Tigerrejer med fennikelsalat dryppet med citrusmarinade, tigerrejer er svitset i chili og hvidløg og serveres på en bund af fennikelsalat. En super enkel og lækker forret, som de fleste vil kunne lide. Chili, fennikel og rejer i en perfekt sammensætning, giver et fantastisk spil sammen i retten. Lyder dette godt, vil du helt sikkert, kunne lide denne enkle, velsmagende og lette forret.
Gå til
📖 Opskrift
Tigerrejer på bund af fennikelsalat
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 400 g tigerrejer (store rejer med skal og hale)
- 1 stk. fennikel (fintsnittet på et mandolinjern eller rivejern)
- 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- 2 spsk. olivenolie
Marinade
Tilbehør
- 50 g Smør
- 1 stk. Brød (godt groft eller flutes)
Sådan gør du
Marinade
- Pres saften fra citronen og appelsinen op i en lille gryde og giv det et opkog med sukker og en knivspids finthakket chili. Smag til med salt og peber.
- Afkøl det helt og kom det op i en lille kande.
Fennikelsalat
- Skyl og snit fennikel fint.
- Den fintsnittede fennikel kommes i en skål og dryppes og smages til med marinaden. Det meste af marinaden hældes over, men gem lidt marinade, så der kan hældes ekstra over hvis det ønskes.
- Svits tigerrejer i 3 til 4 minutter i en gryde eller pande med lidt olivenolie, ½ finthakket chili og et fed finthakket eller presset hvidløg.
- Anret fennikelsalaten i citrusmarinaden med de svitsede tigerrejer over. Sæt den lille kande med resten af marinaden ved siden af.
Servering
- Server med groft brød og smør.
Ernærnærings fakta
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 4 minutter. Arbejdstid ca. 4 min. Tilberedningstid ca. 4 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser
- 400 g tigerrejer (store rejer med skal og hale)
- 1 stk. fennikel (fintsnittet på et mandolinjern eller rivejern)
- 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
- 2 spsk. olivenolie
🥣Marinade
- 1 stk. appelsin
- 1 stk. citron
- 2 spsk. sukker
- ½ stk. chili ( rød finthakket f.eks. Jalapeno)
- 1 knivspids salt og peber
🥗Tilbehør
- 50 g Smør
- 1 stk. Brød (godt groft eller flutes)
🔪 Sådan gør du
🥣Marinade
- Pres saften fra citronen og appelsinen op i en lille gryde og giv det et opkog med sukker og en knivspids finthakket chili. Smag til med salt og peber.
- Afkøl det helt og kom det op i en lille kande.
Fennikelsalat
- Skyl og snit fennikel fint.
- Den fintsnittede fennikel kommes i en skål og dryppes og smages til med marinaden. Det meste af marinaden hældes over, men gem lidt marinade, så der kan hældes ekstra over hvis det ønskes.
- Svits tigerrejer i 3 til 4 minutter i en gryde eller pande med lidt olivenolie, ½ finthakket chili og et fed finthakket eller presset hvidløg.
- Anret fennikelsalaten i citrusmarinaden med de svitsede tigerrejer over. Sæt den lille kande med resten af marinaden ved siden af.
🍽Servering
- Server med groft brød og smør.
Martin
Dejlig opskrift, jeg har delt opskriften med mine venner.
Hans
Fint innlegg, jeg har delt det med vennene mine.