• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Fisk og skaldyr

Tigerrejer med fennikelsalat og citrusmarinade

Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

Tigerrejer med fennikelsalat i citrusmarinade

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total16
  • 14
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Tigerrejer med fennikelsalat dryppet med citrusmarinade, tigerrejer er svitset i chili og hvidløg og serveres på en bund af fennikelsalat. En super enkel og lækker forret, som de fleste vil kunne lide. Chili, fennikel og rejer i en perfekt sammensætning, giver et fantastisk spil sammen i retten. Lyder dette godt, vil du helt sikkert, kunne lide denne enkle, velsmagende og lette forret.

Gå til
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du
  • 💬 Kommentarer

📖 Opskrift

Tigerrejer med fennikelsalat i citrusmarinade

Tigerrejer på bund af fennikelsalat

Tigerrejer på bund af fennikelsalat med citrusmarinade og anrettet med flutes og citronskiver
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 4 min
Tilberedningstid 4 min
Arbejdstid 4 min
Samlet tid 12 min
Ret Forret, Salat
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 25 %

Ingredienser
  

  • 400 g tigerrejer (store rejer med skal og hale)
  • 1 stk. fennikel (fintsnittet på et mandolinjern eller rivejern)
  • 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
  • 2 spsk. olivenolie

Marinade

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. citron
  • 2 spsk. sukker
  • ½ stk. chili ( rød finthakket f.eks. Jalapeno)
  • 1 knivspids salt og peber

Tilbehør

  • 50 g Smør
  • 1 stk. Brød (godt groft eller flutes)

Sådan gør du
 

Marinade

  • Pres saften fra citronen og appelsinen op i en lille gryde og giv det et opkog med sukker og en knivspids finthakket chili. Smag til med salt og peber.
  • Afkøl det helt og kom det op i en lille kande.

Fennikelsalat

  • Skyl og snit fennikel fint.
  • Den fintsnittede fennikel kommes i en skål og dryppes og smages til med marinaden. Det meste af marinaden hældes over, men gem lidt marinade, så der kan hældes ekstra over hvis det ønskes.
  • Svits tigerrejer i 3 til 4 minutter i en gryde eller pande med lidt olivenolie, ½ finthakket chili og et fed finthakket eller presset hvidløg.
  • Anret fennikelsalaten i citrusmarinaden med de svitsede tigerrejer over. Sæt den lille kande med resten af marinaden ved siden af.

Servering

  • Server med groft brød og smør.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 491kcal (25%) | Kulhydrater: 53g (18%) | Protein: 23g (46%) | Fedt: 22g (34%) | Mættet fedt: 8g (50%) | Flerumættet fedt: 3g | Enkelumættet fedt: 8g | Trans fedt: 0.4g | Fiber: 6g (25%) | Sukker: 16g (18%) | Vitamin A: 703IU (14%) | Vitamin C: 40mg (48%) | Vitamin D: 0.1µg (1%) | Vitamin E: 3mg (20%) | Vitamin K: 47µg (45%) | Calcium: 198mg (20%) | Kopper: 0.4mg (20%) | Folat: 112µg (28%) | Jern: 4mg (22%) | Mangan: 1mg (50%) | Magnesium: 69mg (17%) | Fosfor: 383mg (38%)
Keyword chili, citron, fennikel, Fennikelsalat, hvidløg, Tigerrejer
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
Tigerrejer på bund af fennikelsalat
Tigerrejer med bund af fennikelsalat anrettet på tallerken

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargør ca. 4 minutter. Arbejdstid ca. 4 min. Tilberedningstid ca. 4 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer.

🥘 Ingredienser

  • 400 g tigerrejer (store rejer med skal og hale)
  • 1 stk. fennikel (fintsnittet på et mandolinjern eller rivejern)
  • 1 fed hvidløg (presset eller finthakket)
  • 2 spsk. olivenolie

🥣Marinade

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. citron
  • 2 spsk. sukker
  • ½ stk. chili ( rød finthakket f.eks. Jalapeno)
  • 1 knivspids salt og peber

🥗Tilbehør

  • 50 g Smør
  • 1 stk. Brød (godt groft eller flutes)

🔪 Sådan gør du

🥣Marinade

  1. Pres saften fra citronen og appelsinen op i en lille gryde og giv det et opkog med sukker og en knivspids finthakket chili. Smag til med salt og peber.
  2. Afkøl det helt og kom det op i en lille kande.

Fennikelsalat

  1. Skyl og snit fennikel fint.
  2. Den fintsnittede fennikel kommes i en skål og dryppes og smages til med marinaden. Det meste af marinaden hældes over, men gem lidt marinade, så der kan hældes ekstra over hvis det ønskes.
  3. Svits tigerrejer i 3 til 4 minutter i en gryde eller pande med lidt olivenolie, ½ finthakket chili og et fed finthakket eller presset hvidløg.
  4. Anret fennikelsalaten i citrusmarinaden med de svitsede tigerrejer over. Sæt den lille kande med resten af marinaden ved siden af.

🍽Servering

  • Server med groft brød og smør.
Tigerrejer stegt i chili og hvidløg
Tigerrejer stegt i chili og hvidløg, lagt ovenpå en bund af fennikelsalat med citrusmarinade

Mere fra samme kategori:

Bulgursalat med tomater og oliven
Italiensk Aperol spritz
Club sandwich med karrydressing
Oksetykkam i rømertopf
Efterårsgryde med ris og champignons
Æggekage bagt i ovn
Del meget gerne
  • Total16
  • 14
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Fisk og skaldyr

  • Lakselasagne med spinat og fløde
    Lakselasagne med spinat og ricotta
  • Tigerrejer med spinat, pasta, fløde og parmesan på tallerken
    Tigerrejer med spinat og pasta
  • Fiskesuppe med laks og fennikel
    Fiskesuppe med laks
  • Ovnbagt laks med spinat og mornaysauce
    Laks med spinat og mornaysauce

Skrevet i: Aftensmad, Alle madopskrifter, Fisk og skaldyr, Forretter, Nytår, Retter med salat Tags: Appelsin, chili, citron, Fennikel, hvidløg, rejer

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Martin

    december 12, 2022 at 6:56 am

    5 stars
    Dejlig opskrift, jeg har delt opskriften med mine venner.

    Svar
  2. Hans

    december 14, 2022 at 12:52 am

    5 stars
    Fint innlegg, jeg har delt det med vennene mine.

    Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·