Laksetatar på ristet brød
Til 4 personer
Laksetatar er en meget lækker ret som kan spises som en del af et tapas eller som en forret. Laksetatar serveret på ristet flutes vil gøre lykke på ethvert veldækket frokostbord.
Af Min Madopskrift
Ingredienser Laksetatar
- 200 g. varmrøget laks
- 1 rødløg, finthakket
- 2 store spsk. cremefraiche
- Frisk kinakål, salat eller frisk spinat, finthakket
- 1 citron
- 1 avokado, mosset
- sort kaviar
- Friskkværnet peber
- Flutes
Pynt
Hakket sort kaviar
Fremgangsmåde Laksetatar
Tag en stor kokkekniv og hak laksen fint.
Hak løget meget fint, evt. i hakker, så det er hakket ensartet.
Laks og løg røres sammen i en skål. Smag til med peber og citronsaft.
Vend cremefraiche forsigtigt i.
Sæt det i køleskabet og lad laksetataren stå og samle sig lidt.
Skyl kinakål, salat eller spinat og hak det fint og kom det i en lille skål.
Flæk avokado og tag stenen ud. Tag en gaffel og mos frugtkødet. Tilsæt lidt citronsaft.
Rør avokado og citronsaft sammen, til den er cremet og kom det i en lille skål.
Skær flutes ud i skrå stykker og rist dem på grill eller brødrister.
Smør lidt avokadocreme på flutes.
Fordel det finthakkede rødløg ovenpå.
Læg et lag hakket, kinakål, salat eller spinat.
Tag en spiseske laksetatar og anret et lag laksetatar på salaten.
Kom en tsk. kaviar ovenpå.
Dryp citronsaft over og sæt evt. en tynd citronskive oveni.
Pynt evt. med hakket dild.
Servering
Serveres straks, gerne med kølig hvidvin til
Prøv også vores opskrift på rejesalat
Tips til Laksetatar serveret på ristet flutes
Kinakål passer godt til laksetatar, men du kan bruge salat.
Du kan komme lidt syrlig dressing på salaten.
Kommentarer
Ingen kommentarer