Tunmousse på ristet brød
Af Min Madopskrift
Forret til 8 personer
Her er den klassiske opskrift på tunmousse som man kom på ristet franskbrød i 80èrne.
Brug ikke husplads, det er ikke nødvendigt. Sæt blot tunmousse i køleskabet, så bliver den, som den nu engang skal være.
Du kan komme tunmousse klassisk opskrift, ovenpå ristet brød eller bruge det som fyld, og komme det ind i en pandekage. Tunmousse kan også bruges som tilbør og som dip.
Tunmousse klassisk fås også i en fedtfattig udgave.
Ingredienser Tunmousse klassisk opskrift:
- 2 små dåser tun i olie eller vand (Olie er den mest smagsfulde)
- 1 spsk. finthakkede løg (alm. løg eller forårsløg)
- 200 g blødt smør
- 1 dl Cremefraiche
- 2 spiseske mayonnaise
- Citronsaft efter behov
- Salt og friskkværnet peber
Pynt:
- Finthakket icebergsalat eller rucolasalat
Tilbehør:
- Ristet franskbrød eller ristet toastbrød
Fremgangsmåde Tunmousse klassisk opskrift:
Tunmoussen skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
Først hældes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden.
Hak eller riv det lille løg meget fint.
Smørret tilsættes og mikses sammen med tunen til der ikke længere er klumper i.
Når tun og smør er blandet godt sammen tilsættes cremefraiche, løg og mayonnaise.
Når alt dette er rørt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber.
Herefter stilles tun moussen i køleskabet til næste dag.
Smør tunmoussen ud på det ristede franskbrød.
Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske. Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen.
Kommentarer
Ingen kommentarer