vand.
- Tag et ildfast fad og kom lidt olie i bunden.
- Sæt laksestykker og læg asparges ovenpå.
- Hæld lidt olivenolie over.
- Skær tomater igennem og læg dem ved siden af laks.
- Krydr med citronsaft, salt og peber.
- Sæt det hele i ovnen og giv det 20 minutter ved 220 grader.
- Kog de nye kartofler med skræl og pil dem evt. bagefter.
Servering
- Kom et stykke laks på tallerkenen og pynt den med et par asparges.
- Anret tomater og kartofler ved siden af og til sidst lidt coleslaw.
- Krydr med citronsaft salt og peber.
- Hæld lidt stegesky over kartofler
Tips
- Brug friske råvarer
Kommentarer
Ingen kommentarer